Artçımın kaskı elindeyken kameradan ceza yedim 80 lira amaç nedir neden takmazlar anlamıyorum
http://gecce.com/magazin/foto-galeri/ivana-sert-yeni-askiyla?p=1
hesapta ünlü biri ve cahil değil..
bende motor alırken cok tehlikeli öyle böyle konustular aileyi bırak akrabalar arıyordu motor alcan diye duydum aman alma etme diyen cok oldu motoru alınca 1 ay annem bnmle konusmadı ama sonra gecti :D
kask kafamızın kaportası bu kadar basit takarsın yaşarsın takmazsın ...
1. FYM MASAİ 250 CC CHOPER 2. HONDA CBF 150 CC COMMUTER
3. ASYA GY 200 CC ENDURO 4. HONDA CB 125 E YİNE COMMUTER ve commuterin kralı son MCX 162 CC
Bana da bu muhabbetten gına geldi artık. Sanki yeterince yokmuş gibi 2 günde 1 bu başlıklardan yenisi açılıyor, çok bilmiş arkadaşlar da küfür-hakaret dolu mesajları buraya yağdırıyor. Kardeşim, çok istiyorsan kask takmayan adamı gider kibarca uyarırsın bu kadar. Ötesine kimsenin hakkı yok. Siz kimsiniz el alemin adamına yok "kask kafalılar", yok "apaçiler", "doğal seleksiyon" vs diye hakaret ediyorsunuz? Sanki her yaptığınız iş 10 numara 5 yıldızmış gibi gelip burda elin insanına küfür etme hakkını nerden buluyorsunuz siz yahu? Hesapta onların iyiliği için, ben kimsenin iyiliği için gidip küfür-hakaret edildiğini bilmiyorum yani bu nasıl iş?
Abi dediğim gibi bırakın takmasınlar , kendi hayatını düşünmeyen adama sen napabilirsin ki
ya mesele onların hayatları değilki ölüp gidiyorlar biz zorluk yaşıyoruz aile tarafından.. ben kendimi düşünüyorum yani.. yoksa kendisine gram değer vermeyen adamı ben niye düşüneyim ki..
Iyi hoş diyorsun ama, zaten her takmayan insan umrumda değil , bi kere arabanın içinden scooter kullanan kasksız adama kask tak işareti yaptım , adam da taktı önüme geçti ve teşekkür etti thumbs up yaparak, ha bana hareket de çekebilirdi sana ne diye ama zaten sayıca az bi topluluğuz , birbirimizi düşünmeyeceksek ortak bi noktamızın olmasının da anlamı yok. Ama kask motorcunun emniyet kemeridir , hepsi bu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:32 ----------
Aileyi ikna ediceksin hacı ben zaten hep korumalı kullanıcam ölmeye niyetim yok diye , benimki mesela kurân'a el bastırıp yemin ettirmişti hızlı tehlikeli ve korumasız kullanmıycam diye , zaten yavaş yavaş özen gösterdiğini dikkat ettiğini görsünler alışırlar
Eğer ben trafiğe çıktığımda arkamdaki araca bir önceki gün kaskı olmayan başka bir sözde motosiklet sürücüsü ve bir sperm israfı "apaçilik" yapıyorsa, o araçlar sırf o dengesizler yüzünden beni de onlar gibi sanıyorlarsa, evet bu bana ve diğer arkadaşlarıma hakaret etme hakkı verir. Kaskı olmayan adam iddia ediyorum daima apaçiliğe eğilimi olan ve güvenli sürüş teori ve tekniklerinden binlerce KM uzakta insan demektir. Bu bir ön yargı değil, doğruyu yanlıştan ayırma durumudur. Bunlardan uzakta olan insanlar ise motosiklet sürücülerini yüceltecek hareketlerden yoksun hem kendi malı ve canını hem de diğer insanların canı ve malını riske atan taşıt sürücüleridir. Allah herkese kazasız belasız sürüşler nasip etsin inş.
