Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

dolmuşcuyu nereye şikayet ederim?

Motovento
    REKLAM ALANI

İzmirde buca-bornova dolmuşunda seyir halinde iken, şoför olacak cahil cühela bir motosikletliyi sıkıştırıp küfür ede ede ve hız yaparak sürüyordu. Bende adama kıl oldum ve videoya çektim. Bir elinde sigara, bir elinde telefon kulaginda ve ayakta 7 yolcu gözüküyor. Bu adamin harbi bir ceza almasi için şikayetini nereye yapmaliyim bu videoyla beraber?
    restherock bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    meşhur trafikçi önder abimiz var heykelde (karısına bile ceza yazmıştır herkes bilir )
    oyunageldim ve restherock bunu beğendiler.

Biliyorumda o adam birey, belediyeye resmi işlem başlatacak bir yerlere goturmek istiyorum.. Mahkemelere ciksin hem zamanından hem parasindan olsun. 1 yolcu alcak diye 50kisinin hayatini tehlikeye atan karaktersizler, 3hafta önce arabama carpti (duran araba) ve inip `ne yapiyorsun sen lan` diye bairmaya başladı. Günüm rezil oldu hepsine tavim lan
    efizikci, restherock ve Bilalancer bunu beğendiler.

numangokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    "Bade" bajaj discover 125st
    Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde "153 mavi masa" uygulaması var. hem özel halk otobüslerinde hem de belediye otobüslerindeki olumsuzlukları buraya bildirince hızla sonuçlandırıyolar, seçtiğiniz yolla size bilgi veriyolar. özel halk otobüslerini şöförler odasına da şikayet edebiliyoruz. sanırım dolmuşlar da şöförler odasına bağlı. ama çok uğraşsın diyosanız savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

İnternette araştırdımda dolmulcular odası varmış, ama hep birbirlerini tuttukları için şikayetlerden birşey çıkmıyormuş. Savcılığa vermek istemiyorum, adam doğulu ve heryeri façalı dövmeli birşeydi. Yarın birgün kapımı çalarlar ve şikayetini geri almazsan öldürürm falan der (daha önce başımıza geldi). Bu sebeple dediğiniz gibi "153"ü ilk iş arayarak şikayetimi bildireceğim. Özellikle videonun izlenmesini istiyordum. Çünkü sigara içme telefonla konuşma ve ayakta yolcu taşıma ile 3 ayrı ceza yiyebileceğini düşünüyorum.

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı alper_becker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Biliyorumda o adam birey, belediyeye resmi işlem başlatacak bir yerlere goturmek istiyorum.. Mahkemelere ciksin hem zamanından hem parasindan olsun. 1 yolcu alcak diye 50kisinin hayatini tehlikeye atan karaktersizler, 3hafta önce arabama carpti (duran araba) ve inip `ne yapiyorsun sen lan` diye bairmaya başladı. Günüm rezil oldu hepsine tavim lan
    Burası Türkiye, öyle bir makam yok.

Nenemin evinin duvarını belediye yıkmış, kaymakamın özel kalem müdürne dilekçe yazdım, belediye başkanının şöförü hemen kaymakamlığa gelip bu dilekçeyi kim yazdı diye beni sordurmuş, 2000 nüfuslu yerde tek uzun saçlı şahıs ben olunca tanıdılar. Ellerinden gelse evin yolunu suyunu kapataklar. Burada otorite ile uğraşılmaz.

Sene 2006, ıspartada eski tabakhanennin yanında arkadaşlar ile top oynuyoruz, 2 tane serseri bize kelebek bıçak gösterip sizi asarım keserim diyordu. ( bizim yaşlar 13 ) Bizde bir arka sokağa gidip polisi aradık:

- Alo 155

+ Alo amca biz ...... yerdeyiz bize 2 kişi bıçak çekiyorlar

- Kaçın evladım oradan, kaçın uzaklaşın o ipnelerden

Telefonu kapatır, 30 saniye sonra ben tekrar 155'i aradım. Isparta o zamanlar 112 sistemine bağlı olmadığından yine aynı haber merkezinden aynı eleman telefona çıktı

- 155 buyrun

+ Alo amca, biz madem kaçacaktık devlet sana ne diye para veriyor ne diye sen beline taktın o silahı ?

- Gelirsem oraya bu silahı senin ananın .......... sokarım.

Ertesi gün valiliğe gittim, üst kata çıktım. Vali yardımcısının odasından çıkan ilk adamın önünü kesip durumu anlattım, adam kimdi bilmiyorum. Bana kolonya ve şeker verdiler, eve gittim.

