alper_becker adlı üyeden alıntı
Herkese merhabalar. Ben izmirde yaşıyorum 1500 kilometre kadar motosiklet tecrübem var, yarısı boş alanda fren çalışması durma kalkma viraj alma, yarısı trafikte izmir-özdere-çeşme yolunda. Ben kendimi motosiklet konusunda iyi eğittimi düşünüyorum, trafikte motorlu olmama rağmen araçlara yayalara yol veriyorum, arkamdaki ayılar korna çalmasına rağmen içimde var, basıp gidemiyorum. Fakat bu araçlardan gına geldi, Çevre yoluna ne zaman çıksam makas ata ata giden araçlar bana silme geçiyor, panik ile gidonu kırsam belki yere yapışcam araçlar ezicek.Bu bir değil 2 değil, en az 15-20 sefer bu şekilde ucuz atlattığım olay oldu. Artık ciddi anlamda bir kamera alıp kaskıma takıp, trafiğe her çıktığımda kaskımın bir parçası gibi onu açık tutmak istiyorum.
Benim asıl düşündüğüm şey, bu şekilde takılan bir motorcu grubu olsa, keyif gezisi olur iş yolunda trafikte oluruz farketmez, bu tarz makas atan, motoru hiçe sayan trafikteki araçları üşenmeden sıkılmadan bıkmadan her seferinde video kaydı ile beraber şikayet etsek ve bu videoları toplayarak televizyon haberlerine göndersek, artık sıkıldık bıktık gibisine, ve trafikte her lambanın her kavşağın yanına "motoru farkedin" tabelası koydurtmak için dilekçe yazsak. 20 kişi kamera ile 1 ayda 50 araba ihbar etsek, 1 senede 600 araç eder. Eminim böyle bir topluluk kurunca insanların katılma isteğide olacaktır ve nekadar araç hatası yüzünden ihbar edilirse motorcuya saygı okadar artacaktır. Çevreyolunda radar olunca araçlar nasıl yavaşlıyor? Peki çevre yoludna herkes bilirse, "onları ihbar eden motorcular var" peki insanlar motorcuları görmezden gelebilirmi?