Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Motosiklet Fiyatlarının Uçmuş Olması Üzerine

REKLAM ALANI

Motosikleti
    HONDA CBR 650F
    Yıllrdır saklanan gizli enflasyon ortaya çıktı
    paramız develüasyona uğradı sessiz sedasız.
    Dolar - Euro %25-30 yükseldi, geri de gelmez

Sadece motosiklet değil, her şeyin fiyatı arttı.
    Zamanla bu fiyatlara da alışılacak.
    Fiyatları euro bazında değerlendirirseniz asıl artışın TL'den kaynaklandığını görebilirsiniz.
    Bunun dışında iktidarın canı sıkıldıkça verginin vergisini alması işin son noktası

Geçen sene sıfır araç almıştım, bu sene satmaya kalksam aldığım fiyatın çok daha üstüne gidecek.
    Ben aldığımda euro 2,26'ydı şimdi 2,90
    Sadece %30 kur farkı var
    motosikletlerin de fiyatının %20-30 arasında artması normal görünüyor.
    Hatta üretici açısından hiç artış olmasa da bize yasıması %25-30 civarında
    Bir de üretici arttırırsa daha da fiyat yükseliyor

Geçen sene 100,000TL verdiğin araç bu sene 130,000TL'den satılıyor
    Doğal olarak sen 115,000TL'ye satabiliyorsun

Bazı arkadaslar ikinci ele çok para verildiği için fiyatlar yüksek demiş,
    piyasa fiyatını arz-talep dengesi belirler, demek ki denge bu seviyelerde bulunuyor.
    Shrieker, serotizm ve Otoburkaplan bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Hatta eminim ki bu Bajaj da kısa süre içinde bir zam yapıcak
    Motork08 bunu beğendi.

Motork08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Enmaaahss
    Mesele bilmem ne değil bilmem ne deyip her dişkiya sazan gibi atlayıp yakip yikarsan.
    Yerli yabanci yatırımcıya bu durumu karakterin olduğunu gostermeye devam edersen.
    Daha cok bi yuro için bi kaç lira vermek zorunda kalırsın kaliriz karilar.

moto-baytar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cemsid cbf 150
    Yakında motor alırken ortağa giricez. anca öyle motora binicez gibi duruyo.
    para denkleştirip motor alamadığımdan motor hobimi ikinci el motor ilanı incelemek şeklinde evrildi.
    Döviz arttı tamam enflasyon var onada tamam ötv vergiyi coşturdular onada tamam. Artık bunları kabullendik nerdeysede arkadaş köylü kurnazlığı ya da fırsatçılık yapanlar hakkettin üzüyo beni .

Motosikleti
    ybr125
    2.eli çok fazla araştırdım . Adam 5.000 deki 2013 ybr 125 e 4.300 istiyor en fazlada 50 tl iniyor. Piyasa çok yüksek.
    Benim aldığım ybr 2014 ve 360km deydi .4.700e aldım hesap edin. Maksat plaka masrafından yırtmaktı. Halbuki benim ybr nin makul fiyatı bence 4.250 idi. Çünki ne olursa olsun 2.el

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:36 ----------

Siz bide 2005 model ybr fiyatlarını görü ağzınız açık kalır. 50.000 e gelmiş haşTı çıkmış motora 2.200 istiyorlar.
    RebelYell bunu beğendi.

RebelYell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Peki ne zaman düser bir tahmini olan varmı?

serotizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Softail FXSTBI
    dremcar güzel özetlemiş.
    Düşmez kolay kolay. Euro'nun düşmesi lazım, o da çok zor. Bu fiyatlara alışmaktan başka çare yok.

Motosikleti
    Yamaha Ybr125 >> Bajaj Pulsar 200NS
    İnsanlar tahtakale esnafı (küçük esnaf) zihniyetinin geliştirilmiş hali ile ülke yönetiminin kendi yaşam alanlarını daralttığı noktada bunu rpotesto etme hakkına sahiptir.31 mayıs tarihinde taksimdeydim o kalabalık eğer sağduyulu olmasa idi sonuçlar çok farklı olurdu.
    Mevcut yönetim sadece bahane ve öcüler üretiyor bari siz bunlara kanmayın.Yabancı yatırımcının parayı nereye yatırdığı önemli bu arada üretime yatırmıyorsa taşıma su ile devran dönmez , dönmemeye başlamasının göstergeleri bunlar.Mevcut yönetim mazlumluktan zalimliğe yol aldı ve yaptıkları rant üretip ranttan pay almaktan öteye gitmiyor.
    Sadece başbakanın o süreçteki açıklamaları bile (opera binası yapacaktık , cami yapacaktık) olayın net göstergesi , ha birde üzeri çıplak deri elbiseli motorcu çetesi benzeri adamlar vardı değil mi Kabataş'ta ne oldu onlar.

