yeşildere yolunda gezen radar beyaz sedan megan plaka sonu 8162 saygılar.
ayrıca diğer konuya gelirsek siz kameraya yatırım yapacağınıza trafiği nasıl okuma dersleri alırım diye bütçe ayırın
çünkü hiçbir yerde sistem değişmez sisteme ayak uydurulur. trafik dönen bir çarktır ve siz bunun akışını başka yöne çeviremezsiniz. ancak o çarkın hızına ayak uyduran başka bir çark olabilirsiniz.
ben yıllardır neredeyse her il de araç kullanıyorum, trafik okumak bir sanattır çevremdeki motor kullanan arkadaşların hepsi trafikte mutlaka bir hadise yaşıyor. nedense ben yaşamıyorum.
Hatta eşim bazen der ki" o arabayı nasıl gördün" - "o kadının önüne çıkacağını nasıl gördün"
sanattır trafik. öğretebilirim
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:07 ----------
bunun önüne geçemezsiniz 130 km süratla çevre yolunda sol şeritten hele motorla gitmek riskdir. Ben araçla 120-130 la sol şeritten gitmiyorum yani hata işte. kuralın ne söylediği önemli değil "hız sınırı 120" ise 120 yi geçmeyen araçlar yapsınlar.
bakışınız hep ileride olsun, önünzde giden bir aracın tepkilerini kontrol edin dikiz aynasından arada sırada göz ucuyla adamın nerelere baktığına dikkat edin.
örnek 1: adamı dikiz aynasından ve görebildiğiniz kadar sürücünün kafasını süzün, gsürücü sakin öyle atraksiyonlu değil ise, bu aracı sollamaya hazırlandığinız da her 2 aynadan arka tarafınızı kontrol edeceksiniz, çılgına gelen biri var mı yanınızda ki arkanızda kinin gidiş hızı nedir, siz bunlara göz atın yeter; beyin gerekli hesaplamayı zaten yapıyor.
yukarıda yazdıklarım zaten 3-4 saniyede gelişiyor. Eğer sabırsızsanız hemen sollayacağım derseniz zaten hatalısınız. yolun kontrolünü, etrafın kontrolünü tam olarak sağladıktan sonra ileriyi gördükten sonra o an çevrenizdeki araçalrın tamamımın neler yapacağını beyin tahmin ediyor ve siz akıcı bir sollamayla 1 değil 1 den çok araç sollayarak o ortamdan ayrılmış oluyorsunuz. aynı durum 500 metre ileride yine geçerli, hemen bir arabanın arkasına geçip önünüzü arkanızı yanınızı süzüyorsunuz ve akıcı sollamaya devam.
öyle gelişi güzel sola sağa atlarsanız birisinin kaportasına girersiniz. gaziemirde kamyonun tekerlerine giren arkadaş gibi. Allah rağmen yeğlesin.