Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

10 günlük xenon ampül patlaması

REKLAM ALANI

Tvs apache motoruma 10 gün önce xenon taktırdım. Herkes akü biter vs dediyse de ışıkları gece yakıp gezdim. Akünün boşalması söz konusu olmadı. Dün bergamaya gittik arkadaşla. Yolda acaip yağmur-dolu karışımı birşeye yakalandık. Ve en son eve dönüşte uçkuyular feribotundayken ışığımın yanmadığını farkettim. Oto elektrikciye gittim. Beyin çalışıyor ama ampülün patlamış dedi. Bu nasıl mümkün olur?

Birde bergamaya servise gittim. Motorun ışıklarını çalıştırdığımda tırrrrrrrrr diye bir ses geliyodu xenondan 10 günüdr. Uzun kısmına geçince o düzeliyor. Herif bu xenon buna uymaz dedi resmen göz müdür nedir 1 saat sonra xenonum gitti.

Ayrıca kaliteli uzun kısası olan xenon ampülü almamı önerdi oto elektrikci abi. 70 tl fiyatı var dedi. Alsam gene aynı sorun olur mu? Yoksa önerebilceğiniz beyaz veya ışığı gerçekten göz alan halojen ampül varmı? Teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ufukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco venox
    konjektör statörden gelen akımı 14 volta sabitler eğer bozulduysa 12 ile 17 volt arasında voltaj oynar buda ampulun patlamasına neden olabilir
    motorun rolantisinde ve giderken tekleme gibi sorunlarda var mı

lifespeed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha r25 2017-honda activa S 2017
    http://hizliresim.com/4YgLBq

varsa bundan alın

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Alıntı lifespeed adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://hizliresim.com/4YgLBq

varsa bundan alın
    bu resımdekı ampul ARAÇ yani ARABALAR içindir,

Motosiklet ampullerinde,35,,35W Yazmalıdır,
    55,60 w olanlar ve 90,,100w olanlar arabalar içindir,
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

Alıntı ufukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konjektör statörden gelen akımı 14 volta sabitler eğer bozulduysa 12 ile 17 volt arasında voltaj oynar buda ampulun patlamasına neden olabilir
    motorun rolantisinde ve giderken tekleme gibi sorunlarda var mı
    Apachelerde genel olarak rölantideyken ışık kısık çalışr. Gaz verince ışık hüzmesi doğru yanmaya başlar. Ama aküm hiç bitmedi. Çalışırken de teklemedi.

lifespeed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha r25 2017-honda activa S 2017
    Alıntı serkanADH13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu resımdekı ampul ARAÇ yani ARABALAR içindir,

Motosiklet ampullerinde,35,,35W Yazmalıdır,
    55,60 w olanlar ve 90,,100w olanlar arabalar içindir,
    Kendi motosikletimde osram night breaker, night breaker plus kullandım. Şimdi de night breaker unlimited kullanıyorum. Hiç zararını görmedim.
    Uykusuzcorap bunu beğendi.

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Uykusuzcorap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Apachelerde genel olarak rölantideyken ışık kısık çalışr. Gaz verince ışık hüzmesi doğru yanmaya başlar. Ama aküm hiç bitmedi. Çalışırken de teklemedi.
    Far kısmı apacher yada ybr gibi olan motorlar yıkandıkları zaman ve yağmura denk geldıklerı zaman far kestiriyorlar. Benim motora sırf bu yüzden zenon takmıyorum, ne zaman yıkasam yada yağmur yağsa far patlıyor.

Ancak CBF gibi yada fazer gibi ampul iyi muhafaza edilmiş olan motorlarda kolay kolay patlamıyor.

Bence yeniden zenon alsan dahi yine patlayacak. En iyisi normal ampul al yanına 25-30 dolara ebaydan 2 tane 12 * 2 = 24 watt'lık led'li anti fog yada normal far al.
    Uykusuzcorap bunu beğendi.

Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Far kısmı apacher yada ybr gibi olan motorlar yıkandıkları zaman ve yağmura denk geldıklerı zaman far kestiriyorlar. Benim motora sırf bu yüzden zenon takmıyorum, ne zaman yıkasam yada yağmur yağsa far patlıyor.

Ancak CBF gibi yada fazer gibi ampul iyi muhafaza edilmiş olan motorlarda kolay kolay patlamıyor.

Bence yeniden zenon alsan dahi yine patlayacak. En iyisi normal ampul al yanına 25-30 dolara ebaydan 2 tane 12 * 2 = 24 watt'lık led'li anti fog yada normal far al.
    anti fog ledli dediniz ya link verebilir misiniz

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Uykusuzcorap adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anti fog ledli dediniz ya link verebilir misiniz
    Link veririm ancak ben henüz alıp denemedim. Reklamlarında gözüktüğü kadar aydınlatır mı bilmem, kefil değilim. Sonra bana sövme.

http://www.ebay.com/itm/2x-Silver-9W...f33454&vxp=mtr

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)