topcase cezaları hakkında yapılabilcekler duygu düşünceler
Reklamlar
-
25 Temmuz 2014, 23:21
Super Moderator
bugün zeytinburnu emniyette trafik şubeye gittim
iyi ki gitmişim benim motor trafikten men edilmiş arkadaşlar
32. maddeden ceza yiyince trafikten men oluyormuşuz 2. bi çevirme denk gelse çantayı sökmüş bile olsanız trafikten men gözüktüğü için hemen bağlıyorlar aracı
işlemler sırasıyla şöyle cezayı yedikten 7 gün içinde çantanızı söküyorsunuz sonra 2 adet arkadan ve yandan fotoğraf çekip bastırıyorsunuz sonra sırasıyla 2 yaprak ruhsat ehliyet ve trafik sigortasının fotokopilerini çektiriyorsunuz ve ceza yediğiniz şube müdürlüğüne gidip trafikten men olayını bilgisayardan kaldırtıyorsunuz
sonra trafik şube amirinin odasına girdim ve dertlerimizi şikayetlerimizi anlattım emir geldiğini ve herkese bu uygulamanın yapılacağını dinledim ancak mahkeme açıp yürütmeyi durdurma kararı alabilirsek bu işlemlerin durabilceğini aksi halde bu tür olaylarla hepimizin karşılaşabileceğini söyledi
onun için arkadaşlar avukat arkadaşlarımız varsa neler yapabiliriz danışmak lazım
Reklamlar
-
25 Temmuz 2014, 23:46
Şu İzmir'deki mahkeme kararı emsal teşkil etmez mi?
Bu kararı bilgisayardan indirip basabileceğimiz şekilde
olsa iyi olur. Yanımız da taşırız. Caydırıcı olacağını
polisin kafasının karışacağını, ceza yazmayacağını düşünüyorum.
-
25 Temmuz 2014, 23:48
Super Moderator
farcob adlı üyeden alıntı
Şu İzmir'deki mahkeme kararı emsal teşkil etmez mi?
Bu kararı bilgisayardan indirip basabileceğimiz şekilde
olsa iyi olur. Yanımız da taşırız. Caydırıcı olacağını
polisin kafasının karışacağını, ceza yazmayacağını düşünüyorum.
onuda sordum biz cezayı yazarız siz mahkemeye gidip itiraz edebilirsiniz dediler
motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter
-
25 Temmuz 2014, 23:56
Motosiklet markalarının Tr distribitörleri itiraz etsin. Avukatlarıda var paralarıda.
Veya Topcase satışı yapan firmalar. Gerçi haberleri var mı merak ediyorum.
-
26 Temmuz 2014, 00:28
AKSESUARLAR VE YÜKLEME UYARI ETiKETi
UYARI
AKSESUARLAR VE YÜKLEME
Bu motosikletin dengesi ve yol tutuşu aksesuar ve eşya eklenmesinden
etkilenebilir.
Herhangi bir aksesuar takmadan önce kullanım kılavuzunda ve
montaj kılavuzunda yer alan talimatları dikkatlice okuyun.
Sürücünün ve yolcunun ağırlığına eklenen aksesuarların ve
eşyaların toplam ağırlık maksimum ağırlık kapasitesi olan 180 kg’yi
(397 lb) aşılmamalıdır.
Eşya ağırlığı herhangi bir koşul altında 8 kg'ı (18 lb) aşılmamalıdır.
Grenajl› geniş çatal veya geniş gidon kolunun takılması önerilmez.
cbr 250 için klavuzunda sayfa 8
aslında hakkımız var çünkü motor onay belgesi alırken bakanlığa buda belli özellikleri arasında yani motor bu ağırlığı arkada güvenli bir şekilde taşıyabilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:16 ----------
bu arkadaki ağırlık karpuz olur ,pazar çantası olur ,piknik tüpü olur topcase de olur benim anladığım
-
26 Temmuz 2014, 00:30
ben kolay öfkelenen biriyim maalesef, böyle bi olay başıma gelse cinnet geçiririm sanırım :D
sakinliğinizi gerçekten tebrik ediyorum.
trafikte insan hayatıyla oynayan o kadar vasıfsız kişi-araç varken biz gibi kılı kırk yaran kişilerin düştüğü durumlara bakın.
böyle bi ceza insanı çileden çıkaracakken üstüne trafikten men edilmek yani ahhahafdhdadsjhdj vallahi diyecek bişey bulamıyorum.
yarın ben de emniyete gidip konuşacağım bakalım farklı bi cevap duyacak mıyım.
burda (Ödemiş) her eve bi motosiklet düşüyor nerdeyse, üstelik her 5 motosikletten 3'ünde çanta var. çanta için ceza yazabilmelerinin imkanı yok.
hatta polis motosikletlerinin hepsinde çanta var, adım kadar eminim hiç biri ruhsata işli değil.
lafı uzattım, sonuç olarak bu işe derhal bi çözüm bulmak gerek.