not:küçük esnafım alınacaklar için , küçük esnaf mevcutu kullanır ve günü kurtarır , terse düşünce istifini bozmaz.Son oniki seneyi düşününce ne demek istediğimi anlayacaksınız.Mevcut yönetimin belediyeciliğinin bize yansımalarını zaten hepimiz yollarda görüyoruz , mesela başakşehirde kışın ortasında seçim öncesi yollar yenilendi ve orta kısıma (daha önceki yapılalı 2 sene olmadan) bir çiçek tarhı yapıldı yaklaşık 1.5 mt genişliğinde şu an burada sulama yapılınca yol sağlı sollu ıslanıyor.Çok basit bir örnek ama genel yapıyı gösteriyor ne olur ki , idare etsinler , şükredin.
    Sizin suçladığınız gezi hareketi bu zihniyete masum bir hayır ifadesi idi geçmişte kaldı ama yüreklere işlediği hala dillerinden düşürmediklerinden düşmemesine göre apaçık.Şu an kaçırılan konsolusumuz hakkında yayın yasağı var , gerçekleri halının altına itmek çözüm değildir.

Alıntı Motork08 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mesele bilmem ne değil bilmem ne deyip her dişkiya sazan gibi atlayıp yakip yikarsan.
    Yerli yabanci yatırımcıya bu durumu karakterin olduğunu gostermeye devam edersen.

pnongrata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSX S1000 GX
    Ne enflasyon ne de kur arkadaşlar. Bu fiyat artışının sebebi, dünyanın en temel ekonomik kuralı. "Talep, arzdan daha çok." (ya da arz talebi karşılayamıyor).

Bu sene nedendir bilinmez ancak motor piyasasında genel olarak kabul görmüş bir problem var. O da, bu yıl sıfır motosikletlerin Türkiye'ye girişi (ithalatı) çok az. Hemen hemen her markada var bu durum bu sene.

İthalat azlığında gerçekten teknik bir sorun mu var, yoksa bayiler bunu kasıtlı olarak mı yapıyor bilmiyorum. Kasıtlı yapıyorlarsa, kendi bacaklarına kurşun sıkıyorlar. Zira, sıfır motor alacağım diye aylarca beklemek istemeyen tüketici, gidip 2. elin kapısını çalıyor. O sırada da 2. elciler güzel güzel fiyatlar çekiyor. İşte durum budur.
    copycat bunu beğendi.

KutlayGül - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Transalp xl 650, CBF 1000 ABS
    Alıntı Motork08 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mesele ekonominin bu kadar disa bagimli hale getirilmesinde, devletin ozel sektorun kucagina dusmesinde, dolayisiyla kirilganlasmasinda degil bunu protesto edende?!

Bravo
    draggy bunu beğendi.

2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    koyunlar koyunlar meee meeeeee
    Hala çapulcular yaptı dedi ya... Erzurumdaki kayak pistinide çapulcular yıkmış dün.
    meee meeeeee
    RebelYell ve draggy bunu beğendiler.

copycat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2023 CF 650MT- 2023 Peugeot Django
    Alıntı pnongrata adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne enflasyon ne de kur arkadaşlar. Bu fiyat artışının sebebi, dünyanın en temel ekonomik kuralı. "Talep, arzdan daha çok." (ya da arz talebi karşılayamıyor).

Bu sene nedendir bilinmez ancak motor piyasasında genel olarak kabul görmüş bir problem var. O da, bu yıl sıfır motosikletlerin Türkiye'ye girişi (ithalatı) çok az. Hemen hemen her markada var bu durum bu sene.

