Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

honda cbf 250,yağ yakma?

REKLAM ALANI

2.el bir cbf 250 buldum.Motoru tamamen yenilenmişti ve sebebini sorduğumda 50 dakika kadar son gaz gitmenin motoru yaktığını söylediler.Ama motoru yapan ustadan cbf 250'lerin yağ yaktıklarını duydum.Sorum şu:Motoru sakin sürsem bile yağ yakar mı?Rektefiye edilmesi yağ yakmasını durdurmuş olur mu?
    Cevap verenlere teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ///MPOWER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA CBR 250R
    Bildiğim kadarıyla CBF lerde kronik yağ yakma olayı sıfır makinalarda bile düşük ölçek/oran da yağ yaktığını duydum.

O zaman yağ eksildikçe üstünü tamamlayacağız artık

Motosikleti
    BAJAJ PULSAR 200 NS/ 2013 TVS APACHE RTR 150
    cbf250 twister 250 bunların doğuştan kronik sorunu yağ yakmadır ama öyle ahım şahım 100 200 gran yağ yakacağınıda sanmam 3 bin yada 4 bin km de bi yağ deyişirsin 50 gran falan yağ eksiltmiş olur

Alıntı ceza031 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf250 twister 250 bunların doğuştan kronik sorunu yağ yakmadır ama öyle ahım şahım 100 200 gran yağ yakacağınıda sanmam 3 bin yada 4 bin km de bi yağ deyişirsin 50 gran falan yağ eksiltmiş olur
    İçim rahatladı sağolun.

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Yeni motor yapılsada gene honda parçaları olacağından gene eksilir sorun değil..Her bin km de bir kontrol edip

üstünü tamamladıktan sonra sorun olmaz..Honda ya yağ yakmak mübahtır genede sevilir başkası yapsa yerden yere

vurulur

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    Devirli kullanırsan biraz artabilir yağ yakması yağ sekmanı yüksek devirde gömleği tam sıyıramaz gömlekten yanma odasına çok az yağ geçer pistonda bunu yakar ama bu çoğu motorda olabilecek bişey hafifçe yakıyorsa sorun olmaz.
    iptaluyelik02 bunu beğendi.

Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yeni motor yapılsada gene honda parçaları olacağından gene eksilir sorun değil..Her bin km de bir kontrol edip

üstünü tamamladıktan sonra sorun olmaz..Honda ya yağ yakmak mübahtır genede sevilir başkası yapsa yerden yere

vurulur
    Hondaya laf yok tabii

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:11 ----------

Alıntı extrem_015 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Devirli kullanırsan biraz artabilir yağ yakması yağ sekmanı yüksek devirde gömleği tam sıyıramaz gömlekten yanma odasına çok az yağ geçer pistonda bunu yakar ama bu çoğu motorda olabilecek bişey hafifçe yakıyorsa sorun olmaz.
    Ben de burdur'dayım.Sizi hiç gördüm mü acaba,motorunuz nedir?

extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    Alıntı easyrider250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hondaya laf yok tabii

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:11 ----------

Ben de burdur'dayım.Sizi hiç gördüm mü acaba,motorunuz nedir?
    Bende 600 cc yarış motoru var büyük motorla şehir içine fazla girmem ama ufak motorla dolaşırım.
    Senin söz ettiğin cbf arka stop lambası olmayan cbf mi kırımızı renk?

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    2006 da çıkan brezilya yapımı honda cbf250 lerin ilk sahiplerinin hemen hemen hepsi (istisnalar hariç) ekmeğini yemiştir. çünkü 20binden sonra egzantrik ve yağ yakma sorunları vardır. bilinçsiz kullanıcılar ve koyulan kalın uygunsuz yağlar, dur onla bunla kapışıyımlar sonucu çoğu motoru yemiştir. hangi satıcıysa o dürüstmüş..

Hayır,benimkinde tur camı var.Burdur'da 3 tane cbf 250 var sanırım hepsi de aynı renk,ufak farklar haricinde birbirlerinin aynı gibiler.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    honda hayat onda sonuçta değil mi

Son olarak,cbf 250'ye yaz ve kış için yağ önerebilir misiniz?Hangi marka iyidir ve hangi viskozitede yağ uygun olur?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)