Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

cub uzun yol nasihatı:D

REKLAM ALANI
    fastturkish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hem CUB hem ÇİNLİ hem de uzun yol diyorsun ! Macera arıyosun bence Hiç girme o işe çok yorulursun.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    HONDA cbf 150
    arkadaşlar çok istoyorum ama sabah 4 gibi çıksam akşam 6 7 sıralarında varırım diye düşünüyorum

Motosikleti
    Mondial 100 UGK
    Şuan yaz döneminin en sıcak vakitlerindeyiz. motorunun cc si hem küçük hemde hava soğutmalı olduğundan. ilk önce yağını 15w 50 yada 20w 50 ile değiştirmeni tavsiye ederim. aksi taktirde çok ısınıp yağ özelliğini kaybediyor. yol için ise ekipman full, depon dolu, zincirinde yeni ve yağlı olduğunu varsayarsak 100 km rede yarım saat dinlenerek istediğin yere gidersin.

aonal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 esd idi
    Kardeşim 650 km az değil ortalama 70 km hızla gitceğini düşünsek 9 saat yapıyor oda durmadan gidersen, Gidilmez değil ama sen motordan soğursun şu sıcakta o yol çekilmez

methal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    rks new light 125
    bayramdan sonra bende 600 km yakın yol yapmayı dusunuyorum daha önce 253 km tecrubem var bu yol surecinde başıma gelen olaylar gittiğim yol cok yokuşlu ve rampalıydı lastiğim patladı ama yanımda lastik tamir spreyim vardı onu kullandım 30 km falan götürdü yakında benzin istasyonunda yanıma aldıgım iç lastikle değiştirdim . motor inanılmaz derecede şişti dinlendirmeme ragmen ve vardıgımda akşam oldugunda mükemmel bir yorgunluk çöktü sabah kalktıgımda ise belim boynum hertarafım tutulmuştu .
    utk_trn bunu beğendi.

aonal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125 esd idi
    Valla fena cesaret varmış sende Ahmet ben 500 km yaptım 1 günde belli süre sonra Her yerin acıyor bel ağrısı Oturduğun yerin batması uyku yorgunluk çöküyor çok zorluyor insanı birde en kötüsü bence Motor hızlı olmayınca Tırın teki arkana yaklaşıyor geçse bir dert arkanda dursa bir dert bassan gitmiyor zaten alet (Yazının sonuda Haydar Dümenin Yazılar gibi oldu sanki)
    ahmetttttt ve cece89 bunu beğendiler.

Motosikleti
    cg 200 + chopper cg 150
    arkadaşlar çinli felan deyip duruyorlar benim şarteller atıyo ya (lütfen gocunmayın). benim bi usta vardı sık yanına gittiğim, Midyat'ta belediye arkasında ne motor gelirse müşterinin hevesini kursağında bırakıyordu. çinliymiş de daha ne bekliyosun da. ya arkadaş ekmeğini kazanıyorsun bunlardan bu serzeniş niye? Belli ki doymuşlar... bumoto calibre vardı. adamın elinde paralandı motor ya ben ona yandım. adam motoru düzeltme konusunda dikiş tutturamıyor bunlar çinli hep böyle yaparlar deyip suçu motora atıyordu.üç dört defa adamın elinden geçti ya. üst silindirde problem dedi komple sıfırlandı, yine aynı hal oldu.silindir piston komple değişti vs. yine çin malı ne olacak dedi. en son üst kapağı motor yenilemeye götürdük yaptırdık 80 liraya (sözde supap kafaları uzun geliyormuş) geldik bide ona yanılmıyosam yüz lira bayıldık. sadece söküp takma için.