İthalat azlığında gerçekten teknik bir sorun mu var, yoksa bayiler bunu kasıtlı olarak mı yapıyor bilmiyorum. Kasıtlı yapıyorlarsa, kendi bacaklarına kurşun sıkıyorlar. Zira, sıfır motor alacağım diye aylarca beklemek istemeyen tüketici, gidip 2. elin kapısını çalıyor. O sırada da 2. elciler güzel güzel fiyatlar çekiyor. İşte durum budur.
    valla bir sürü tartışmanın içerisinde en doğru yorum. kesinlikle arz talebi karşılayamıyor. makul olan motorlar ya 2-3 ay sıra ile satılıyor ya da tedarik problemini baştan kabullenen firmalar talebi kısıp karlılığı arttırmak için honda'nın 2014 fiyat politikası gibi fahiş fiyatlar belirliyorlar.

bir diğer önemli nokta daha var. hep söylüyorum türkiye de motosiklet sektörü gerçek bir sektör olarak işlemiyor. tamamen ortadan ikiye bölünmüş bir hobi kulübü mantığında yürüyor. burada da hakim olarak iki tür müşteri var. parası hemen hemen hiç olmayan veya çok zor şartlarda çok düşük meblağ denkleştirebilen motor kullanıcıları ve motosikleti zevk olarak gören ve yılda ortalama 3-4 ay kullanabileceği bir metaya ort 25.000 - 35.000 tl arası bağlayabilen alım gücü yüksek motor kullanıcıları.

bana göre bu iki grup da piyasa realitesine uygun rasyonel tutum sergileyemiyor ikinci el piyasasında.
    oysa ikinci el araçta genel kural nedir. 0 km olarak alınan araç kontak çevrilince %20 ye kadar değer yitirir (ancal aşırı talep gören jetta golf gibi modellerde elbette daha az). daha sonra da kullanıldığı her yıl %5 e kadar değer kaybeder. otomobil piyasasını incelerseniz yaklaşık durum budur. ancak otomobil piyasasında da şu an ufak bir sarsıntı var ama o şiddetli kur artışından kaynaklandı.

gelelim motor sahibi iki grubun tutumlarına

1. grup çok zor şartlarda aldığı giriş seviye motoru için düşük bedelli satışı sindiremiyor. çok zor şartlarla denk getirdiği bir bütçe sonucu aldığı motora büyük değer biçiyor.
    2. grubun ise amiyane tabirle tuzu kuru. dediğim gibi 4 ay kullandığı varlığa 12 aylık ücret ödeyebilen insan tok satıcı oluyor. benim fiyatımdan giderse gitsin yoksa kalsın diyor. he şimdi ben enduro aldım -5 derecede kar fırtınasında işe gidip geliyorum diyen arkadaşlar olacaktır. ancak onların minicik bir azınlık olduklarını hatırlamaları gerekiyor.

bana göre duygusal ve irasyonel bir piyasa var. bu da gerçek bir sektör olmamasından kaynaklanıyor. distribütörler ne ki sıradan kullanıcı en olsun derseniz de çok haklısınız. bu irasyonalite alıcıya da yansıyor. aşırı heveslenen alıcı 0 km si 25.000 olan motorun 1 yaşında 7.000 km deki versiyonuna gözünü karartıp 23500 verebiliyor. oysa bana göre makul seviye 20 - 21.000 olmalıdır en fazla.

gerçek distribütörler gerçek piyasayı kuramadıkça ve arz artmadıkça bu düzen değişmez bence.
    RebelYell ve mgora bunu beğendiler.
    how can you know what the things are worth?
    ıf your hands won't move to do a days work.

Alıntı 2move adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    koyunlar koyunlar meee meeeeee
    Hala çapulcular yaptı dedi ya... Erzurumdaki kayak pistinide çapulcular yıkmış dün.
    meee meeeeee
    Alıntı mgora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnsanlar tahtakale esnafı (küçük esnaf) zihniyetinin geliştirilmiş hali ile ülke yönetiminin kendi yaşam alanlarını daralttığı noktada bunu rpotesto etme hakkına sahiptir.31 mayıs tarihinde taksimdeydim o kalabalık eğer sağduyulu olmasa idi sonuçlar çok farklı olurdu.
    Mevcut yönetim sadece bahane ve öcüler üretiyor bari siz bunlara kanmayın.Yabancı yatırımcının parayı nereye yatırdığı önemli bu arada üretime yatırmıyorsa taşıma su ile devran dönmez , dönmemeye başlamasının göstergeleri bunlar.Mevcut yönetim mazlumluktan zalimliğe yol aldı ve yaptıkları rant üretip ranttan pay almaktan öteye gitmiyor.
    Sadece başbakanın o süreçteki açıklamaları bile (opera binası yapacaktık , cami yapacaktık) olayın net göstergesi , ha birde üzeri çıplak deri elbiseli motorcu çetesi benzeri adamlar vardı değil mi Kabataş'ta ne oldu onlar.

