Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Kaza yaptım sizce kim suçlu ?

REKLAM ALANI
    hknyvr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 2012
    Arkadaşlar dün bir kaza geçirdim motorumun ön jant ve disk yamuldu,çamurluk kırıldı,amortisörlerde yamulmuş servis 500 tl yan sanayi 1000 tl de orjinal parça ile fiyat çıkardı.Bana çarpan aracın plakası ve şöförün bilgileri elimde dava etmeyi düşünüyorum sizden de akıl alayım istedim.
    yardımlarınızı bekliyorum olayı aşagıda resimlerle anlatmaya çalıştım.

Akşam üzeri anayolda yoğun trafikte giderken yan yoldan çıkan bir araç yola burnunu soktu adam ileri geri yaparak yola çıkmaya çalışıyordu.Adamın bana çarpacağını anladım frene bastım ama adamın geçebileceği alan daralmıştı adam sağına bakarak gideceği yolu konrol etti fakat solunda ben vardım bende adamı izliyordum ne yapmaya çalışıyor diye.birden fırladı hızla ön tekerleği benim jant ve diski ezdi bastı gitti 20 metre ilerde durdu.Benim direksiyon yamuldu arkamda bir sürü araç bekliyordu.İftar vakti milleti alıkoymayım diye motoru kenara bıraktım diğer araç gitmişti zaten onun yanına gittim. adam geldi bir sıkıntı var mı diye sordu bende üzerimize çıkıyordun dikkatli olsana dedim adam da ben giderken sen benim jantıma çarptın diye bana suçu attı.İstesem kaçardım beni bulamazdın bile diye birde pişkinlik yapıtı.

Adamın iddası; o yola çıkmış ben onun jantına çarpmışım.

Benim iddam; ben adamın hareketlendiğini görünce durdum ama o keskin ve hızla döndü ve bana bakmadığı için mesafeyi ayarlayamadı ve benim ön tekerin üstünden sıyırarak geçti.Geçiş üstünlüğü bende idi beni kontrol etmeden yola fırlaması bile hataydı.

Olayın temsili resimleri

Benim hatam araca vurduğu yerde resim çekmemem ama arkadaşımla birlikteydik onu da şahit göstereceğim.Polisi aradık ama cavap alamadık tutanakda tutamadık adam bayram arifesi uğraşamam polis felan bulunmaz bende de hasar var bişey olmaz dedi bendeböyle giderse mahkemeye başvuracağımı söyledim ne yaparsan yap dedi bende senden şikayetçi olurum jantımı çizdin dedi bastı gitti.Oysa tutanak tutulsa ikimizinde sigortası mevcut belgeleri tamdı.Adam kasgosu olduğu için umursamadı uğraşmakda istemedi.Ben hasarın büyük olduğunu sonra öğrendim ve adama ulaştım fakat sonuç alamadım. Adamla görüştüm hala beni suçluyor ve beni fırsatçı para yolmaya çalışan biri olarak niteleyerek hakaret etti.Buda ağarıma gitti,uğraşmak istemiyordum fakat laflarından sonra uğraşmak istiyorum.
    Şimdi önce tespit davası açıp hasar tespiti yaptırıp sonra çıkan kararla davacı olacağım bir şahitim var. Motoruma ön sağ dan vuruldu bu izlerden ve çamurluğun sağ tarafının kırımasından belli fakat adam benim çarptığım konusunda ısrarcı.
    Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ? Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:44 ----------

Büyük resimler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Yola bakılırsa o araca oradan karşı yöne geçme hakkı verilmemiş. O yan yol sadece senin kullandığın şeritten sapmak yada yan yoldan gelip yine senin istikametinde ilerlemek için. ( resimden öyle görünüyor)
    Eğer ki durum böyleyse bırak ne derse desin sen haklı çıakrsın. He de geç .
    yasdal ve hknyvr bunu beğendiler.

drsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sen elindeki altın yumurtayı adama vermişsin sonra düşünüyorsun. adam tutmadıysa tutanağı arayacaksın trafik polisisni adam vurdu kaçtı diyeceksin. bütün suç adamda olacak

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Gİt kaza raporunu tut.
    Bırak o istediği şekilde yazsın.
    Sende olan neyse onu yaz.
    Madem haklı onun bir kaybı olmayacak .
    Ama tek kişi gitme.
    Kalabalık git. Ilımlı konuş , tesrleşme ama çokta yumuşak davranma. Hele diğer arkadaşların muhatap bile olmasın.
    Durduk yere kavga çıkarmamak adına.
    o kağıdı al ondan .
    Yoksa gereksiz ve suçsuz yere cebinden iyi bir para çıkar.