Ya arkadaşlar Türkiye'de çoğunlukta olan motosikletler çinli değil mi? parça ucuzluğu desen yine bunlarda değil mi? çinlileri beğenmeyenlerin altında galiba daha iyi motorlar var. çünkü yaya kalsalardı çinlinin bile her türlü götürdüğünü anlardılar. ben de çinli dışındaki üst motorları beğeniyorum ama iş görsün diyosan, maddi olarak beni tüketmesin diyosan çinlilere bakacan.
    çinli motorlarla istediğiniz her yere gdersiniz uzatmaya gerek yok siz karar verdikten sonra başkasının fikri sizi yanıltmasın zevk almaya bakın. düşünceler zamanla değişir zaten. Tecrübe olmuş olur. Ustanın birine sormuşlar; -nasıl bu kadar başarılı olabiliyorsunuz? usta-doğru kararlar sayesinde! -peki bizden farklı olarak nasıl bu kadar doğru kararlar alabiliyorsunuz? usta-Tecrübeler sayesinde! -bu tecrübe dediğiniz şeyin sırrı nedir? usta-yanlış kararlar.

subaru3535 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    STRİKE 150
    Yağ bakımını kaliteli yağ ile yap yolda molalarda yağ kontrol yap son limitlerin de kullanma hiç sorunsuz gidebilirsin korkmadan. Lastik tamiri için kit bulundurmayı unutma hayırlı yolculuklar.

Karachali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bro bendede cub var, trafigin az oldugu bi rota belirmeni tavsiye ederim.

C.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift - 2015
    Alıntı seyyid47 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar çinli felan deyip duruyorlar benim şarteller atıyo ya (lütfen gocunmayın). benim bi usta vardı sık yanına gittiğim, Midyat'ta belediye arkasında ne motor gelirse müşterinin hevesini kursağında bırakıyordu. çinliymiş de daha ne bekliyosun da. ya arkadaş ekmeğini kazanıyorsun bunlardan bu serzeniş niye? Belli ki doymuşlar... bumoto calibre vardı. adamın elinde paralandı motor ya ben ona yandım. adam motoru düzeltme konusunda dikiş tutturamıyor bunlar çinli hep böyle yaparlar deyip suçu motora atıyordu.üç dört defa adamın elinden geçti ya. üst silindirde problem dedi komple sıfırlandı, yine aynı hal oldu.silindir piston komple değişti vs. yine çin malı ne olacak dedi. en son üst kapağı motor yenilemeye götürdük yaptırdık 80 liraya (sözde supap kafaları uzun geliyormuş) geldik bide ona yanılmıyosam yüz lira bayıldık. sadece söküp takma için.

Ya arkadaşlar Türkiye'de çoğunlukta olan motosikletler çinli değil mi? parça ucuzluğu desen yine bunlarda değil mi? çinlileri beğenmeyenlerin altında galiba daha iyi motorlar var. çünkü yaya kalsalardı çinlinin bile her türlü götürdüğünü anlardılar. ben de çinli dışındaki üst motorları beğeniyorum ama iş görsün diyosan, maddi olarak beni tüketmesin diyosan çinlilere bakacan.
    çinli motorlarla istediğiniz her yere gdersiniz uzatmaya gerek yok siz karar verdikten sonra başkasının fikri sizi yanıltmasın zevk almaya bakın. düşünceler zamanla değişir zaten. Tecrübe olmuş olur. Ustanın birine sormuşlar; -nasıl bu kadar başarılı olabiliyorsunuz? usta-doğru kararlar sayesinde! -peki bizden farklı olarak nasıl bu kadar doğru kararlar alabiliyorsunuz? usta-Tecrübeler sayesinde! -bu tecrübe dediğiniz şeyin sırrı nedir? usta-yanlış kararlar.
    Çinli Motor Sahibiyim, Muhtemelen Bundan Sonra'ki Motorum'da Çinli Olacak ve Çinliyi Sevmiyorum.
    Çinlinin Kişiyi Maddi Olarak Tükettiği Kadar Japon vs. Tüketmiyor.
    Çinlinin Parçasını Alıyorsun 10 Liraya Japonun 50 Liraya, Çinlide Aynı Parçayı 10 Kere Değiştiriyorsun Japon'da 1 Defa Anlatabildim'mi ?
    Japon'un Tepesine Bindiğin An Zaten Ben Neye Biniyormuşum Eşeğe Biniyormuşum Ben Diyorsun.
    sahin08 bunu beğendi.
    Her Şey Bir Gün Hayabusa İçin

skystar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Benim cb ile hiç mola vermeden 250 km yakın yol yaptım indiğimde sağolsun sele yüzünden popomu hissetmiyordum.Eve varınca bir yattım o yatış ta ertesi güne kadar uyumuşum.Yani bana kalırsa akıl işi değil.Ha gidilmeyecek yol değil ama.13-14 saat yol sürecek ondan sonra 13 14 saat uyusan vucüt ancak kendine gelicek 1,5 günü harcıyacaksın.Birde üstüne malum bayram trafiği kazalar vs. insanın aklına gelince fena oluyor.

