hiç sorma gezerken ağzım ağrıyor abi o nası şey öle tekrar kazıcaklarmış
hiç sorma gezerken ağzım ağrıyor abi o nası şey öle tekrar kazıcaklarmış
hani motorlarda stop düğmesi vardır. hayatımda o düğmeyi hiç kullanmadım.
bir sabah fırına ekmek, simit almaya gittim. nasıl olduysa o düğmeyle motoru stop ettim. simitimi aldım, motora bindim. marşa basıyorum bir türlü çalışmıyor meret. benzini tam, eve kadar yürüdüm arabadan yedek bujiyi getirip taktım yine çalışmıyor. o kadar çok uğraştım ki, uğraşırken aküyü bitirdim. hiç tasvip etmesem de iniş aşağı saldım yine çalışmadı motor. ben de kızdım homurdanarak eve yürüyüp gittim.
akşam namazını kılarken aklıma geldi. o yolu bir daha yürüdüm, bastım marşa çalıştı, kendi kendime amma gülüp gülüp kızmıştım.
İkinci motorumun ilk kilometrelerinde fırıl fırıl gezerken gecenin 1'inde benzinim bitmişti. Eldivenlerimi terletiyor diye arka ceplerime koydum ve en yakındaki (4 km) benzin istasyonuna kadar elimle getirmiştim.
Kan ter içinde kalmış bir halde benzini aldım ve elimi arka cebime attığımda eldivenlerin düştüğünü farkettim.
Küfürler eşliğinde ayni yolu ters şeritte yere baka baka yürüme hızında döndüm. Sadece tekini buldum ve (keçi inadı) diğer teki bulmak için tekrar benzinlik tarafına doğru aynı şekilde gittim.
Öteki tekini de buldum ve dikkat ettiğimde üzerinde motorumun lastiği kalınlığında tekerlek izini fark ettim. Evet ilk arayışta farketmeyip üzerinden geçimişim..
İşin en fiyasko yanı benzin musluğunu eve gelince hatılamış olmamdı.
Eve gider gitmez duşa girdim.
espaniole abi sen ne yaptın ya
mondial 150 zc - yuki yıldız 100 -honda spacy 110 - honda cbf - bajaj boxer > sattım yine cbf aldım
Iki tekerlilerde cok yeniyken marsa bastim calistirdim. Isinana kadarda guvenlik ekipmanlarini giydim. Hah tamam oldu dedim oturdum uzerine orta sehpadan indirdim ve gazladim. Aa o da ne motor gitmiyor. Hafiften geri saliyorum gazi veriyorum, motor bir an gitmek istiyor ama gidemiyor... biraz ugrastiktan sonra eve dondum motor kıyafetlerini cikardim. Işe trenle gittim. Iş yerinde beni motorcu yapan arkadasla oturduk cay iciyoruz sabah bozuldu motor aksam park ederken hic birseyi yoktu dedim. Sıkıntıyı anlattim. Birkac saniye dusundu. Emniyet zincirini cozdun mu diye sordu. Tepkim h.ssittir ya oldu. Sonra da ne gulmustuk yaa. Allahtan dokum jantti telli jant olsaydi hepsini egmistim o zorlamaya...
Birde Pcx i aldim bir gun calisiyor bir gun calismiyor. Sonra uyandım olaya sol el fren yapacak
Simdilik bu kadar.
