Motorsikletim Sağa Kaçıyor
Reklamlar
-
Selamın Aleyküm.Falcon wonder 150 sahibiyim 350 kmdeyim şuan gidonu bırakınca motor saga kacıyo sebebı nedır veya ne olabilir, bi bilgisi veya fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
Başka sormak istedigim bi soru bu motorumun tekerleklerini ebatının büyügünde bi lastikle degiştirmek ne kadar masraf çıkartır acaba? jantların ebatına göre degil daha kalın jant ve tekerlek olarak.
Ve son olarak ekliyeyim sizce motorun orjinalinde yer alan bu beyaz leke gibi olan yerleri serviste söktürsem daha güzel durur mu?
Şimdiden yardım eden etmeyen herkese teşekkürler, kazasız sürüşler.
Reklamlar
-
Gidonu bırakmadan sür, gidon tutmak içindir,o zaman biyere kaçmaz.
-
Aklında soru varsa bi ustaya göster bana kalırsa kaza yapmadıysan veya sert düşmemişsen motorda bir sorun olmaya bilir bence sen dengesiz oturuyorsun ikince soruna gelirsek japon malı motorlarda bile önermiyoruz bence aracın yapısını bozma.
-
clabber adlı üyeden alıntı
Gidonu bırakmadan sür, gidon tutmak içindir,o zaman biyere kaçmaz.
öylemi ilerde motor alırken hiç bırakma gidonu yamuk şaseli motoru aldığında görürsün gidon ne işe yarıyormuş...
senin gibi birisi aynısı demişti motor almaya gittiğimizde motor tek tarafa kaçsa iyi gidonu öyle bi sallıyorduki o ana kadar hiç fark etmemiştik ön takımın yamuk olduğunu....
2.ve 3.soruna ise bence gerek yok..
-
Tmm öğrenci sen öyle yaparsın..
-
Ön düzen yamuktur yada ön lastik tel kırmış olabilir ama o zaman gidon sağa sola sallanır tank tokatlar. tek tarafa çekiyorsa büyük ihtimal ön düzende problem var
-
zinciri gerdinmi bilmiyorum on teker ile arka tekerin ayni hizada olmasinada dikkat et eger servis gerdiyse bi gozle kontrol et bakalim ayni hizsadami bide daha buyuk orjinal olmayan lastigi kimse tavsiye etmiyor lastiklerin ebatlarinla oynama bence
-
Motorun daha yeni ..Eğer önden darbe almadiysa servise götürüp gidon, maşa ve amortisör balansini kontrol ettir.
-
orh adlı üyeden alıntı
zinciri gerdinmi bilmiyorum on teker ile arka tekerin ayni hizada olmasinada dikkat et eger servis gerdiyse bi gozle kontrol et bakalim ayni hizsadami bide daha buyuk orjinal olmayan lastigi kimse tavsiye etmiyor lastiklerin ebatlarinla oynama bence
aslında ben zinciri gerdim ama hiç dikkat etmedim alttan iki vidayı gevşettim sonra kurbagacıkla sıktımda belki ondandır, yarın sabah işe giderken bi bakayım
Bu yapışkanları sökme konusunda kimsenin bi görüşü yok mu ya?
-
21 Temmuz 2014, 02:43
Fatiiiik adlı üyeden alıntı
Selamın Aleyküm.Falcon wonder 150 sahibiyim 350 kmdeyim şuan gidonu bırakınca motor saga kacıyo sebebı nedır veya ne olabilir, bi bilgisi veya fikri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.
Başka sormak istedigim bi soru bu motorumun tekerleklerini ebatının büyügünde bi lastikle degiştirmek ne kadar masraf çıkartır acaba? jantların ebatına göre degil daha kalın jant ve tekerlek olarak.
Ve son olarak ekliyeyim sizce motorun orjinalinde yer alan bu beyaz leke gibi olan yerleri serviste söktürsem daha güzel durur mu?
Şimdiden yardım eden etmeyen herkese teşekkürler, kazasız sürüşler.
http://www.yukimotor.com/AnaResimler...1235235235.jpg
Benimkide hafifden sağa kaçıyor titremiyorsa sorun yoktur 2 elinide salınca gaz kolunu kapattığın için motorunun dengesi bozulacaktır 70 - 80 li hızlara gel devrin hafiften yüksek olsun 2 dizinle depodan sıkıca tut kendi dengenide fazla bozmadan birde öyle dene eyer içine sinmezsse servise git
-
21 Temmuz 2014, 02:49
Arka tekerleğin ayarını bozmuş olabilirsin.
Zincir gererken dikkat etmek lazım.
Her iki tarafıda aynı oranda ayarlamalısın.
Üzerinde ölçü için çizgiler olur genelde . Eğer yoksa metre yada kumpasla olabildiğince aynı ayarda yapmaya çalış.
Yoksa arka lastik bir tarafa dönük olur . Ve motorunda tersi tarafa çeker sürekli.
Ayrıca oralarda kurbağacık kullanma. Doğru takımın yoksa hiç yapma . En önemlisi öncelikle doğru yerde doğru takımı kullanmakdır. Bir motorcuya yaptır . Para bile almazlar. Zincirini bozarsın dişlileri bozarsın , şanzımanı bozarsın ,somunları civataları bozarsın. Az yada fazla sıkar başına iş açarsın. Öğrendiğine emin olmadan yapmaman senin faydana .
-
21 Temmuz 2014, 03:16
şasi , kavallar ve ön rulmanlar sorunlu
-
21 Temmuz 2014, 12:16
Yanaklardan oluyor , gerçekten çok fark ediyor .Yani koltugu tam ortalayarak oturun.Yanağın ne olduğunu söylememe gerek yok heralde. ..
-
22 Temmuz 2014, 01:13
anladım, fikirlerinizi degerlendiricem, hepsi de mantıklı.teşekkürler tekrar yorumlarınız için.
-
22 Temmuz 2014, 01:39
motorun ön maşa hafif yamuk olabilir ondan sağa çekebilir sen motoru iyi bir ustaya göster hallolur inşallah
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)