Bana sorarsan bırak cub motorla 650 km yi 250 lik motorla bile yapmam.Ancak fazer falan olucak o zaman yada gs ...

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Yanına yedek far ve kucuk bir su kabına yedek benzin al(0.5 lt olabilir). Bir tane sigorta al. Lastik patlaması gibi bir durum için köpük al. Motoru tam gazda sursen sıkıntı olmaz. Zaten benzin almak için 150-200 km de bir durmak zorunda kalıyorsun o arada bi 10 dk ara versen yeterli oluyor zaten.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:05 ----------

Alıntı C.Kaan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çinli Motor Sahibiyim, Muhtemelen Bundan Sonra'ki Motorum'da Çinli Olacak ve Çinliyi Sevmiyorum.
    Çinlinin Kişiyi Maddi Olarak Tükettiği Kadar Japon vs. Tüketmiyor.
    Çinlinin Parçasını Alıyorsun 10 Liraya Japonun 50 Liraya, Çinlide Aynı Parçayı 10 Kere Değiştiriyorsun Japon'da 1 Defa Anlatabildim'mi ?
    Japon'un Tepesine Bindiğin An Zaten Ben Neye Biniyormuşum Eşeğe Biniyormuşum Ben Diyorsun.
    Ama seyyid de önemli bi konuya değinmiş. Bizde usta yok usta. Belki montaj hatasından oluyor çoğu şey. Bak mfh mondial ile 1000 km gezi yapan biri bile vardı forum sayfasında
    C.Kaan bunu beğendi.

sahin08 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ramzey qm250-2006 skyjet-sj100-7 yuki gy200
    bende cup kullandım fakat okadar uzun yol için pek rahat değil
    hele dar sele ise çok ağrıtır birde bana biraz ufak geliyordu tam nasıl duracağımı tutturamadığımdan uzun yolda (boy 180 100 kg)
    titreşim i pek dert etmedim şimdiye kadar ama ana yolda ideal devri tutturunca sanki gitmiyormuş gibi oluyor
    orjinal dişlileriyle 4. vites te 60 max 70 motorun en ideal hızıydı on dişliyi 1 diş büyüyttüm 80 km oldu bu arada devir 6000 deyken
    zaten en yüksek tork ve en yüksek tasarruf bu hızlarda ve devirlerde oluyor fakat ototmobiller ortalama 90 uzeri gittikleri için çok rahatsız ederler heleki bayram tarafiğinde
    yağ çok önemli motorun yağ yakmasa bile biraz zorlayınca hararetten buharlaştırır ozelliğini çabuk yitirir 20 tl bişey zaten değiştirmeni öneririm
    diğer arkadaşların dediği gibi alet çantası şart içlastik şart çünkü motor arızasında itersin gider ama lastik patlayınca şamyelli motor hiç ilerlemiyor ittirmesi bile ayrı dert o 90 kg motor oluyor 200 kg on far ampulu patlarsa işin zor gece ilerlemek mumkun değil
    bu arada şehirler arası yollar hep açık alan rüzgarda benim motosiklet rusgarın geldiği tarafa yatıyordu sert ruzgarlarda 1.5 2 mt sağa gada sola kaçıyordu toplayana kadar

neyse çok uzun oldu bence toparlayayım :
    bukadar uzun yola tek seferde çıkma hem zamanın kısa hem mesafe uzun motosikletinden soğursun bence
    bayramlarda yollar tehlikeli ki 3 gun once de ben bir tatilci teyzemiz yüzünden kaza yaptım hemde şehir içi trafikte 3 şeritli boş yolda 40 km ile sen düşün(istanbulda nasıl araç kullanıyorlar çok merak ediyorum)
    birde koruyucu ekipmanların bulunsun kask tek başına yeterli olmuyor ama yinede hayat kurtarıyor
    sağlıcakla kalın...