Isparta Gönen Anadolu Öğretmen lisesinde geceleri yurtta kalan yatılı çocukarı, özellikle ailesinin durumu çok kötü olan, çocuğuna sahip çıkamayacak kadar uzakta bulunan ailelerin çocuklarını, kendini eğitimci sanan 2-3 tane şeref mağduru hocalar sağda solda sıkıştırıp, yurdun en alt katındaki banyoda, valiz odasında sıkıştırıp hakaret, küfürü geçtim hırsızlık gibi yüz kızartıcı suçlarla oradaki çocukları itham ettiler.

Okul müdürüne söyledik, sizi okuldan attırırım devlet memuru olamazsınız dedi. Kaymakalmlığa dilekçe yazdık 1 defa okuyan olmamıştır. BİMER'e mail attık takan olmadı. Okula gelen bakanlık müfettişine yemekhanenin ortasında durumu anlattım, müfettiş omzumdan tuttu : devlet işlerinde çok kolay bir iş vardır evladım, birisinin üzerine bir çamur atarsın, hayatı boyunca temizleyemez. Bir daha okul idarecileri ile ilgili şikayette bulunmayın, altından kalkamayacağınız şeylerle uğraşırsınız dedi.

Ben ümidi kestim, bu devletten ve milletten sadece taze yoğurt olur, su olur, nane olur. Ama bunları bir araya getirip biz cacık yapamayız.

Bu arada bizim köyün belediye dolmuşunun şöförü öğrenci olmama rağmen tam parası istiyor benden diye belediyeye şikayet ettim, adam beni görünce artık minübüsü durdurmuyor bile. Yani yine kendi ayağımıza sıktık. Bulsam bi tane keleş falan, en azından kendi kapımın önünü temizleyim diyerek buradan 3-5 kişiyi uçurup bende dağa çıkacam.

Kısacası Türkiye'de idareciler kendi personellerini denetlemek yerine onları koruyup, kolluyor.
    braveguy, acayüp, restherock ve 13 diğerleri bunu beğendiler..

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Dayın varsa ona söyle yoksa aman sesini çıkarim deme . Kısarlar hemen sesini.

O münübüsçüyü hakkı ile denetleyecek bir yer olmadığından böyleler ya . Bunuda biliyorlar.
    loop bunu beğendi.

Bune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fazer 8
    http://wex.atv.com.tr/yorum,atv_genel.html
    http://www.startv.com.tr/iletisim
    http://www.showtv.com.tr/iletisim
    emreaydin69, SUN, dockerengin ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

raven71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda xl 200
    ülkede yüzlerce konuda yüzlerce ceza maddesi var fakat yaptırım olmayınca bu ceza maddelerinin de bir anlamı olmuyor. denetim de hak getire (yapılınca da dostlar alışverişte görsün babından yapılıyor) hal böyle olunca da kurallara uyan vatandaş başvuracak hiç bir makam bulamıyor. eğer bir kural vara ben kurala uyarım uymayana da hakkımı helal etmem.

Motosikleti
    CBR 250R
    Alıntı alper_becker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnternette araştırdımda dolmulcular odası varmış, ama hep birbirlerini tuttukları için şikayetlerden birşey çıkmıyormuş. Savcılığa vermek istemiyorum, adam doğulu ve heryeri façalı dövmeli birşeydi. Yarın birgün kapımı çalarlar ve şikayetini geri almazsan öldürürm falan der (daha önce başımıza geldi). Bu sebeple dediğiniz gibi "153"ü ilk iş arayarak şikayetimi bildireceğim. Özellikle videonun izlenmesini istiyordum. Çünkü sigara içme telefonla konuşma ve ayakta yolcu taşıma ile 3 ayrı ceza yiyebileceğini düşünüyorum.
    Güvenliğin devletin işleyişin kanunların suyunun çıktığı bir ulkedeyiz gerçek bu ama kimse kimseye dokunmadan gitsin derdindeyiz. Geçenlerde Maltepe'de (istanbul) yayaların arasına dalan minibüsü seyrettim dedim hiç şaşırmadim burası Türkiye! Geçen polise fotoğraflı şikayette bulundum cevapta eee güzel fotoğraf ama ceza kesemeyiz buna bizim görmemiz lazım biz plakayı aldık sokakta görürsek selam veririz dercesine cevap geldi. Bence tanıdığın polis arkadaşın ya da tanıyan biri varsa ona danışın. Savcılığa verince bilgiler gizli tutulmuyor mu? Yazılı dilekçe ve videoyu cdye çekip emniyete verin eğer birsey çıkmıyor ise Savcılığı emniyet kanunları uygulamıyor diyebiliriz sanki internette bas bas yazıyordu herkes görüntülerle ihbar yapabilir diye ama dedigim gibi demokrasinin Si'si bile etmeyen işleyişimiz var gideceğim yakında buralardan zaten az kaldı.

alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Sen videoyu face yükle...
    Burdan da paylaş...
    İlgili kişilere ulaşacaktır...
    alper_becker ve dockerengin bunu beğendiler.

airhead - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R80
    anasına edebilirsin

afyonlu003 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KANUNİ TİGER250, HONDA CBR250R HONDA 600F
    Bazı arkadaşlarında dediği gibi öyle şikayet edebilecek yer yok.. bizim burada da özel halk otobüsleri var bu araçları kullananların bazıları hariç acemi !! ve en önemlisi ne kadar haklı olursan ol önünü kesip hakaret etmek yanlarına gitmek yasak direk suçlu sen oluyorsun.. bakalım nereye kadar böyle devam edecek..

Camo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 650 F
    Bence Videoyu Youtube yukle Ordanda Kanallara lınkını gonder dikkatlerini çekerse yayınlarlar daha sonra savcı polis ilgilenir.
    alper_becker bunu beğendi.

jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    beat-cbf150-apache-cbf150-NC700-XMAX-DJANGO-ACTIVA
    bir muhabir bul ver % 90 ilgilenirler
    SUN ve alper_becker bunu beğendiler.

Motosikleti
    Piaggio Beverly 250
    Welcome to cucumber republic
    loop bunu beğendi.

skystar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Maalesef hiç bir şey çıkmaz ben sana söyleyim her gün bu tarz sıkıştıran hayvan evladı diyecem ama hayvana hakaret.Öküz minibüscülerden bana da illallah geldi.Altındağ yolunu bilenler bilir.Genelde sabahtan akşama kadar sıkışıktır.Bunun 1 numaralı nedeni de minibüslerdir.Yolcu almak için 10-20 km hızla giderler.Birde üstüne dar yol park etmiş araçlar derken motosikletle bile geçmek zor oluyor.Sonra ilerde yol açılınca ve yolcu sayısıda yeterli çoğunluğa ulaştığında otogardan itibaren allah ne verdiyse basıyorlar ani şerit değiştirenmi dersin 100 km üstü hızlarda gidenmi dersin.Deli deli makas atan kırmızı ışık dinlemeyenmi dersin.Neler neler bana kalsa direk minibüsler kaldırılsın onun yerine o güzergahları kullanacak küçük otobüsler getirilsin bin kat daha iyi.Eğer gideceğiniz güzergaha otobüs metro vs. varsa onu kullanın şu minibüsçülere kuruş kazandırmayın.İçlerinde düzgün olan ekmek derdinde olanların sayıları cidden çok az genelde ne kesimden olduklarını ve ne kadar pislik olduklarını az çok biliyorum.Zaten İzmir'in içine edenlerde genelde bunlar.
    Uykusuzcorap, alper_becker ve ferhatkars bunu beğendiler.

SUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley-Davidson 1200 Nightster
    Şu anda elindeki en büyük silah medya.
    Ver o videoyu haber kanallarına, bak bakalım o adamı itin g.tüne nasıl monte ediyorlar.

Sonra al eline kahveyi, videonun altındaki yorumları okuduğunda gülmekten ağzından fırlayan kahve damlalarını halıdan çıkarmaya çalış.

sodalimon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha S10
    Aynen, ver gazetelere televizyonlara, anında görüntü.
    Kimliğin de ifşa olmamış olur.
    Ama youtube üzerinden verme. Doğrudan eposta ya da özel paylaşım kanalıyla gönder. Hatta abartarak posta bile yapabilirsin (ama orada kimliğin belli oluyor).
    10 tane medya kurumuna göndersen 2 tanesi ilgilense belki bir şeyler çıkabilir.
    Motosikleti; biraz da, geri gitmeyen bir yoldaş olduğu için seviyorum. Hep ileri; ama, hep ileri gidiyor... Geçmişle hesabınız kalmamışsa, tam size göre motosiklet.
    Size göre de; daha keşfedilecek, yaşanacak çok şey varsa, haydi atlayın motosikletinize...

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Sen video'yu YOU TUBE'ye ekle ve burada paylaş,
    görelim duruma göre herkes FACEBOOK'ta paylaşır emın ol yakında TELEVİZYON'larda duyulur,,,

Bu artık Moda,

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)