http://www.teleizle.com/izle/iki-tekerli-otomobil
Çok ilginç bir motor yapmışlar. Motor nasıl böyle durabiliyor?
http://www.teleizle.com/izle/iki-tekerli-otomobil
Çok ilginç bir motor yapmışlar. Motor nasıl böyle durabiliyor?
Çok büyük ihtimalle : Gyroscope ile
Fikrin ne fahişesi oldum ne zamparası-Bir vicdanın bilemem kaçtır hava parası..
Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
DIŞI SÜKÛN İLE ZAHİR, DERUNU MAHŞERDİR DERUNU MAHŞER..
Direksiyonlu 2 teker mi olur yaw. Nasıl kontra yapılacak onda
bu tarz hem araba hemde motor üzerine yeni icatlar yapımlar görmekteyiz ancak hiç yaygınlaşamadan kaybolup gidiyorlar. ya desteklenmiyorlar yada büyük firmaların bu ufak çapta yapılan icatları yediğini düşünüyorum.
hacı yatmaz tekniği denemeler düz giderken çekilmiş biraz da virajda durumun ne olduğunu gösterseymişler iyi olacakmış.
Bas Gitar tınılayan bir felsefedir dedi Yaşlı Kurt, Motosiklet ise homurdayan bir felsefedir dedi Yavru Kurt...
Allahın hikmeti işte akıl sır ermiyor.
Şaka bir yana bu alet tam deve kuşu gibi olmuş. Ne araba kadar konforlu, ne de motor kadar ucuz, pratik.
welcome to the future arkadaşlar :D jiroskop var büyük ihtimal araçta ve denge ağırlıkları ile agırlığı sağa sola vererek dik duruyordur başka mantığı olamaz ki bunun
o jiroskopu devamlı hareket ettirecek bir güç lazım değil mi? Park ettikmi napıcaz? ayaklık falanmı var acaba?
Yandan darbe testinin simulasyonu patates olmuş koca araçlar yandan darbe yedimi kelebek gibi uçup taklalar atıyor bu mu sabit kalacak?
Herkes kiskanmis gibi, birinizde güzel bisey deseydiniz keşke. Gayet basarili buldum ben herkes motor sürecek yada sürebilecek diye bisey yok. Bunun tek tekerlekliside var, surat yapmak için falan değil zaten hayati kolaylaştırmak kaskini ekipmanini giymeden zamandan tasarruf etmek. Türk mantigi ama viraja 200le girdiği noluo die merak ediyodur herkes kesin.
19000 usd çok pshalı. Türkiyeye gelişi ikiye katlar heralde. Bu jiroskoplar da fazladan ağırlık demek.
ilk defa 1914'de yapılmış 2 tekerli otomobil.
Jiroskop ile dengede duruyor, motordan aldığı güç ile kayan ağırlıklar tarafından dengelendiği yazıyor wiki ablada.
Muhtemelen sürücü koltuğu altında dairesel hareket yapan özkütlesi çok yüksek bir metal dengeleyici var, viraja gireceğini de düşünürsek çift palli bir sistem olmalı. Sen motoru yan yatırsan bile kendiliğinden düzeltmeye çalışacaktır. Onu da elektronik dengeleme ile hız ve direksiyon dönüş oranına bağlı bir algoritma geliştirerek sağlamışlardır.
Şerefsizim benim aklıma geldiydi. Ama hep dik duranı, yattığında nasıl kaldıracaz onu bulamadık.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)