-
26 Temmuz 2014, 00:40
Bugün TüvTürk'e motoru muayene için götürdüğümde orada sordum, herhangi bir şey gelmedi bize dediler. Ayrıca kız arkadaşımın arkadaşına da bu ceza yazılmış, kendisi avukat olduğu için mahkemeye başvurup iptal ettirmiş cezasını. Emsal teşkil ediyormuş. Ceza yesek de emsal olduğu için rahatlıkla geri alabiliriz cezayı.
-
26 Temmuz 2014, 22:01
geocitys adlı üyeden alıntı
Bugün TüvTürk'e motoru muayene için götürdüğümde orada sordum, herhangi bir şey gelmedi bize dediler. Ayrıca kız arkadaşımın arkadaşına da bu ceza yazılmış, kendisi avukat olduğu için mahkemeye başvurup iptal ettirmiş cezasını. Emsal teşkil ediyormuş. Ceza yesek de emsal olduğu için rahatlıkla geri alabiliriz cezayı.
buraya isim telefon vs verirseniz kendisine danışız, bize yol gösterirdi ...
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
-
26 Temmuz 2014, 22:26
bugün trafikçinin birine sordum öyle bir şey yok dedi ya başından savmak için geçiştirdi ya da haberi yok 3. şık böyle bir karar yok
-
27 Temmuz 2014, 00:28
Ortada ceza yiyen adamlar olduğuna göre nasıl böyle bir şeyden haberleri yok? Nasıl böyle bir şey yok? Aklım almıyor arkadaş şu memlekette neler olup bitiyor yeminle anlamıyorum.
-
27 Temmuz 2014, 00:45
Ya arkadaş, bu işin bir standartı yok mu ? Bir yerde trafikten men edilecek kadar önemli(!) bir kusura(!) ceza kesiliyorsa, diğer yerdeki polisin nasıl haberi olmaz ?
Bu cezayı kesen polisin motorundaki topcase nasıl ruhsata işli olmaz ?
Kesilen bu cezaya her itirazı kabul edip cezayı kaldırıyorlarsa, neden hala aynı ceza kesilmeye devam ediliyor ?
Adama sorarlar, billur mu geçiyorsunuz diye.
Takacaksın çift kişilik koltuk gibi yan çantaları, asimetrik 30 kg yükleyeceksin, tamam sorun yok.
Takacaksın 5-6 kg'lık topcase, trafikten men edileceksin.
Şunu yetkili bir kişi düşünememiş mi ? Bu kafayla nasıl yasa çıkarıyorlar, kim veriyor bu yetkiyi bu kafaya. Tövbeler olsun.
-
27 Temmuz 2014, 01:03
Ben tanımıyorum arkadaşı ama bilgilerini almaya çalışırım dostum ;)
-
27 Temmuz 2014, 01:04
arkadaşlar polise sorduk yok dediler ona buna sorduk kararsız cevaplar aldık.. aslında bu konu 2 senedir yürürlükte ve defalarca çevrilmemize rağmen ceza yazılmadı.
gogıl amcaya arama yapın göreceksinizki topcase konuları 2-3 senelik örneğin:http://www.scooturk.net/showthread.php?t=15868
bu karar düşmez. tekeriniz düz bassın yolunuz açık olsun
Honda CBF 150 ((2007 2008 (siyah) 2011)) ve CBR 125 R HRC ((2011)) CBF 150 (((2011 Gümüş))).... Asya Motor Elegant 150 (170cc) Kırmızı
-
27 Temmuz 2014, 04:30
Tamda topcase almıştım motora montajlamadım bile daha. Çantayı motora taksam mı takmasam mı kararsız kaldım..
-
Blackeagletr adlı üyeden alıntı
Ya arkadaş, bu işin bir standartı yok mu ? Bir yerde trafikten men edilecek kadar önemli(!) bir kusura(!) ceza kesiliyorsa, diğer yerdeki polisin nasıl haberi olmaz ?
Bu cezayı kesen polisin motorundaki topcase nasıl ruhsata işli olmaz ?
Kesilen bu cezaya her itirazı kabul edip cezayı kaldırıyorlarsa, neden hala aynı ceza kesilmeye devam ediliyor ?
Adama sorarlar, billur mu geçiyorsunuz diye.
Takacaksın çift kişilik koltuk gibi yan çantaları, asimetrik 30 kg yükleyeceksin, tamam sorun yok.
Takacaksın 5-6 kg'lık topcase, trafikten men edileceksin.
Şunu yetkili bir kişi düşünememiş mi ? Bu kafayla nasıl yasa çıkarıyorlar, kim veriyor bu yetkiyi bu kafaya. Tövbeler olsun.
Trafikçiler kafasına göre yazabiliyor cezayı benim arabada ön camda güneşlik film vardı polis beni uyardı ceza yazmadı bende söktürmek zorunda kaldım
-
matrix506xx adlı üyeden alıntı
Trafikçiler kafasına göre yazabiliyor cezayı benim arabada ön camda güneşlik film vardı polis beni uyardı ceza yazmadı bende söktürmek zorunda kaldım
Kardeş senin amacın ne topcase hakkındaki bütün konuları hortlatıyorsun? Bir tane konuya yazsan yeter zaten. Bütün anasayfayı kaplamaya çalışarak bencillik etme bırak başka insanların konularınıda görelim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)