Ayrıca motoru yaptırıp davacı olunmaz.
    Bir serviste ekspertiz çkarttır. Servisin antetli kağıdına kaşelet.
    O kağıtla git davacı ol. Daha sonra yaptırdınmı dosyaya faturayı ekletirsin.
    Davanın sonuca bağlanması en erken 9-12 ay arası .
    Bu yüzden kaza raporu daha pratik bir çözüm olur.
    hknyvr bunu beğendi.

hknyvr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 2012
    polisi aradım ama açan olmadı karakola gittim bende polis adliyeye dava açabilirsin olay yeri bozulmuş dedi.başıma gelen ilk kaza soğukkanlı olup mantıklı hareket edemedim.

y.akan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abi Allah kazadan beladan saklasın. Fakat ufak bir tavsiyem var. Durumun varsa kask kamerası al.
    Bu olayın videosu elinde olsa. Burada izleyebilsek. Emin ol 100'lerce insan sana destek olurdu.
    Ve dava açma konusunda da işin çok kolay olurdu.

adonis84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    lintex mach, kanuni tiger 250
    bak güzel kardeşim önce adliyeye gidiyorsun ve sana adamın vurup kaçtığını şahitin olduğunu maddi hasarın olduğunu ve düşüp yaralandığını kendi imkanlarınla tedavi olduğunu, psikolojinin bozulduğuyla alakalı bi dilekçe veriyorsun. Orada eğer kamera kaydı varsa giderken yanına onu da alıyorsun, yoksa eğer iki tane şahidin de olsun ama şahidinin artçın olduğunu sakın söyleme . kaza yerini terk etmek suçtur 3 aydan 2 yıla kadar hapis, ehliyete el koyma ve 650 tl ceza gerektirir. sen bunu yap 1 ay içinde adama mahkeme kağıdı gitsin ondan sonra onun kıvranışlarını seyret . maddi durumunu bilemem tabi nedir ne değildir anlaşma yoluna gidecek bi adam zaten en başta küçücük bi tutanağı 10 dk da tutardı , bu gibi adamlarla mahkeme yoluyla hesaplaşacaksın ki anlayacaklar,
    ben en küçük bi trafik kazamda bile polisi arıyorum motor kullancısı olduğumu ve bana çarptıklarını yaralandığımı söylüyorum gelen polis gözümün önünde düzenliyo tutanağı sonra hastaneye gidiyorum başımın döndüğünü söyleyerek ki yalan beyanda değil bu ;daha sonradan madur duruma düşmemek için yapılan bişey .
    1 yıl evvel adam benim stopuma çarptı 15 sn vardı kırmızı yanıyordu daha, ufaktan yere bıraktım motoru baktım stop kırılmış daha yerden kalkmadan polisi aradım adam gidecek gibi oldu ayağa kalktım kontaktan anahtarı aldım polis gelene kadar da vermedim . polis gelincede kaçmaya çalıştığını söyleyerek polise verdim anahtarı . hem madur olmadım hemde karakolda adam davacı olmamam için kıvrandı durdu .
    KARŞILAŞTIĞINIZ TRAFİK KAZALARINDA NE OLURSA OLSUN ANLAYIŞLI DAVRANMAYIN SONRA SİZ MADUR OLURSUNUZ. ehliyetim yok abi , muaynem yok abi sigortam bitti abi. ben yaptırırım abi totonu yiyim abi gibi laflara kanmayın, sonra madur olursunuz. diyelim hiçbişeyiniz yok o zamanda arayın polisi maddi hasarlı kaza oldu ama ben karşı tarafın uyarıcı uyuşturucu yada alkol aldığından şüpheleniyorum diyin unutmayın 155 i aradığınızda her sözünüz kayda geçiyor ve polis bunlara bakmak zorunda ...
    yasdal, acayüp, metinkilic ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)