Bende bir gün askerdeki arkadaşı ziyarete çıktım yola kartal askeriyeye gidiyorum yolda motor tekledi stop etti dedim ki noldu çalştırdım çalışıyor ama gaz veriyorum gitmiyor yani tam lazım olduğunda yaptı dedim geri döndüm servise giderken motor gazı yedi gidiyor sonra yolda yine durdu bir daha da çalışmadı meğer benzin bitmiş musluğu kaldırmak aklıma gelmiyor elimde servise kadar gittim ( 5km ) usta musluğu kaldırdı çalıştı neyse depoyu fulledim tekrar kartala yola koyuldum yolda da yağmur başladı benzincide durayım devam ederim dedim girerken de kaydım düştüm sonra sinirlendim bastım eve geri döndüm arkadaşa da gitmedim
Motosiklet kullanmaya henüz yeni almışım 1 aydır iki teker üstündeydim.(Motosiklet kullanmayı kendi motosikletimde öğrendim). Artık öğrendim tamam dedim, arkadaşı aldım 30-40 km yol yapıp Arsuza gidecem aklımca. İskenderun AVM önünde geldim Lambada bekliyorum sağ tarafa dönecem adliye binası kavşağından ama sağ tarafımda araba var bende dedim ki içimden bu araba düz gidecek ben bundan önce kalkarım önünden geçer giderim hemen bir de acemiyim heyecanda var tabi ama kendime güvenim tam yaparım diyorum. Sarı yandı gazı kökledim hızlı kalkacam ya, yeşil yandı debrıyajı bırakmamla motorun önünün kalkması bir oldu arkadaşın ayakları kafama yetişti arkada Alah'tan çanta vardı motoruda çocuk onun sayesinde düşmedi. Biz bayağı bir 4-5 metre ön kaldırarak gittik bilinçsizce arkadaş indir artık Emre dedi bende indirmeyi bilmiyorum derken motor yan yattı Allahtan ikimizde de ufak tefek yaralar haricinde bir şey yoktu, motosiklette'de muhafaza olduğu için hiç hasar yoktu. Ayağa kalktık bir tane araba önümüzde durmuştu gelenler çarpmasın diye Allah razı olsun. sonra ittire ittire motoru kenara çektik iyice kontrol ettik sağımızı solumuzu sonra yarım saat bir saat motora binemedim. Ardından ağır ağır sürdüm çocuğu evine bıraktım bende eve geçtim bu olay üstüne 1 gün motosiklete binememiştim hiç unutmam.
Bir arkadaşımın motoruna ilk binişimle başlamıştı aşk. Elimde olan 5000 tl ile gittim kendime 2006 model hyosung aldım. Ehliyetim olmadığından Antalya'dan Isparta'ya kadar motorun sahibi getirmişti beni. Otogara kadar gittik. Motoru çektik yana çocuğu uğurladım sonra gittim motorun yanına. Ben ona bakıyorum o bana bakıyor :D Ne ehliyet var ne motosiklet kullanmaya cesaret edecek yürek ) Derken motoru olan arkadaşımı çağırdım eve kadar attık motoru sonra sokak aralarında başladım ileri geri gitmeye. Derken 2 güne baya baya kullanıyordum. Arkadaşla grup halinde geziyorduk artık. Derken bir gece trafik lambalarının hemen dibinde çevirmeye denk geldik. Ben ses çıkmasın diye hiç gaza basdan öylece sakin sakin vites boşta ışıklara kadar geldim. Amacım dikkat çekmemekti.Durduk yere yanımıza gelmeye başladılar arkadaş kaç kaç diyor bende derdimi anlatırım onlarda anlar diyordum. İçimden de ne diyeceklerimi geçiriyordum; abi ehliyet kursuna yazıldım b ehliyetim zaten 4-5 senedir var motoru alalı 1 hafta oldu hevesimi almak için bindim derim diye düşünüyordum. Sonuçta polislerde insandır insan halinden anlar dedim. Meğer insan değillermiş o zaman anladım :D Adam aldı bir güzel 1500 TL cezayı yazacak. Mecbur kaldım bir tanıdığı araya sokmaya. Sonra usul usul geri çektiler yazdıklarını O gün bu gün trafik polisi mi görüyorum istem dışı içimden küfürleri saydırıyorum :D
Bende ehliyetsizlikten çektiğim bir olayı daha anlatayım o zaman dostum
Yaklaşık 80 km bir yol yaparak davetli olduğum düğüne gitmem gerekiyordu. Bende çantamı herşeyi mi hazırladım pantolonumu dizliklerimi eldivenlerimi taktım kask falan herşey tam takım ama ehliyet yok ama kafamdan şöyle geçiyor şimdi tam güvenlikli bilinçli sürücüyüm trafikte taşkınlıkta yapmıyorum bana karışan olmaz ama korkuyorum bir taraftanda neyse 80 km yol yaptım şehir dışında güzel bir köy var oraya gideyim dedim. Gittim gezdim gördüm geri döndüm haydaa çevirme ve herkesi durduruyorlar. neyse ağır ağır yanaştım polis sağa çek yaptı eliyle, sonra yanaşırken ne oldu bilmem gözümün içine baktı devam et