2. el lastik aldım hata mı ettim?
Reklamlar
-
Merhaba
Motorumu alalı yaklaşık 2,5 ay oldu. ben 4. sahibiyim ve 10.000km de aldım. Motorum 2011 model. Motorun üzerinde orjinal cst lastikler vardı. Motoru alırken de farkettim ön lastik daha önce yamanmış çok ufak bir bölge kötü durumda.
Haftaya vizeye gireceğim diye motosikleti servise göstereyim dedim. Servis ön lastiği gördü. Bunu değiştirelim dedi. Benim motorun 2014 modelini kullanan bir arkadaş SADECE manisa-fethiye arası gidip gelmiş ve sonradan michelen lastik almış.
Yani yaklaşık 200-250km kullanılmış. Daha sonra lastikleri servise vermiş. Serviste elimde böyle bir lastik var takayım mı dedi.
Aptallığıma geldi tak dedim. Lastik kozmetik olarak iyi çatlak yok. Orjinali 73lira, ikinci el olduğu için 50 lira verdim takması dahil. Fakat lastiğin üretim tarihini eve geldiğimde gördüm 1410 yani 2010'un 14.haftası.
Lastik kullanım ömrünü tamamlamış mı? Almakla hata mı ettim?
Reklamlar
-
Sıfır ile ikinci el arasında aman aman bir fark yok. Takmakta öyle çok meşakatli bir iş değil... Sanayiye gidersin, 5-10 tl verirsin takarlardı.
Eski, yamalı lastiğe göre hiç yoktan iyidir diyerek... Artık yapılabilecek bir şey yok
Takma kafana, keyfini sür... Birazda dikkat et, lastiğe çok çok güvenme.
-
sorun yok, yamalidan 100 kat iyidir, raf omru evet onemli ama o kadar dramatik degil, ureticilerin lastik devir daimi icin ortaya attiklari birsey
-
Lastik ömrü 3 sene falan. O lastiğinde ömrü bitmiş yani panik bir fren halinde kendini yerde bulabilirsin. Lastik önemlidir bunun hakkında belki yüzbinlerce mühendis bilimadamı çalışıyor testler yapıyor raf ömrü belirlemek için senelerini ortaya koyuyorlar. Lastik sıfır alınır ve üretim tarihine bakılır. O zaman kaskında raf ömrü yoktur 2. el alalım. Bununla aynı şey. Hayatını emanet ediyorsun üzerinde durduğun alete.
Motorumu aldığımde üzerinde 5 senelik lastik vardı, gaz açınca arka pati çekiyordu. Sıfır 2 hamur lastik taktım, şuan pati çekmiyor yol öylebir tutuyorki motor şahlanıyor. Sen düşün farkı.
-
Darkcity2000 adlı üyeden alıntı
sorun yok, yamalidan 100 kat iyidir, raf omru evet onemli ama o kadar dramatik degil, ureticilerin lastik devir daimi icin ortaya attiklari birsey
Tamamen yanlış bilgi,her lastiğin bir son kullnma tarihi vardır.Hamur içerisindeki kauçuk v.s zaman zarfında oksidasyon ile sertleşir,yol tutuş zayıflar.Eski tarihli lastiklerde yol tutuşun gerçekleşmesi için gerekli olan ısınma süreside daha uzar.3 kuruş için hayatınızı tehlikeye atmaya değermi,ona siz kara verin.
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
-
http://www.atonet.org.tr/yeni/index.php?p=2334&l=1
-
Darkcity2000 adlı üyeden alıntı
http://www.atonet.org.tr/yeni/index.php?p=2334&l=1
10 senelik lastiklerle seni fren testlerine sokmak isterdim. Saçma sapan şeylere inanıyorsunuz =)
-
Arkadaslar adami korkutuyorsunuz bos yere 4 senelik lastik yapmayin rafta beklemis 200 km kullanilmis, kapitalist tuketici oyunlarina gelmeyin, hakki neyse o kadar kullanin.
-
bu saatten sonra yapacak birşey yok sanırım. Sakince kullanacağım.bana güzel tecrübe oldu. 1500km-2000km daha götürürse michelin ile değiştireceğim iki lastiği.
