başım dertte büyüklerim fikir verin
Reklamlar
-
çin malı cup mı satmakta zorlanıyodum ama şansa bi kişiben alıcam dedi çocuğun motorcusuna götürdük ufak bi 50 liralık gb bi sıkıntısı çıktı bana orda alacak kişinin ve benim kimliğimizin fotokopisinin olduğu kağıtların altına motorun 2 günlüğüne benden çıktığına onda olduğuna dair
açıklama yazdırım imzalattılar bi tanesi onda bi tanesi bende kaldı ben şüpelendm bu kağıtların resmi bi geçerliliği varmı diye var var dedi motorcu pazartesi hastahaneye gitmem gerekti motoru çocuktan almaya gittim baktım düşmüş veya kaza yapmış motorda en az 350 400 liralık grenaj vs. masrafı var yürüyen aksamında bi sorunu yok ama kaporta dağılmış nasılsa çocuk satışını alıcak diye bişey demedim son bir gün kaldı motoru alamıcm dedi masrafı nolucak dedim ben yaptırcam dedi motorda hasarı söyledim yok dedi orasını ben yapmadım falan tartıştık şikayet edicm dedim nereye ediyosan et dedi akşam polis karakoluna gidip durumu anlattım beni adliyeye yönlendirdiler nasıl bi yol izlemem gerekiyo siz büyüklerimin fikrini almak istiyorum saygılar
mondial 150 zc - yuki yıldız 100 -honda spacy 110 - honda cbf - bajaj boxer > sattım yine cbf aldım
Reklamlar
-
Çocuğun nerede kaza yaptığını öğren, varsa mobeseden dilekce yaz görüntüsünü iste. Çabuk bir şekilde şikayetci olman gerekiyor şuanda, motosikletten düştüğü için yaraları vardır o çocuğun adli tıp raporu alınmalı ama bunu yaptığın şikayette açıkca belirtmen gerek. Bu dediklerimi anana babana yada bir büyüğüne söyle beraber gidin yapın suç duyurusunu. Maddi ve manevi olarak motosiklet hasarının karşılanmasını ve motosikleti kullanamadığın için ulaşım yüzünden çektiğin sıkıntıların manevi olarak tazminatını iste. Varsa mesajlaşmalarınızı facebook konuşmalarınızı ve sesli telefon görüşmelerinizi kayıt olarak kullan. Watsap yada herhangibir chat uygulaasından konuştuysanız yandınız çünkü mahkemede geçerliliği olmayacaktır.
-
o tip kağıtların hiçbir etkisi yetkisi yaptırımı caydırıcılığı yoktur...
-
böyle bi satış şekli yok hiç bişi de idda edemessiniz etseniz bile ortada kanuni hiç bi yaptırım yok. motorunuzu alın paşa paşa yaptırın bidada böle bi hataya düşmeyin.
-
Senin ve çocuğun yaşı 18 i dolduruyorsa o kağıt bir belge olur ancak ikinizden birisi doldurmuyorsa hiç bir geçerliliği yoktur. Whatsapp tarzı char uygulamalarınında geçerliliğinin olduğunu düşünüyorum ben aksine . Bir avukat bulup onunla görüşmen lazım. Ancak dava tutarı motorun tamir fiyatından fazla tutabilir. Birde kağıtta kaza durumunda çocuğun karşılayacağını belirtseydiniz keşke. Hiç bir hak talebinde bulunamayadabilirsiniz. Bir daha noternet işlem yapmadan ne birşey alın ne de birşey verin bunlar önemli şeylerdir.
-
yok abi konuşmadım ama telefondaki görüşmeleri kaydetmdm çocuk sokak içinde yapmış kazayı veya düşürmüş çocukta bi yara berede yok ne ypcam bilmiyorum
-
Çok büyük bir hata yapmışsın,hukuki yollardan bir sonuç elde etmen de çok zor,olsa bile motorun masrafı yanında hiç kalır..
Anladığım kadarıyla ikinizin yaşı da küçük,iyisi mi sen ailenle konuş,o alacak olan ve kaza yapan çocuğun babasıyla tatlı dille konuştur,belki de ailesinin olanlardan haberi bile yok,eğer şansına ailesi düzgün insanlarsa oğluna güzel bir azar çekip onun adına özür dileyip masrafını karşılar..
Değilse durum vahim..