not:küçük esnafım alınacaklar için , küçük esnaf mevcutu kullanır ve günü kurtarır , terse düşünce istifini bozmaz.Son oniki seneyi düşününce ne demek istediğimi anlayacaksınız.Mevcut yönetimin belediyeciliğinin bize yansımalarını zaten hepimiz yollarda görüyoruz , mesela başakşehirde kışın ortasında seçim öncesi yollar yenilendi ve orta kısıma (daha önceki yapılalı 2 sene olmadan) bir çiçek tarhı yapıldı yaklaşık 1.5 mt genişliğinde şu an burada sulama yapılınca yol sağlı sollu ıslanıyor.Çok basit bir örnek ama genel yapıyı gösteriyor ne olur ki , idare etsinler , şükredin.
    Sizin suçladığınız gezi hareketi bu zihniyete masum bir hayır ifadesi idi geçmişte kaldı ama yüreklere işlediği hala dillerinden düşürmediklerinden düşmemesine göre apaçık.Şu an kaçırılan konsolusumuz hakkında yayın yasağı var , gerçekleri halının altına itmek çözüm değildir.

Aynen bide yapılan icraatlere bakalım. Sonra isyan edince hüloğ diye fırlıyorlar.
    Bu yoldan gidersen cennete

2move, nietzsche ve draggy bunu beğendiler.

Motosikleti
    YAMAHA TENERE XT660Z
    enflasyon mu ne enflasyonu
    ülkenin ekonomisi yüzde bilmem kaç arttı (!)
    vatandaşın alım gücü yükseldi yaa (!)

afedersiniz ama g..müzdeki dona kadar vergi alan,göğsünü gere gere çalan çırpan,ülkenin batısı ile doğusu arasındaki vergi adaletini sağlayamayan,ülkede zaten yapması gereken hizmetleri yaptığı için böbürlenen ve ülkeyi neyidiği belirsiz bir sona doğru götüren siyasetçileri seçtiğimiz sürece biz bunları fazlasıyla hakediyoruz
    RebelYell, 2move, draggy ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    DEMİR AT'A YOLLAR DAYANMAZ

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    Piyasanın yükselmesinde SAHİBİNDEN.COM unda etkisi büyük dostlar ilan verirken dikkat ettiyseniz emsal ilanlardan

size gösterdiği örnekler hep yüksek fiyatlı adam bunları görünce aklındaki makul fiyatı orda yazılmış fiyatlara

yaklaştırıyor.Mesela adam 2008 ybr 125 i 2500 e satacak bakıyor 2008 olupta 2500 emal yok ben neden vereyim

yazıyım 3-3.5 durumu oluyor domuzun başı bence bunlar..
    copycat bunu beğendi.

Otoburkaplan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mobilette > Titan > GV650 > VERSYS > F650 CS
    Ülkesel veya küresel ölçekte bir şey yapma gücümüz olmadığına göre galiba en azından yapabileceğimiz şeylerden biri neredeyse 0 fiyatına 2. el satmaya çalışanlara prim vermemek...

Arz - talep dengesinde, tahtıravalliden iniyorum ben öyleyse...

Otursun çakallar oturakta öyle tek başlarına

Firmalara gidin sorun ne oldu da fiyatlar cıktı diye.
    Sadece motosiklet değil. Dövize bağlı herşeyin fiyatı cıktı.

Alıntı RebelYell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet başbakan (!) çapulculara o kadar sinirlenmişki motor fiyatlarına zam getirmiş enflasyonu arttırmış felan. Yakında çabulcuları fişleyip motorlarını ellerinden alıp gözlerinin önünde motorları parçalatacakmış. Hail tayyip hülooggg
    2012 yılında aldıgım sıfır bir araç aldım. 45 bin tl ye.
    1 yıl binip 50 bin km yapip sattım.. sonra tekrar aynısını aldım. 50 bin tl ye.

Tam 1 yıl oldu şuan. 50 bine aldıgım aracın fiyatı 65 bin oldu.
    Son 1 yılda neler oldu da fiyat önceki seneye göre 3 kat arttı?
    Beynini kullan anlarsın.

