10 günlük xenon ampül patlaması
Reklamlar
-
Tvs apache motoruma 10 gün önce xenon taktırdım. Herkes akü biter vs dediyse de ışıkları gece yakıp gezdim. Akünün boşalması söz konusu olmadı. Dün bergamaya gittik arkadaşla. Yolda acaip yağmur-dolu karışımı birşeye yakalandık. Ve en son eve dönüşte uçkuyular feribotundayken ışığımın yanmadığını farkettim. Oto elektrikciye gittim. Beyin çalışıyor ama ampülün patlamış dedi. Bu nasıl mümkün olur?
Birde bergamaya servise gittim. Motorun ışıklarını çalıştırdığımda tırrrrrrrrr diye bir ses geliyodu xenondan 10 günüdr. Uzun kısmına geçince o düzeliyor. Herif bu xenon buna uymaz dedi resmen göz müdür nedir 1 saat sonra xenonum gitti.
Ayrıca kaliteli uzun kısası olan xenon ampülü almamı önerdi oto elektrikci abi. 70 tl fiyatı var dedi. Alsam gene aynı sorun olur mu? Yoksa önerebilceğiniz beyaz veya ışığı gerçekten göz alan halojen ampül varmı? Teşekkürler.
Reklamlar
-
konjektör statörden gelen akımı 14 volta sabitler eğer bozulduysa 12 ile 17 volt arasında voltaj oynar buda ampulun patlamasına neden olabilir
motorun rolantisinde ve giderken tekleme gibi sorunlarda var mı
-
http://hizliresim.com/4YgLBq
varsa bundan alın
-
lifespeed adlı üyeden alıntı
http://hizliresim.com/4YgLBq
varsa bundan alın
bu resımdekı ampul ARAÇ yani ARABALAR içindir,
Motosiklet ampullerinde,35,,35W Yazmalıdır,
55,60 w olanlar ve 90,,100w olanlar arabalar içindir,
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
-
ufukk adlı üyeden alıntı
konjektör statörden gelen akımı 14 volta sabitler eğer bozulduysa 12 ile 17 volt arasında voltaj oynar buda ampulun patlamasına neden olabilir
motorun rolantisinde ve giderken tekleme gibi sorunlarda var mı
Apachelerde genel olarak rölantideyken ışık kısık çalışr. Gaz verince ışık hüzmesi doğru yanmaya başlar. Ama aküm hiç bitmedi. Çalışırken de teklemedi.
-
serkanADH13 adlı üyeden alıntı
bu resımdekı ampul ARAÇ yani ARABALAR içindir,
Motosiklet ampullerinde,35,,35W Yazmalıdır,
55,60 w olanlar ve 90,,100w olanlar arabalar içindir,
Kendi motosikletimde osram night breaker, night breaker plus kullandım. Şimdi de night breaker unlimited kullanıyorum. Hiç zararını görmedim.
-
Uykusuzcorap adlı üyeden alıntı
Apachelerde genel olarak rölantideyken ışık kısık çalışr. Gaz verince ışık hüzmesi doğru yanmaya başlar. Ama aküm hiç bitmedi. Çalışırken de teklemedi.
Far kısmı apacher yada ybr gibi olan motorlar yıkandıkları zaman ve yağmura denk geldıklerı zaman far kestiriyorlar. Benim motora sırf bu yüzden zenon takmıyorum, ne zaman yıkasam yada yağmur yağsa far patlıyor.
Ancak CBF gibi yada fazer gibi ampul iyi muhafaza edilmiş olan motorlarda kolay kolay patlamıyor.
Bence yeniden zenon alsan dahi yine patlayacak. En iyisi normal ampul al yanına 25-30 dolara ebaydan 2 tane 12 * 2 = 24 watt'lık led'li anti fog yada normal far al.
-
Zuzuuw adlı üyeden alıntı
Far kısmı apacher yada ybr gibi olan motorlar yıkandıkları zaman ve yağmura denk geldıklerı zaman far kestiriyorlar. Benim motora sırf bu yüzden zenon takmıyorum, ne zaman yıkasam yada yağmur yağsa far patlıyor.
Ancak CBF gibi yada fazer gibi ampul iyi muhafaza edilmiş olan motorlarda kolay kolay patlamıyor.
Bence yeniden zenon alsan dahi yine patlayacak. En iyisi normal ampul al yanına 25-30 dolara ebaydan 2 tane 12 * 2 = 24 watt'lık led'li anti fog yada normal far al.
anti fog ledli dediniz ya link verebilir misiniz
-
Uykusuzcorap adlı üyeden alıntı
anti fog ledli dediniz ya link verebilir misiniz
Link veririm ancak ben henüz alıp denemedim. Reklamlarında gözüktüğü kadar aydınlatır mı bilmem, kefil değilim. Sonra bana sövme.
http://www.ebay.com/itm/2x-Silver-9W...f33454&vxp=mtr
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)