dedi. Resmen çok sıkışmışımda bir anda tuvalet bulmuşum gibi rahatladım. Neyse düğün dernek bitti gittim yolla %40 dağlıktı o yüzden akşam bırakmadılar köpek çakal olur dediler bende tırstım ertesi gün çıktım yola gündüz vakti. Benzin kırmızıya düşmüş yedek 3 litre diyorum rahat istasyona yetiştirir. Ne bileyim meğersem yedeğe düşeli çok olmuş. Yardıra yardıra giderken motosiklet başladı öhöm öhöm yapmaya çat dedi stop etti. motordan inip etrafıma baktığımda dağ başıydı in cin top oynuyor. Baktım bir ev var ve bir motor çaldım kapılarını bayan çıktı abla eşiniz evde mi dedim yok dedi ya motordan parasıyla biraz benzin verirmisiniz yolda kaldım dedim eşime sorayım dedi oha hani yoktu dedim içimden neyse geldi olmaz dedi kapattı kapıyı iyice sövdüm. sonra yol kenarında şişe buldum ama motoru bırakıp gidemiyorum. Neyse bir baktım hızla bir motosikletli geliyor, el ettim önce geçti gitti baktım ileriden geri döndü. İçim el vermedi gitmeye araba olsa durmam dedi (Tam bir motosikletçi) Durumu izah ettim çocuk verdi motosikletini kendisi bekledi motorun yanında 1.5 litre benzin aldım çocuğun depoyuda doldurduk tabi. Geri döndüm verdim çocuğa motosikletini 1.5 litreyi boşalttım depoya direk istasyona depoyu fulledim. O günden beri benzin olmasın hiç riske girip çıkarmam motoru acayip sıkıntılı bir durum.
Senin macera her şeye bedelmiş kardeş. Polisin kenara çek deyip sonra git demesi sende tuvalet etkisi yapmış, ben yakalandığımda aynısı bana olsaydı eve gidip duş alırdım bende ne etkisi yapardı anlatabilmişimdir umarım )
Daha hiç benzin sıkıntısı yaşamadım çok şükür. Depom hep full'dur Uzun yola çıkıyorsam da depo yarılara gelince ilk benzinliğe girer yine fullerim
Ama bunlar hep tatlı hatıralar Allah beterlerini göstermesin dert ettiklerimiz bunlar olsun
İlk kaldırıma çıkma teşebbüsüm... Evime az bir mesafe kalmış. Trafik tıkalı, ama cadde daracık, ne sağdan ne aralardan gidecek boşluk yok. Kaldırıma baktım bomboş. Eh alet küçücük scooter, fır fır giderim diyen düşündüm. Kaldırıma çıkarsan lastiklerin dik olsun, yatay girme diye uyarmıştı beni işi bilenler. O kadar konsantre oldum ki, Tam 90 derece açıyla kaldırıma doğru gazladım, çıktım... ve fakat kaldırıma bakmaktan, tam da çıktığım yerin hizasında olan elektrik direğini görmemişim.
Bu arada meraklısına not. Görmediğin bir şeye aniden donk diye çarpmak kadar insanı sersemleten bir şey yok
Motorla ilgili kötü anılarım olması imkansız, motorla olan her anım benim için iyidir , motorla ilgili kötü anısı olan bence motorcu yakınlarıdır
Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.
az önce benzin aldım bp den motora bi tırcı da yanda benzin alıyor hemen geldi motoru görünce benim saçlar uzun tabi arkadan herkez bayan sanıyor asfaltta yolda adam geldi motor güzelmiş benim de hevesim var sürerim ben bunu diyor sen tırı sürebilir misin dedi yok dedim bursaya gelsene şimdi benle giderken diyor telefonunu ver ben seni ararım benzin parası koyup gezeriz dedi bende ince ses konuşuyorum bilerek bi tur attırsana arkanda dedi bindirdim 1 tur attık sonra tanışalım dedi ben seni gelip alayım dedi tam zamanı geldi dedim gaskı bi çıkardım adam sakalları görünce topuk dayı gelmişin kaç yaşına kafan mı iyi dedim bişey diyemedi :D aynı şekil trafik polisleri de durdurdu seni bayan sandım ben diyo gülüyorlar arkadaşıyla kadınları şimdi daha iyi anladım her yer abaza dolu
Son çubuk yanıp sönmeye başladıktan sonra ne kadar gider acaba bu alet derken İNAZUMA ile kısa bir yol arkadaşlığım olmuştu.(200-250m)
sizde neler varmış bende böyle şeyler hp benim başıma gelir sanıym
mondial 150 zc - yuki yıldız 100 -honda spacy 110 - honda cbf - bajaj boxer > sattım yine cbf aldım
Motoru ilk aldığımda ehliyetim yoktu bir yere gidecektim tabi o zaman acemiyim neyse motoru dışarı çıkardım bindim üstüne taktım 1. Vitese tak dedi stop etti tabi o zaman millet bana bakıyor yok abi kaldıramadım motoru sonra hızlı bir şekilde kaldırdım 1.5 km lik yolu 1. Viteste gittim motor bağırıyor tabikide benzin kısa sürede bitti.
