Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Ehliyet sınavı

    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    04 Temmuz 2014
    Arkadaşlar ehliyet kursuna yazıldım 8 gün ders var günde 2 saat olmak üzere..Ben bu derslere girmesem yine sınava girebilir miyim ? Kursu tamamlayabilir miyim ? Ve bu ehliyet sınavları gerçekten kolay mı ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mystic80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    HD Sportster 883 2004
    Girmek zorundasın git o derslere gir trafik nedir neler yapmalısın neler yapmamalısın öğren. Sınavdan kalan bir sürü insan var kolay mı zor mu değişir. Git güzel güzel öğren ve uygula orada öğrendiklerini.

  3. #3
    babaduru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2009
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Yılların Eskitemediği Peugeot 103-CBR 250 R(2011)
    Derslere gitme zorunluluğun yok.Sınavlar bilene kolay bilmeyene zor hocam.

  4. #4

    Üyelik
    11 Temmuz 2014
    Derslere girme zorunluluğu vardır.ehliyetiniz var ve fark ehliyeti alacaksanız,A2 motosiklet için söylüyorum sadece 10 saat direksiyon eğitimi alarak direksiyon sınavlarına girebilirsiniz direksiyon dersleri temel sürüş bilgileri içerir kesinlikle faydalıdır,bu eğitimi vermeyen sürücü kurslarına kayıt olmayınız,sizlerden alınan kurs ücreti bu direksiyon dersleri içindir,bu dersleri kurs vermek adayda almak zorundadır,yasal zeminde kayıt olanlar bu dersleri yaptıkları için sınav hakkı elde etmektedirler.
    mystic80 ve mehmetenis bunu beğendiler.

  5. #5

    Üyelik
    04 Temmuz 2014
    Benim bildiğim zorunluluk yok ama sınavda başarılı olmak lazım kendime güveniyorum girmesem direk sınavlara girsem olur mu

  6. #6
    mehmetenis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul/Avcılar
    Motosikleti
    Honda NC 750X-2014
    Sürücü Kurslarına yasal olarak devam zorunluluğu vardır,ki devam etmezseniz herhangi bir denetlemede kaydınızın silinmesi içten bile değildir.Kursa devam etmemeniz tamamen sizin sorumluluğunuzdadır.
    Ülkemizde Yasalar gereği 24 saat E-D,12 Saat B sınıfı ve 10 saat A1-A2 sınıfı için zorunlu direksiyon eğitimi vardır.Teorik eğitimler ise bütün ehliyet sınıfları için 30 saattir.8 saat ilk yardım,16 saat trafik ve 6 saat araç tekniği.

    Ayrıca yasal zorunluluğu bir kenara koyarsak sizlerin ücret ödediğiniz bir hizmeti almama talebiniz oldukça ilginç bir yaklaşım.

    Direksiyon sınavları yeni yönetmeliğe göre tüm ehliyet sınıfları için 30 dk olarak belirlenmiştir.
    Ağır vasıta ve Otomobil ehliyeti için 30 dk akan trafikte araç kullanma 25 m geri gitme %30 eğimli yolda yokuş kalkış ve en önemlisi ise 2 araç arası (2 duba) tek seferde park etmek ve park ettiğiniz yerden tek seferde çıkmak ve u dönüşü yaparak sınava devam etmek.
    Yeni yönetmelikte sürücü adaylarının sınav sonuçlarını takip edildiği formun adı Ek2 formudur bu forma göre kalkışlarda veya dönüşlerde verilmeyen sinyal bile başarısız olmanız için yeterli.
    Araca oturduğunuzda ilk yapılması gereken ayna ayarı koktuk ayarı emniyet kemeri takılması gibi işlemler atlanır ise sınavdan başarısız olup 15 sonra tekrar sınava tabii olursunuz.

    A2 yani motosiklet ehliyetlerinde ise sınav da yapılacaklar B sınıfına göre biraz daha farklıdır.
    Motosiklet sınavlarında adaylar kendi motosikletleriyle sınava giremezler.Sınav yapılacak araç muhakkak sağdan debriyaj sağdan ayak vitesi soldan ön fren ve arka ayak freni olan bir araçla yapılmak zorundadır.(Eğer ki adayın kendi motoru bu şartlara haiz ise sınav yapıcıların müsadesi ile sınavı kendi aracı ile yapabilir ama bu riskli bir işlemdir kolay kolay kabul edilmez)

    Drks.Snv girecek adayların motosiklet sürme ekipmanlarını tam olarak giyinip kuşanması gerekmektedir aksi takdirde snv.başarısız sayılır,
    Bu ekipmanlar;
    Kask,Dizlik,dirseklik,açık fosforlu yeşil üzerinde "sürücü adayı" yazılı fosforlu yelek.

    A2 sınavlarında adaylar 8 adet 1,5 metre aralıkla dizilen koniler arasında 8 çizmek zorunluğu vardır ve bu işlemden sonra en son koniden başlangıç konisine gaza basılmak suretiyle adayın kontrol ve duruş becerileri tespit edilir.

    Koni aşamasından sonra 8-10 cm genişliğinde yerden 20 cm yüksek 10 metre uzunluğunda platformdan geçilir.Aday tek seferde bu platformdan geçer ise pist aşamasını tamamlanmış sayılır.
    Sonrasında aday 30 Dk.boyunca(genelde 15 dk uygulanır)
    Akan trafikte belirlenmiş bir güzergahı arkasında ikame araç ile tamamlar,
    Arkasındaki ikame araçta sınav yapıcılar ve sürücü kursunun usta öğreticisi yer alır.yalnız bu parkurda dikkat edilmesi gereken husus dönüşlerde sinyallerin verilmesi ve motoru sürüş dinamiğidir.

    Bu parkurda tamamlandıktan sonra sınavdan başarılı sayılır.
    Ardından evrakları hazırlanarak 15 gün içerinde sertifikaları verilir.

    Saygılarımızla
    As Sürücü Kursu
    0212 509 20 29


Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)