Motosikleti
    Alıntı plectrum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ama seyyid de önemli bi konuya değinmiş. Bizde usta yok usta. Belki montaj hatasından oluyor çoğu şey. Bak mfh mondial ile 1000 km gezi yapan biri bile vardı forum sayfasında
    Mondial 100 MFH motosikletim var bırakın 1000'i 40 Km yol gitmek işkence o vibrasyon ile hiç bir yere gidilmez, konunun linki var'mı ?
    Her Şey Bir Gün Hayabusa İçin

Motosikleti
    Yok.
    Cupumla solo İzmir'den İstanbul'a gittim ama Bursa'da bir gece konaklayarak. Bana kalırsa 300Km üzeri işkenceye dönüşebilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:52 ----------

Diğer yandan uygun molalarla ve uygun yerde bir gece dinlenerek gidilir.
    sahin08 bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Şimdi bilgisi olmayan arkadaşlar çok kötülemişler malesef. Cub dediğimiz motorla dünya turuna bile çıkarsın rahat ol arkadaşım. Millet 80i geçmeyen, viraj dönmeyen scooterla bile 1000lerce km uzun yol yapıyor sonuçta. Cub ise ağırlık merkezi yere yakın, konrollü ve dengeli bir motor. Sen bununla uzun yola bir git dönüşte artık gaza gelip yatıra yatıra viraja girmeye başlarsın karşıdan gelenler seni hayabusa sürüyosun falan zannedebilirler yani. araba sollarken üzerine yat +10 km daha hız kazanırsın ayrıca haberin olsun. Senin yerinde olsam iyi bir çift lastik takarım o zaman tadından yenmez. Tapa gaz bas git bişey olursa masrafını ben cebimden vereceğim bu kadar basittir ya. Ben çok defa Konya Ankara yaptım üzerindeki dandik lastikle bile bana mısın demedi. O zamanlar her yer duble yolda değildi yani. Karşıdan motor geldiğini görenler nasıl olsa kaçar diye sollamaya çıkarlardı cahil cuhil insanlar. Yolun dısına da kaçmana gerek yok zaten 90 gidiyorsun sıkıntı da yok yani çokta ipleme insanları. Depo küçük oldugundan benzin bitince zaten benzinlikte duracaksın orda biraz yürü elini yüzünü yıka zaten motor 10-15 dk dinlenmiş olur. Sonra tapa gaz devam tık demez bu aletler. Forumda gezi yapan biri de vardı adam 90 kiloydu konusunu bulursam linkini atarım. Sonrada salcano wolf almıştı ybr ile aynı parçalar var diye ama adını unutum. Biraz araştırın illa ki bulursunuz sizde. Cub ile dünya turuna çıkın kimsenin dediklerine aldırış etmeyin. Büyük motorun yaptığından fazlasını yapar ağırlık merkezi yere yakın çunku. Hemde yormaz adamı...

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:28 ----------

Araştırıyorum bulamadım ama surdaki uzun yol tecrubelerini de bir okuyun:
    http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/73209-100-cc-ile-uzun-yol-2.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:32 ----------

bi tane daha
    http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/111496-100-cc-cup-ile-konya-istanbul-yolculugu.html

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:36 ----------

uzun yol yapan abimiz buydu sanırım buldum egelim 43 nickli:
    http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/63636-mondial-100-kh-uzun-yol-deneyimi-toplam-551-km-kutahya-manisa-salihli.html

daha biçok gezisi vardı bu cubların. Bak iki dk da bisuru link buldum. Araştırın işte bisuru dolu yani. Hızlı gitmemesi daha iyi. Riski azaltıyor eksiği değil fazlası var aletin