-
12 Temmuz 2014, 18:00
Alınmış malın kötüsü olmaz. Ama bir daha sıfırı ile arasında bu kadar az miktar varsa alma. Lastik raf ömrü zaten 4 - 5 sene. Fazla gider diyene inanma. Çatlaklar başlar, km ilerledikçe disi kalmaz vs.
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
-
12 Temmuz 2014, 20:29
3 sene hadi taş çatlasın 4 sene sonra naylon ayakkabı o lastik
Küçük motorlarda lastik değişiminde balans bile yapmıyorlar takması çok basit ufak tefek alet edavatın birazcık da becerin varsa kendin bile takarsın kısaca güzel lastik bulursan takması sorun değil neyse boşver şimdilik dikkatli kullan ileride eline para geçerse alırsın güzel bir lastik.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:04 ----------
alper_becker adlı üyeden alıntı
10 senelik lastiklerle seni fren testlerine sokmak isterdim. Saçma sapan şeylere inanıyorsunuz =)
Stok eritme çabasından başka bişey değil bilmeyenleri kandırıyorlar Maksat lastik elde kalmasın :D
-
12 Temmuz 2014, 20:35
2014 model motordan 2010 üretimi lastik çıktığına inandınız yani. Servis düdüklemiş biraz, git paranı geri iste
-
12 Temmuz 2014, 21:01
nisanci93 adlı üyeden alıntı
bu saatten sonra yapacak birşey yok sanırım. Sakince kullanacağım.bana güzel tecrübe oldu. 1500km-2000km daha götürürse michelin ile değiştireceğim iki lastiği.
çok rahat seni o kadar götürür.
Altındaki 600RR değil, 125 cc Mondial. Takma.
-
12 Temmuz 2014, 21:39
yusufozugenc adlı üyeden alıntı
2014 model motordan 2010 üretimi lastik çıktığına inandınız yani. Servis düdüklemiş biraz, git paranı geri iste
Maalesef bu benim de dikkatimi çekti.
Lastikleri değiştirene kadar dikkatli kullan. Lastiğin kalitesi limitlerine kadar zorlanınca ortaya çıkar. Yani bi süre vukuatsız gitsen de güvenme.
-
12 Temmuz 2014, 22:33
nisanci93 adlı üyeden alıntı
Merhaba
Motorumu alalı yaklaşık 2,5 ay oldu. ben 4. sahibiyim ve 10.000km de aldım. Motorum 2011 model. Motorun üzerinde orjinal cst lastikler vardı. Motoru alırken de farkettim ön lastik daha önce yamanmış çok ufak bir bölge kötü durumda.
Haftaya vizeye gireceğim diye motosikleti servise göstereyim dedim. Servis ön lastiği gördü. Bunu değiştirelim dedi. Benim motorun 2014 modelini kullanan bir arkadaş SADECE manisa-fethiye arası gidip gelmiş ve sonradan michelen lastik almış.
Yani yaklaşık 200-250km kullanılmış. Daha sonra lastikleri servise vermiş. Serviste elimde böyle bir lastik var takayım mı dedi.
Aptallığıma geldi tak dedim. Lastik kozmetik olarak iyi çatlak yok. Orjinali 73lira, ikinci el olduğu için 50 lira verdim takması dahil. Fakat lastiğin üretim tarihini eve geldiğimde gördüm 1410 yani 2010'un 14.haftası.
Lastik kullanım ömrünü tamamlamış mı? Almakla hata mı ettim?
2014 model bir motorda (sözde çıkma lastik aldığın motor )mondial de olsa o tarihli lastik olma ihtimali yok bence adamlar 10 binlerce üretiyor o motorlardan lastik dandik olsa bile tarihi yenidir servis kandırmış seni bir daha o servise gitme
-
12 Temmuz 2014, 23:19
dediğim gibi eve geldiğimde farkettim durumu. yoksa hayatta almazdım. pazartesi günü sanayiye gidersem hesabını sorarım ustaya
-
12 Temmuz 2014, 23:35
Arkadaşım altındaki 1000 lik bi aygır değil.
sende piste saniyelerle yarışan, limitleri zorlayan rossi değilsin.
boş yere stres yapma keyfine bak.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)