Yine aynı gün yokuş yukarı yol ayrımından araba geçiyor diye durdum yok abi motoru kaldıramadım arkadan şahin le biri geldi baktım motoru kaldıramıyorum motor bloğunda bakarak sanki birşey yapıyormuş gibi yaptım rezil olmamak için
Başka bir günde benim şeritte çok trafik çok yoğundu sol şerit boştu 50 m ilerde bim in önünde duracaktım sol şeritten kaptırdım gidiyorum bimin önünde duran kamyon vardı hızlı gittiğim için yavaşlamak için ön frene abandim lastik kaydı kamyona vurdum o an sanki kafamdan aşağıya kaynar su döküldü o günden beri ön frene yavaş basıyorum
yollarda görmüş olduğum kuş kedi köpek ölüleri .
özellikle sakat hayvanları görünce .
bursalının başına gelen benimde başıma geldi ilk vitesli motor kullanışım tabi cuptn vites alışkanlığı varya nasıl bi cesaretle direk akan trafiğe çıkmıştm kırmızı ışıkta durdum ya bir türlü kaldıramadm stop ediyo bende viteslere bakıyorum sıkıntı bende değilmiş gibi sabah motorla böyleydim öğleden sonra uzun yola çıkmıştım
Hadi bir tane daha anlatayım
"Ömür biter yol bitmez" diyorlar ya! Yalan Bitiyormuş 90'lı yılların başıydı. Bir ege gezisinde Manisa civarında konaklarken etrafı keşfetmeye çıktım. Bir kaç kez aynı yerden geçtikten sonra sol tarafımda çalıklar arasında ince ve eski bir asfalt gözüme çarptı. Köylülerle tanışıp sohbet etmeyi filan çok severim. Acıkmıştım da Girip gazladım. Hafif yukarı doğru yokuştu. Biraz sonra inişe geçeceğim derken derin bir çukura düşmem bir oldu. Çukurun dibinde de birikmiş su Meğerse eski kurumuş bir dereymiş ve tabi sonradan öğrendiğime göre eskiden bir köprü varmış, kışın selde uçmuş köprü. Kimse oraları kullanmıyor diye de köprüyü tamir etmeyi ihmal etmişler. Tabi sonrası çile. Yola çıkıp birilerini bekle, jandarmaya git yardım iste vs vs vs.
Şimdi böyle detay yollarla karşılaştım mı önce inip biraz yürüyerek kontrol ediyorum, Ne olur, ne olmaz diye
Bir de 80'li yılların sonları gibiydi. Sola hafif kavisli bir yolda on kadar arabayı sağından gazlayarak geçmeye kalkınca yolun bitip en öndeki kamyonun köprüye girmesi var ki az daha geberip gidiyordum.
Emniyet şeridinden kamyonun arkasında ki otobüsü de geçtim yol bitti (emniyet şeridi bitti) Kamyonun arka sağ tekerinin dibinde kaldım ve kamyonla beraber köprüye girdim ama tam köşede biriken toz vitesleri indirmeye çalışırken motoru altımdan aldı.
Muhtemelen arkada ki otobüsçü kurtardı beni. Sağ aynadan yıldırım gibi gazlayarak geldiğimi görünce mesafeyi açmış ve köprü korkuluklarıına vurup vurup geri gelirken kendisi ile beraber arkasında ki tüm trafiği durdurmuştu.
Tabi karşıdan gelen bir 131 de beni ezmemek için köprüye girmeden tarlaya kırmış adamcağız.
Neyse, böyle işte
-61- Önce ADAMLIK Sonra HAYAT -61-
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)