Motorumu aldım. Nasıl bir kilit sistemi yapmalıyım?
Reklamlar
-
Cbr250r aldım. Garajım yok. Evimin penceresinin hemen önünde duracak motosiklet.
Alarm, disk, zincir vs. Hangilerinden koymalıyım.
Bana en mantıklısı alarm geliyor. Fakat alarm bildiğimiz alarm mı? Motosikletteki en ufak bir harekette öten olması lazım.
Bir de gemi zinciri aldım, onu da arka lastikle ayrı bir demire bağlayacağım. Tecrübeli arkadaşlar ne önerirler?
Reklamlar
-
nasıl konu açıcam lütfe bişey soracam acillllll
-
Mahircansar adlı üyeden alıntı
nasıl konu açıcam lütfe bişey soracam acillllll
solda yeni konu aç yazıyor, ordan.
-
motorun hayırlı olsun alarmlı kilitler varmış bi araştır istersen bende onlardan almayı düşünüyorum
-
hayırlı olsun kardeş bu ürün işini fazlasıyla görür
http://www.hepsiburada.com/liste/carub-motorsiklet-ve-atv-alarm-seti-sustali-anahtar/productDetails.aspx?productId=otmbrkbr0011137&cate goryId=20029254
-
Gemi halatını bunla baglayabilirsin.
https://www.motoavm.com/ProductDetails/-oxford-of3-alarmli-disk-kilidi/392/2077
En kolayı bunlara harcayacagın paraya şair sigortayı ara kasko yaptır. Görüyorsunkı ıyu kilitler de çok pahalı. Senin motora 1000 tl kasko çıkar. Rahat uyursun en azından. Bu
-
alarm özelikli kilit alacaksan düzgun kalıteli birşey almanı onerırım sakın ucuz dıye dandık markalara kapılma benım gıbı 3 sonra yagmurdan buzzer sesını duymazsın
* Yağmurda kullanmıyorsan motosiklet kullanıyorum deme.
-
arkadaşım kendi tüm motorlarına alarm takıyor (dakka başı motor değiştirdiğinden) elektrik işindende anladığımız için montajı kendimiz yapıyoruz genel olarak 100 lira gibi bir rakama aldı her taktığı alarmı herhangi bir sıkıntıda yaşamadı scoooterdan büyük motora kadar (cbf1000 sym gts yamaha rx250 ybr er6f vs vs ) istanbuldaysan yardımcı olmaya çalışırız sanada
disk kilidine çok para harcama hepsini kesebiliyorlar mekana gittiğinde göremediğin bir yerdeyse o zaman kullanıyorum ben caydırıcı olsun diye herkesin içinde kesmeye kalkamazlar sonuçta
ama halat kilit vs zincir düşünüyorsan ek olarak halat önermem çabuk kesilebiliyor bunun yerine alaşım özellikli zincir al daha iyi motomaxta 120 liraya var masterlock alaşım zincir onu öneririm güzeldir
-
gerekli malzemeler:
1. Saglam zincir ve saglam kilit
2. alarmli frendisk kilidi
3. Alarm sistemi
4. Branda
- zincir ile motorunu sabit nesneye baglarsin, elektrik diregi gibi. zinciri yere temas etmeksizin direge ve arka lastige dolarsin, zincirin gergin olmasina dikkat et.
- alarmli frendisk kilidini diskin üst kismina takarsin. böylece motora dokunulmasinda yerinden kayip alarm vermesini saglamis olursun.
- alarm sistemini mümkünse mikrodalga tetikleyeci al, bölyece motorun yanina gelen ve bekleyip ugrasan oldugunda alarm verecek.
-
20 Temmuz 2014, 20:44
kilitler gayet iyi ancak bence en önemlisi branda
-
20 Temmuz 2014, 20:50
c3nk adlı üyeden alıntı
kilitler gayet iyi ancak bence en önemlisi branda
branda da alacağım ama kediler falan oturmasın diye. Çalmaya karşı ne gibi bir caydırıcılığı olabilir ki brandanın?
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:48 ----------
< iLk@yy > adlı üyeden alıntı
arkadaşım kendi tüm motorlarına alarm takıyor (dakka başı motor değiştirdiğinden) elektrik işindende anladığımız için montajı kendimiz yapıyoruz genel olarak 100 lira gibi bir rakama aldı her taktığı alarmı herhangi bir sıkıntıda yaşamadı scoooterdan büyük motora kadar (cbf1000 sym gts yamaha rx250 ybr er6f vs vs ) istanbuldaysan yardımcı olmaya çalışırız sanada
disk kilidine çok para harcama hepsini kesebiliyorlar mekana gittiğinde göremediğin bir yerdeyse o zaman kullanıyorum ben caydırıcı olsun diye herkesin içinde kesmeye kalkamazlar sonuçta
ama halat kilit vs zincir düşünüyorsan ek olarak halat önermem çabuk kesilebiliyor bunun yerine alaşım özellikli zincir al daha iyi motomaxta 120 liraya var masterlock alaşım zincir onu öneririm güzeldir
İstanbul anadolu yakasındayım hocam. Normal pille çalışan alarmlardan mı alsam yoksa aküye bağlananlardan mı?
-
20 Temmuz 2014, 21:53
Alarm, disk kilidi, branda. Bir de çok istersen zincirle bağlarsın ohhh Fazla da özen göstermeyin sakınılan göze çöp batıyor
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)