Yaklaşan seçim.
    Devrilmek istenen hükümet.
    Kasetler.
    Halkı sokağa döküp esnafın, devletin malına zarar vermeler.

Buna bağlı piyasalardaki tedirginlik.
    Türk lirasının değer kaybedip euro ve dolar ın cıkması.
    Buna bağlı zamlar.
    Banka faizlerinin artması.

Arkadaşım citroen de satıs temsilcisi.
    Bulundugu yerde 5 kişiler.
    Aylık yaptıkları araç satış sayısı 200-250 iken.
    5-6 aydır aylık satış rakamları 20-25 arasında.

10 yıldır var bu adam halbuki?
    32 yasındayım.
    %98 mevduat faizlerini de gördüm
    2002 yılında 20 bin lira çektiğim krediyi 24 ay sonra 35 bin tl olarak ödediğim zamanıda biliyorum.

Hal böyleyken, eskiden her evin salonunda bir adet tv.
    Her evin altında 1 adet şahin.
    vardı.

Şuan evin mutfağında bile led tv.
    Kredi ile alınmıs kapıda 2-3 yasında araba.
    Kredi ile alınmıs ev.
    Kredi kartına 12 taksitle alınmıs bir cep telefonu var.

İşyerinde 2 senedir maaşına zam yapılmadı diye isyan eden arkadaşım şuan antalya/manavgat a tatile gitti. 7000 km olan golf 7 aracıyla..

Öyle işte.
    kngsze bunu beğendi.

Alıntı Fatih adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    17 Aralık çapulcu saldırından kaynaklı zamların hepsi..
    Geçmiş olsun.
    tabı sanayıyı bıtır tekstılı bıtır haybancılığı bıtır tarımı bıtır....millet kan ağlasın ...üreteme dışarıdan al ...süreklı carı acık ver her sene dış borcun katlanarak artsın borcunu borçla kapa, enfilasyon yükselsın ...maaslar yerınde saysın alım gücün taban yapsın sorumlusu çapulcular olsun... mevcut sorunu algılayış bıcımıne bayıldım...şaka gibisin..
    RebelYell bunu beğendi.

Alıntı Fatih adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Firmalara gidin sorun ne oldu da fiyatlar cıktı diye.
    Sadece motosiklet değil. Dövize bağlı herşeyin fiyatı cıktı.

2012 yılında aldıgım sıfır bir araç aldım. 45 bin tl ye.
    1 yıl binip 50 bin km yapip sattım.. sonra tekrar aynısını aldım. 50 bin tl ye.

Tam 1 yıl oldu şuan. 50 bine aldıgım aracın fiyatı 65 bin oldu.
    Son 1 yılda neler oldu da fiyat önceki seneye göre 3 kat arttı?
    Beynini kullan anlarsın.

Yaklaşan seçim.
    Devrilmek istenen hükümet.
    Kasetler.
    Halkı sokağa döküp esnafın, devletin malına zarar vermeler.

Buna bağlı piyasalardaki tedirginlik.
    Türk lirasının değer kaybedip euro ve dolar ın cıkması.
    Buna bağlı zamlar.
    Banka faizlerinin artması.

Arkadaşım citroen de satıs temsilcisi.
    Bulundugu yerde 5 kişiler.
    Aylık yaptıkları araç satış sayısı 200-250 iken.
    5-6 aydır aylık satış rakamları 20-25 arasında.

10 yıldır var bu adam halbuki?
    32 yasındayım.
    %98 mevduat faizlerini de gördüm
    2002 yılında 20 bin lira çektiğim krediyi 24 ay sonra 35 bin tl olarak ödediğim zamanıda biliyorum.

Hal böyleyken, eskiden her evin salonunda bir adet tv.
    Her evin altında 1 adet şahin.
    vardı.

Şuan evin mutfağında bile led tv.
    Kredi ile alınmıs kapıda 2-3 yasında araba.
    Kredi ile alınmıs ev.
    Kredi kartına 12 taksitle alınmıs bir cep telefonu var.

İşyerinde 2 senedir maaşına zam yapılmadı diye isyan eden arkadaşım şuan antalya/manavgat a tatile gitti. 7000 km olan golf 7 aracıyla..

Öyle işte.

