Merhaba Arkadaşlar ,
Öncelik ile;
28 Yaşındayım,
Hayatımda hiç manuel motor kullanmadım.
Hayatımda toplam 4 km kadar otomatik vitesli motorlu kullanmışımdır.
10 yıldır araba kullanıyorum.
Bunlarda hariç Yamaha raptor 700cc kullandım arkadaşımın manuel vites olarak. Arkadaşa sordugumda vites yapısı motorlardada aynı oldugunu söyledi bilmiyorum ne kadar doğru. Bunun yanı sıra atv hoşuma gitmişti ama biraz kordum. ilk 3'ün denemeden sonra kendimi ister istemez kaybetmeye başlıyorum gibi geliyor. Ben pek anlamıyorum bu cc olayından ama 700 cc bana fazla geldi gibi bu atv'de. Manuel olmasıda güzel fakat canavar mı desem hayvansımı desem bir güç var ortada gaza basdıgımda atv durmuyor hayatımda ilk defa manuel olarak bir atv kullanıyorum ve o güç çok tuhaf. Araba gibi degil yani. Şu an vites geçişlerini çok seri bir şekilde(ve ayarda) olmasada değiştirebiliyorum. Atv'de 4 tekerlek oldugundan motordan çok farklı olması gerek.
Şu anda 250 cc civarında motor düşünüyorum. Fakat içimde bir korku var. O gücü hissedince benim daha fazla gaza basasım geliyor. Ölmekten korkuyorum açıkçası. Ama o atv'nin üzerine binince hiç bir korku kalmıyor ve tamamen heyacan geliyor. Yaşım 28 motor için biraz geç kalınmışmıdır? Bu korku sizlerdede var mı?
Motor tavsiye edebilirmisiniz. 104 KG 'luyum öyle ufak birşey istemiyorum motor altımda kaybolmasın yani.