Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

kılpayına 20 cm kala sakın uykusuz motor surme mecbur degilseniz

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    Gece calisiyorum 15 saat uykusuzluk sonucu hergun gidip geldigim viraji kaldirima 20 cm kala motoru hemen diklestirip kombine panik frenle kitlenmeden motoru dusurmeden yavaslayip coook sukur devam ettim.
    Dikkat edin hergun gittiginiz bildiginiz yollarda daha cok kaza olur diyolar inanmazdim simdi inandim ve tecrube oldu
    Nedenleri kendimce :
    1.15 saat uykusuzluk
    2.uykusuzlugun verdigi stres bitkinlik görüş mesafesini secememe algilama sorunu ayrica sesleri duyamamak dikkat daginikligi .daha coj nedeni vardir vs.
    3.susuzluk
    4. ikarus fazla kendine guvende olabilir.
    5.tecrubesizlikmi o tartisilir en azindan hergun aldigin virajda yokk be tecrubesizlik olsa dusmustum .
    Bence hersey uykusuzlukla alakali.ki
    Tecrubesiz olsaydim viraj icinde gidecegim cikis noktasina bakamaz motoru diklestiremez panik fren yapamazdim hadi motoru diklestirdik diyelim panik freni her hafta fren calismasi yapan ben hic pratik yapmasaydim tekerler kitlenir gene duserdim.
    6.virajdan hemen once fiskiyenin islattigi yol lastigin tutunma mesafesini dusurmus olmali.
    7.lastikler hic isinmadan o viraji almak.belkide lastik isinmis olsaydi veya hafiftende olsa islanmasaydi hic sıkıntı olmazdi.
    Not.kesinlikle ben bu isi biliyorum tecrubeliyim diyemem.
    100000 km kaza yapmadan surerek insaallah.
    Suan 12000 kmye dogru yol alirken 600 lukle cok sukur allah korudu.
    En ufak dikkatsizlik rehavet cok kotu sonuclara yol acar dikkat edelim. Yazinda olsa fulll koruma giyinelim.
    Dusundumde sadece kaskim vardi kasksiz cikmam abi suleyman demirel hesabi
    Dusseydim full koruma olmadigi icin cogu yerim surtunmeden dolayi soyulup yanacakti.

Not2. Kendime olan guvenip sarsildimi ? Evet sarsildi sarsiliyor abi tramva insani sarsar en azindan 1 hafta.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    redlion999 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1250R
    Uykusuzluğu motorda değilde arabada yaşadım.. 24 saati geçmişim uyumadan canım sıkıldı arabayla çıktım gece bomboş yolda 20-30 gidiyorum. Gidiyorum ama 5 sn öncesini hatırlamıyorum.. Ne sapakları ne market,petrol gibi yerleri geçtiğimi hatırlamıyorum.. 1 km gitmeden geri dönüp uyumuştum.. Geçmiş olsun ama uykusuz dışarı adım bile atılmamalı bence.. O 20 saat olsaydı dalar giderdiniz büyük ihtimal.
    barodi bunu beğendi.

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    Alıntı redlion999 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uykusuzluğu motorda değilde arabada yaşadım.. 24 saati geçmişim uyumadan canım sıkıldı arabayla çıktım gece bomboş yolda 20-30 gidiyorum. Gidiyorum ama 5 sn öncesini hatırlamıyorum.. Ne sapakları ne market,petrol gibi yerleri geçtiğimi hatırlamıyorum.. 1 km gitmeden geri dönüp uyumuştum.. Geçmiş olsun ama uykusuz dışarı adım bile atılmamalı bence.. O 20 saat olsaydı dalar giderdiniz büyük ihtimal.
    Saolasin bir kez dalmisligimda var bazen 17 18 saat uyumadigim oluyor is cikisi mecbur olmasam zaten uykusuz surmuyorum. Gerci hafif şok ile o an uyku muyku kalmadi

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Ben de gece çalışıyorum.
    Yazın gündüz uyumak baya bir sıkıntıdır.
    Bir günlük uykusuzluk günlerce sizi etkiler.
    Ancak insan yorgun değilken de bir anlık dalabiliyor,
    Çok acemi de değildim, 30 binleri devirmiştim. Karşıdan gelen bir motorcu arkadaş 1-2 yaşında bile olmayan çocuğu benzin deposu üstünde gezdirdiğini gördüm.
    Koruma-kask-tedbir-önlem hak getire derken çok kısa bir mesafede hayal alemine daldığımı farkettim. İşe daha yeni gidiyordum, mevsim tabii ki yaz.
    Kendi kendime ulan dedim motorun üstündesin salak! güpegündüz rüyalara dalıyorsun dedim..

Motora binmeden önce birkaçyüz metre yürüyün.
    Ben özellikle epey uzaktaki park yerine bırakıyorum ki motorun yanına gidene kadar iyice bir kendime geleyim.

Gözler fıldır fıldır olacak abi, popoyu seleye koyunca, şakası yok bunun.
    Önündekini de görceen, arkanda da gözün olacak.
    Arkandaki adam sigarayı düşürdü pantolonuna çekiverdi ayağını debriyajdan, elinde gidonla beraber hoop öndeki arabaya girivermişsin.
    Her zaman kaçma-durma payı bırakacan kendine..
    İnisiyatifi karşıya bırakmıyacan, aynadan görür demiycen..
    ...
    Kazasız belasız günlere...
    barodi bunu beğendi.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)