Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Arai kaskı kıramıyorlar.

REKLAM ALANI

Arai marka kaskı defalarca sivri demire vurmalarına rağmen parçalayamayan kazık kadar adamlar çok şaşırıyor. 2007'de eklenen bir video ve üzerine 7 yıl daha teknoloji ve bilim katarsanız bu kaskların günümüzdeki koruma seviyesi ile ; başınızda bir arai kask ile mekan bassanız, herkesi döver çıkarsınız oradan

mhmtesk bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Schizophren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X max 250
    bende arai rx7 var geçen sene almıştım ve 2-3 hafta sonra elimden düşürdüm. o dış renkli kabuğu hemen attı (2 cm kadar) altındaki beyaz kısım gözüktü bende mecbur aynı renk olan siyah ojeyle boyadım. bi başka sefer daha elimden düşürdüğümde kafanın üstündeki hava kanalı kırıldı

özetle sakar değilseniz yere düşürmezseniz olduğu yerde sağlam kask şaka bi yana sessizliğine ve hava girişlerine laf yok sağlam kask ama dış kabuğu boyası vs daha sağlam beklerdim

Kırılmasının sebebi seni koruması işte. Bir anda darbeyi emiyor ve yansıtıyor. Eğer kırılmıyorsa sorun var demektir zaten. O kaskı hala kullanıyorsan kafana çöp takıyorsun demektir. Yere düşen kasklar birdaha kullanılmıyor malesef,
    anaconda84 bunu beğendi.

wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pani / 3colore
    bir yerde arai kırılmıyor saglam dıyorsun, bır yerde yere düştü kırıldı çöp oldu diyorsun

ben Turkıye'de kaskını yere dusurdugu ıcın (hele kı araı gıbı bır kaskı) tuh yere dustu degıstıreyım dıyecek bır adam daha gormedım. he lafta gordum ıcraat ta gormedım herkes aynı seyı soyluyor ama herkes de kullanıyor kaskını. ben bunların 0 aldırmaya tesvık oldugunu savunuyorum. sehırıcı kafanızı koruyacak bır kaskın hele kı araı gıbı bır kaskın yere dusunce tum ozellıgını yıtırecegıne ve cop olacagına ınanmıyorum. zaten sehırdısı 200-300kmh gıbı suratlerde dırek darbede tıllahı gelse sansın yok.
    ferhatkars ve Bilalancer bunu beğendiler.

Yere düşünce kaskın kaplaması olan fiber yada karbon materyalinde mikro çatlaklar oluşuyor, bu çatlaklar kaskın alacağı herhangibi 2. darbede koruma özelliğinin kalmadan direk paramparça olacağını gösterir. Bu kask konusu mühendislik ve bilim içerdiği için, bu işin okulunu okuyan kendini geliştirip bilimadamı olmuş kişiler tarafından yapılan araştırmaların sonucudur. Sizin mesleğiniz nedir bilmiyorum fakat sizde kendi çapınızda haklı olabilirsiniz. Saygılar.

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    hangi 2. 3. darbe... benim agv k2 belki 20 defa yere düştü... yuvarlandı...
    kavgaya karıştı... şuan sadece ufak tefek çizikler mevcut...
    2010 dan beri kullanıyorum...

wolrath - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pani / 3colore
    Alıntı alper_becker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yere düşünce kaskın kaplaması olan fiber yada karbon materyalinde mikro çatlaklar oluşuyor, bu çatlaklar kaskın alacağı herhangibi 2. darbede koruma özelliğinin kalmadan direk paramparça olacağını gösterir. Bu kask konusu mühendislik ve bilim içerdiği için, bu işin okulunu okuyan kendini geliştirip bilimadamı olmuş kişiler tarafından yapılan araştırmaların sonucudur. Sizin mesleğiniz nedir bilmiyorum fakat sizde kendi çapınızda haklı olabilirsiniz. Saygılar.
    soyledıgın seylerı motora basladıgım senelerde etut etmıstım pekı koydugun vıdeoda neden defalarca sert bır metale aynı noktadan vurmalarına ragmen kıramıyorlar kaskı ? hanı yere dusurdugumuz kask en ufak bır darbede tuz buz olacaktı ?

ben bu konuda superım dıye bır ıddıam yok. muhendısım ama alakasız bır dalda. dogru dıye soyledıgın şeyle celısıyorsun, bu yuzden mesaj attım. amacım tartısmak degıl, dogruyu bulmak lakın yukarıda da yazdıgım gıbı :

"""ben Turkıye'de kaskını yere dusurdugu ıcın (hele kı araı gıbı bır kaskı) tuh yere dustu degıstıreyım dıyecek bır adam daha gormedım.he lafta gordum ıcraat ta gormedım """
    ferhatkars ve speed_dream bunu beğendiler.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    1.750 tlye aldığı Araisini yere düştü diye kullanmayan kaç tane adam vardır şu memlekette

Arda_Karaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650GS
    Arai kaskını düşürdüğü için yenisini alan varsa eskisini bana verebilir. Mesuliyet bende
    ferhatkars, acayüp ve anaconda84 bunu beğendiler.

Bunlar sizin dogrulariniz tabi saygi duyarim sizin dogrunuz sonuçta. Ben baskalarinin dogrulariyla yasamayi seviyorum ozaman kazadan sonrada görüntüde bisey yoksa kullanalım kasko yani peki. Bana kendimle çeliştiğimi söyleyen arkadaş 100 kelime içinden 1 tanesini seçip basima kakmissin resmen, kafasında kask olupta araba ezdi diye ölmeyen insanlar paylasildi forumda, belki ikinci uçuncu darbede nispeten koruyacaktır fakat bizler kaski nispeten korusun diye değil, hayatimizi tamamen korusun diye aliyoruz. 600luk 1000lik makinelere onca para verirken sorun olmuyor fakat bir kask dusnce vereceğiniz 700 800 yada neyse 2000 lira hep sorun oluyor zaten, ben şahsen kaskim düşse ve iki yandan bastirinca catirtilati duyuyorsam yenisini alirim.

Altınelbiseliadam`in bu konudaki gorusleri; tabi bu adamda yalan söylüyordur sizcede neyse

http://www.youtube.com/watch?v=Sh9qza4KO9U

Motosikleti
    Hornet 650
    Ls 2 kaskımı 2 defa yere düşürdüm. Hala kullanıyorum.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Motora para verirken içi acımaz ama (200 tl lik kaska para vermek zoruna gider bir çoğumuzun ) kask yere düşecekde bir daha kullanmıyacak zor bir durum gerçekden ,
    alper_becker bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)