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:40 ----------

ARKADAŞLAR AYNI GÜN İÇİNDE 300 KM GİTTİM VE 300 KM GELDİM. KONYA-ANKARA. TOPLAM 600 KM YOL YAPMIŞIM CUB İLE. GİDİŞ 3 BUÇUK SAAT DÖNÜŞ 3 BUÇUK SAAT SÜRDÜ. YAKIT ALIRKEN DUR KALKLAR VE ŞEHİR İÇİ KIRMIZI IŞIKLAR DAHİL

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:49 ----------

Mondial 100 MFH motosikletim var bırakın 1000'i 40 Km yol gitmek işkence o vibrasyon ile hiç bir yere gidilmez, konunun linki var'mı ?
    bikaç link yazdım. Sen ustanı değiştir bence o dediğin titreşim normal değil. Belki motor çok sert dusmustur titreşim artar ve vites geçişleri takır tukur olmaya başlar yani zor. Yada hatalı uretim bir motor olabilir garantisi varsa tuketici haklarına basvur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:58 ----------

Ya bide gidesim geldi su an bi yerlere. Biri sponsor bulsun motor + yakıt verin. Ankara-Bodrum yapacağım 700 km hodri meydan. Hatta Gümbette Selfie atacam :D Gİdilemez diyenler 40 kişi toplanın 50şer tl koyun 2000tlye motor alalım. Göstereyim ben size bir kaç saatte gidilirmiş

Motosikleti
    Alıntı plectrum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bikaç link yazdım. Sen ustanı değiştir bence o dediğin titreşim normal değil. Belki motor çok sert dusmustur titreşim artar ve vites geçişleri takır tukur olmaya başlar yani zor. Yada hatalı uretim bir motor olabilir garantisi varsa tuketici haklarına basvur.
    80 - 90 Km/h'da dikiz aynanda'ki aracın markasını yada modelini tam olarak seçebiliyor'musun ? hayır. Bu böyledir hiç bir çin malı cup'da 80 - 90 ile arkandaki aracın marka - modelini seçemezsin titreşimden dolayı. Gidip gitmeme mesele değil esas mesele gitmeye değer'mi ? kendini üzmeye - yıpratmaya - kafanı ağrıtmaya değer'mi ? benim motorumun her daim bakımı tam olur ve kaliteli malzemeler ile yaparım bakımını lakin sonuçta bir çin malı güvenip'de 150 - 200 km üstü yola asla gitmem

Forumdan Uzaklaştırıldı
    80 - 90 Km/h'da dikiz aynanda'ki aracın markasını yada modelini tam olarak seçebiliyor'musun ? hayır. Bu böyledir hiç bir çin malı cup'da 80 - 90 ile arkandaki aracın marka - modelini seçemezsin titreşimden dolayı. Gidip gitmeme mesele değil esas mesele gitmeye değer'mi ? kendini üzmeye - yıpratmaya - kafanı ağrıtmaya değer'mi ? benim motorumun her daim bakımı tam olur ve kaliteli malzemeler ile yaparım bakımını lakin sonuçta bir çin malı güvenip'de 150 - 200 km üstü yola asla gitmem
    Valla titreşim bende de var ama senin dediğin kadar değil. Bence senin motor üretim hatası olabilir. Aynı marka model baska bir motoru da rica edip sürsene o zmaan daha iyi anlarsın. Benim o derece titreşimim hiç olmadı yani araba marka modelini seçemeyecek kadar. Ben su kadarını söyleyeyim her hafta üniversteye derse gittim tek dersim kaldığı için. Ayrıca sınavlara bile gittim. Otobusten daha ucuza mal oluyordu ve uzun yoldan çok zevk aldım kafam ağrımadı ve yıpranmadım o zamanlar. Yani başka cublara da bin bir dene. Senin dediğin gibi olsa kimse almaz hani bu aletleri. Bence seninkinde üretim ya da montajdan kaynaklanan bir hata olabilir.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:22 ----------

* Her hafta Ankara-Konya yaptım 3 ay aralıksız her hafta 1 gün aynı gun içinde 600 er km. 2 derse girdim çıktım geri döndüm süper keyifliydi
    ahmetttttt bunu beğendi.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)