-
mystic80 adlı üyeden alıntı
Senin ve çocuğun yaşı 18 i dolduruyorsa o kağıt bir belge olur ancak ikinizden birisi doldurmuyorsa hiç bir geçerliliği yoktur. Whatsapp tarzı char uygulamalarınında geçerliliğinin olduğunu düşünüyorum ben aksine . Bir avukat bulup onunla görüşmen lazım. Ancak dava tutarı motorun tamir fiyatından fazla tutabilir. Birde kağıtta kaza durumunda çocuğun karşılayacağını belirtseydiniz keşke. Hiç bir hak talebinde bulunamayadabilirsiniz. Bir daha noternet işlem yapmadan ne birşey alın ne de birşey verin bunlar önemli şeylerdir.
Neden böyle birşey düşünüyorsun peki. Daha önce başınamı geldi. Ben yazmışım yukarda geçerliliği yok diye sence neden? Başıma geldiği için. Yok abi geçerliliği yok. İstersen birisine seni öldürcem yaz yarında git öldür. O yazının bir önemi yok.
-
Geçmiş olsun,bir bardak su iç üzerine.Noter satışı yapmadan vermememeyi öğrendin.Biraz tuzluya mal olmuş.
-
12 Temmuz 2014, 03:55
Ah be güzel kardeşim bu soruyu sormak için ÇOOOOOK GEÇ KALMADINMI , acaba ???
artık yapacağın hiçbişiy yok,
bul yanına büyük birini git konuş ödettir,
yoksa ADLİYE,,SAVCILIK,,,MAHKEME seninle ugrasmaz,
sen vermekle hata yapmışsın,,,
Geçmiş olsun,,,
-
12 Temmuz 2014, 03:56
şemsiye diyosunuz yani :(
mondial 150 zc - yuki yıldız 100 -honda spacy 110 - honda cbf - bajaj boxer > sattım yine cbf aldım
-
12 Temmuz 2014, 03:59
bbatuhann adlı üyeden alıntı
geçerliliği var diyen motor tamircisini bir ara sokakta benzettirin. Adam kazıklamak, üçkağıtçılık ve tokatçılığın hukuki yaptırımı olmasada kamu vicdanından bir yaptırım göreceğini unutmasın.
-
12 Temmuz 2014, 04:17
bbatuhann adlı üyeden alıntı
Hemde bu sefer açıldı
Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.
-
12 Temmuz 2014, 04:33
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
12 Temmuz 2014, 04:47
Yurt dışındayım, mesajdan ulaşın.
-
12 Temmuz 2014, 05:01
abi açılalı 2 ay oldu zaten geçen ay sigortasını 1 ay geçiktirdim diye taksim meydanda motoru yunus bağladı
sigorta-432
otopark-60
ceza-80
gitmek için metro falan toplam 600 tl harcadım
bide bu olaydan 300 masraf çıksa
bi sene içerisinde ödediğim para 2200 motor zaten 1000 lira acemi bi motorcu olarak tüm abilere selam olsun
-
12 Temmuz 2014, 05:46
Kurumsal platformlardaki yazışmaları kabul ediyorlar.
Yani uydurmasyon yapamayacağın belli bir çizgisi olan uygulamalar.
Bkz:Facebook,Gmail
Benim bildiğim kadarıyla watsapp da sesli konuşma kabul ediliyor yazışmaya dair bir fikrim yoh
Ayrıca uğraştığına değmez o mahkeme hem bitmez hemde masrafları baya tutar.
Tecrübeyle sabir.#Net.
Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin
-
12 Temmuz 2014, 08:52
ortada kimlik fotokopili imzali evrak var , bu bir ispattir ha surec uzar ama bir delil ve kanittir, alan kisi 2 gunlugune kendinde olacagini beyan etmis, dolayisi ile o 2 gun icinde sorumluluk dogar. Burada isler uzar, araci teslim alirken bu hasar vardi diyebilir, buna karsi servisdeki elemanin sahitligi gerekir, gunun sonunda yuksek ihtimal davayi kazanirsin ama yipranirsin ve uzun surer...
-
12 Temmuz 2014, 11:22
söylnen bir özlü söz daha yerini buldu;
bir müsibet, bin nasihata bedeldir..
"Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)
-
12 Temmuz 2014, 20:33
İnsanın yediği kazıkların toplamına "tecrübe" denir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)