1. Kan şekeriniz düşmüştür.
2. Dikkat dağınıklığı gözükmektedir.
3. Fazla asabileşilir.
Bunlar oruçluyken motosiklet kullanmamak için fazlasıyla yeterli sebepler bana göre.
Ama tabii ki tınlayan çıkmayacaktır
1. Kan şekeriniz düşmüştür.
2. Dikkat dağınıklığı gözükmektedir.
3. Fazla asabileşilir.
Bunlar oruçluyken motosiklet kullanmamak için fazlasıyla yeterli sebepler bana göre.
Ama tabii ki tınlayan çıkmayacaktır
Her şeyi boşver.
Araç sürenler bir garip ben gözlerini dinlendireni gördüm e-5de iken !
Kullanmamak olmasa da fazla risk almadan normal sürüş temposunun %50'sinde gitmekte fayda var diyor ve uyguluyorum.
Şu anlık sıkıntı yok !
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
Oruçluyken kısa mesafelerde sürüyorum . Hızım olması gerekenden daha az olduğu için , fazla bir sıkıntı olmuyor sürmemde çok şükür .
Bana daha iyi ve dikkatli kullanıyorum gibime geliyor. Ama karşı taraf korkutuyor beni.
Hele oruca bide aşırı sıcak eklediğinde birde ikindinse varya bnm gibi yolda uyur kaza yaparsın aman dikkat
12 ağustos da B.paşadan Kağıthaneye gittim öğlen 1-2 gibi, yandım susuzluktan. Kaskın içinde daraldım, bir daha dedim oruçluyken uzun yol yapmam ( ne kadar uzun artık, siz düşünün).. Her gün işe gidip geliyorum ama motorla 5 dakikalık mesafe, yine de çok dikkat etmeye çalışıyorum.
ramazandan beri 2 ve ya 3 kere binmişimdir Kapalı garajda uyuyo. iftar saati az zaman kala yola çıktığım için araç kullananlar korkutuyo beni hepsi işe yetişmek için birbiriyle yarışıyo
uzun süreli kullanımda su kaybı tehlikesi
Bu gün Bayındır Motosiklet Kulübü'nün davetlisi olarak iftar yemeğine katılacağız. Turgutlu - Manisa'dan Bayındır - İzmir'e dağ yollarından, bol virajlı ve çok inişli çıkışlı bir yoldan motosikletlerimizle gideceğiz. Oruçlu olarak bu yaklaşık 50 Km yol gözümde büyüyor. Ama yinede tüm dikkatimizi vererek çıkacağımız yolda umarım bi aksilik yaşamayız. Bir tek dönüş yolu sıkıntılı olabilir, haliyle karanlığa kalacağız.
500 metre ilerde ki traktörü gördüm az gözümü kapatayım dedim bi açtım gözümü sol arka tekerden giriyordum son anda sıyırdım. Oruçlu oruçlu aman...
Oruçlu iken Uğur Ak ile birlikte bu geziyi yaptık . Herhangi bir sıkıntı yaşamadık beyler . Toplam 70 - 80 km yol yaptım eve git gel bir sıkıntı yaşamadım . Buyrun gezimiz bu ; http://www.motosiklet.net/forum/etki...i-vol-1-a.html
Diğer 2 maddede doğrudur kesinlikle ama asibiliğin en canlı örneğini yaşadım heleki iftara yakın bir zamandı artık nasıl zorladıysam hem kendimi hem motoru 2nci viteste arka lastiğin sardığını hissettim hızlanırken mecburi kalınmadığı sürecede hiç tavsiye etmiyorum.
"The Ultimate Riding Machine"
ramazan başından beridir sadece manavgata mt 07 için teker döndürdük.o da sabah gittik öğle vakti geldik.
dikkat dağınıklığı oluyor...uykunuz geliyor resmen...
daha kontak açmadım ondan sonra ramazanın bitmesini bekliyorum...
oruçluyken motosiklet kullanımını asgari düzeyde tutmakta fayda var
hiç bir şey olmasa asabiyet tavan yapıyor
Madem konusu açılmış, konu için örnek teşkil ettiğimden dahil olayım istedim. Arkadaşlar ben geçen hafta bir kaza geçirdim. Kazada bir araç sıkıştırması veya virajı alamama, veya tekerin kitlenmesi vs. gibi şeyler olmadı...
'Bayıldım'
Üzerinden 10 gün kadar geçti. Her zaman full koruma bindiğim için bende pek birşey olmadı. Sadece, kendimi kaybettiğimde baldırım motorun altında kalmış, motorla kaldırım arasında sıkışmış. Ondan dolayı oluşmuş ağır bir ödem var o kadar.. "Allah korudu ki 40km/h ile seyrederken oldu bu olay, ya 140 veya 240 olsaydım?"
Olayın sebebi sadece oruçlu olmak değil; bu etkenlerden biri oldu. Ramazan başından beri uyku düzenini oturtamadım adam akıllı, sahura kadar uyanık, sahurdan sonra 2 saat uyu işe git; şeklinde bir düzenim oldu ve bünye bunu 15 gün kaldırdı. 15 gün sonunda iftara yakın saatte, motoru yıkamaya götürdüğüm esnada, düüzzz! bir yolun henüz başına gelmişken gözüm karardı ve olayın nasıl gerçekleştiğini pek hatırladığım söylenemez.. Şükrediyorum, bu olay o düz yolun ilerleyen saniyelerinde başıma gelseydi... ¿
"CaRPe DieM"
Valla bencede kullanmamak gerek sağlığa etkisi büyük oluyorsa orucun . Yoksa bizle birlikte arazide tepinen oruçlu arkadaşlarımız çok oldu . Nasıl dayandılar yaz sıcağında bilmiyorum ama kişinin kendi durumuna göre karar vermesi gereken ve göze alması gereken bir durum bu .
Ben oruç tuttuğum gün resmen ölü oluyorum.
Hareketlerim saçmalaşıyor.
Mantıklı düşünemiyorum.
Vücudu istediğim gibi kontrol edemiyorum.
Hehaldr 105 kilo olduğumun etkiside vardır. Vücut alışık şekerli şeyler yemeye çünkü.
Oruç tuttuğum gün asla motora falan binmem.
İlk virajda olmasada 2. Virajda patlarım herhalde çünkü.
Birde full ekipman gezdiğim için deli gibi su kaybediyorum.
Islanmayan yerim kalmıyor ayıptır söylemesi.
10 dk sonra deli gibi susarım zaten.
O yüzden oruçluyken asla binmem motoruma.
Ben de çoğunluk gibi mecbur kalmadıkça binmemek taraftarıyım,
veya konunun önemini bilerek daha yavaş sürmeye çalışmak gerek diye düşünüyorum.
Zira hafta sonları özellikle bir kaç saat sakin yollarda gezinmek hem moral veriyor hem de hoşça vakit geçmesini sağlıyor. Bunun dışında uzun yol, şehir içinde işe yetişme, iftara yetişme telaşı zarar verici olabilir, Allah korusun.
ramazanın 2 ci günü motorlarla karşıya geçtik ordanda karamürsele maksat yol yapmaktı o yüzden hep yolu uzattık toplamda 330 km akşama kadar sıkıntı olmadı hersene oruçluyken kastamonuya gidiyorum bu senede gidecem orucun sakıncası yok yada bana göre yok
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)