Beynini kullan anlarsın diyorsunda beynini kullanan birinin "hırsızlıklara" karşı tepkisini göstermesi gerekir değilmi? Sokağa dökülen onca halk tek bir ağaç için değil , kötü yönetime, halkı soyanlara, ülkeyi batıranlara karşı tepki olarak döküldüler. Şuanki yönetim devletin malına sokağa dökülen insanlardan daha fazla zarar veriyor.En basitinden ucuza tanıdıklarına özelleştirip satılan devlet malları ki o mallar kendi parasını o ay ikiye katlayan mallar.

Eylemlerden önce yani suanki yönetim basa geçtiğinden buyana gerileme vardı ülkede, paranın değerinin düşmesi, insanların maaşlarının az olması, istihdam eksiklikleri, buna bağlı suç hepsi arttı. Eğer tl değerlenemiyorsa bunda asıl etken hükümettir. Kimse görmüyor ama cari acık git gide artıyor. Devletin her yere borcu var ve borcu borçla kapamaya calısıyorlar. Pasta daki gelir payı eşit dengeli olması gerekirken, zenginler daha zengin fakirler daha fakir oluyor,birileri oğluna gemicikler alırken, birileri açlıktan ölüyor. Tabi insanlar azalan gelirle araba alamazlar satış ondan düşmüştür.

Sunuda hatırlatayımki herkesin durumu bahsettiğiniz gibi iyi değil malesef para için kömür ocaklarında hayatlarını riske atan emekçiler en basit örnektir.

Alıntı RebelYell adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beynini kullan anlarsın diyorsunda beynini kullanan birinin "hırsızlıklara" karşı tepkisini göstermesi gerekir değilmi? Sokağa dökülen onca halk tek bir ağaç için değil , kötü yönetime, halkı soyanlara, ülkeyi batıranlara karşı tepki olarak döküldüler. Şuanki yönetim devletin malına sokağa dökülen insanlardan daha fazla zarar veriyor.En basitinden ucuza tanıdıklarına özelleştirip satılan devlet malları ki o mallar kendi parasını o ay ikiye katlayan mallar.

Eylemlerden önce yani suanki yönetim basa geçtiğinden buyana gerileme vardı ülkede, paranın değerinin düşmesi, insanların maaşlarının az olması, istihdam eksiklikleri, buna bağlı suç hepsi arttı. Eğer tl değerlenemiyorsa bunda asıl etken hükümettir. Kimse görmüyor ama cari acık git gide artıyor. Devletin her yere borcu var ve borcu borçla kapamaya calısıyorlar. Pasta daki gelir payı eşit dengeli olması gerekirken, zenginler daha zengin fakirler daha fakir oluyor,birileri oğluna gemicikler alırken, birileri açlıktan ölüyor. Tabi insanlar azalan gelirle araba alamazlar satış ondan düşmüştür.

Sunuda hatırlatayımki herkesin durumu bahsettiğiniz gibi iyi değil malesef para için kömür ocaklarında hayatlarını riske atan emekçiler en basit örnektir.
    Ben Zonguldak da yaşıyorum.
    Benden iyi kömür ocaklarında çalışan insanları anlayamazsın.
    Soma daki olaydan ötürü yürüyüşler yapıldı ihmal oldugu ortada.
    Bugun bunla ilgili düzenleme geldi.
    Ocaklar denetlendi. Yetersiz olanlara cezalar kesildi.

Zonguldak/Ereğli/Kandilli deki Hema kömür ocağını kapatmaya karar verdi.
    http://www.pusulagazetesi.com.tr/hema-2-42077-pusula.htm
    850 işci işten cıkarıldı.

Geçen günlerde çıkarılan işciler yürüyüş yaptılar..
    Arkadaşımın maden ocağı var;
    15 bin lira ceza yemiş, eksik olan bir cihaz icin ayrıca 15 bin lira ödedim diyor. Tamamalamam gereken yüzlerce eksik var diyor. Bunları tamamlarsam kar edemem kapatmak zorundayım diyor.

Şimdi; kömür ocağında yasalara uygun olmayınca, kömür satan kazanıyor, işci calisiyor güvenlik olmuyor.
    Yasalara uymak isteyince para kazanamadıgından ya işciyi cikarması gerekiyor, yada kömüre zam yapması gerekiyor.

Hadi çöz bakalım bu işi?

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)