Ya bırak allah aşkına, bir önceki gün arkasındaki araca apaçilik yapmışlar da, onların kaskı yokmuş da, kaska takmayan kesin ona buna sataşıyormuş da... O zaman kaskı, tüm korumaları olup da ona buna sataşan adam yok yani? Kask takmamak = herkese salça olmmak yani. Valla kimse kusura bakmasın, kimin kime sataştığını görüyoruz işte. Bir de böyle buralardan konuşmak kolay "sperm israfı" diye, bir de adamın suratına karşı deneyin bakalım neler oluyor görelim?Eğer ben trafiğe çıktığımda arkamdaki araca bir önceki gün kaskı olmayan başka bir sözde motosiklet sürücüsü ve bir sperm israfı "apaçilik" yapıyorsa, o araçlar sırf o dengesizler yüzünden beni de onlar gibi sanıyorlarsa, evet bu bana ve diğer arkadaşlarıma hakaret etme hakkı verir. Kaskı olmayan adam iddia ediyorum daima apaçiliğe eğilimi olan ve güvenli sürüş teori ve tekniklerinden binlerce KM uzakta insan demektir. Bu bir ön yargı değil, doğruyu yanlıştan ayırma durumudur. Bunlardan uzakta olan insanlar ise motosiklet sürücülerini yüceltecek hareketlerden yoksun hem kendi malı ve canını hem de diğer insanların canı ve malını riske atan taşıt sürücüleridir. Allah herkese kazasız belasız sürüşler nasip etsin inş.
Beyin parayla değil bedava.
*
*
Burası motosikletçilerin yazıştığı bir forum sitesi değil mi ben mi yanllış biliyorum. Bu ne saçma bir tartışma yahu. Azıcık beyni olan herkes(Hangi motora binerse binsin.) Motorun tehlikeli birşey olduğunu kabul etmeli. Hepimiz çeşitli nedenlerle bu tehlikeyi göze alarak bu alete biniyoruz. Bence bir kişi bu tehlikelerle kask arasındaki negatif korelasyonu göremiyorsa yukarıda yazılan tüm hakaretleri eksiksiz hak ediyor demektir.
LİVE TO RİDE, RİDE TO LİVE!
Dostum sen henüz aile baskısından kurtulamamışsın bide motora mı bineceksin.. MOTORSİKLET DEMEK ÖZGÜRLÜK DEMEK KASK OLSUN YADA OLMASIN FARKETMEZ.. kask takmak kişisel tercih..
valla bizim mahallede turluyorum bazen kimsede kask yok, kendi kendime ben mi artıyorum diyorum bu kadar ekipman giymekle ama sonra kendime geliyorum apaçiler naparsa yapsın bizi ilgilendirmez. bu apaçi lafınıda bulandan Allah razı olsun böle durumlarda çok işimize yarıyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:54 ----------
kardeşim sen bi kaza videolarını izle öyle büyük kazalar değil he ufak kazalara bak sonra kask özgürlük işimi yoksa başka bişi mi anlarsın belki biraz
Açık ve net bir şekilde söyledim alınmayın bir şey ima etmek istiyorum aksine gayet medeni şekilde tartışırım, ama tekrarlamam gerekecek sanırım belki bu sefer Edison'un ampülü filan çakabilir. Eğer bir adam kask takmıyorsa açık ve net bir şekilde zaten kuralı çiğnemiş olan adamdır. Kask takmayan adam bunu yapmadıktan sonra hız sınırına dikkat etse de, abidik gubidik modifiyeler yapmasa da, slalom yaparak trafikte seyir etmese de ne önemi var ki?
Ben bu yargı üzerinden hareketle bakın dikkatinizi çekerim lütfen ön yargı sunmuyorum! Genel bir doğruyu ortaya koyuyorum. Sizin de denkleminizde hareket edecek olursak Kask takmamak = Motosiklet kullanımına dair ülkemiz yasasının en önemlisinden birinin ihlali, güvenli sürüşe çöldeki bedevi kadar uzak olmak namı diğer salça olmaktır.
Son sözünüze istaneden de şunu belirtebilirim ki ben "sperm israfı" insanlar ile kask takmama konusunda yanına gidip tartışmayı geçtim yüzüne gidip merhaba dahi demem. Kendi yaşama hakkına saygı duymayan birine ben neden ve nasıl saygı duyabilirim ki? Dahası siz kendi yaşama hakkına saygı duymayan birinin yargılanması konusunda nasıl öne çıkıp adım atabilirsiniz ki?
Kaskını takıp veya full koruma gezen birisi de bunları yapamaz mı? Pek ala yapabilir. Bu da onu "kask takan sperm israfı" yapar.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)