Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

modifiye suç değilllll

REKLAM ALANI
    banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Alıntı Camo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah nasip ederse 3 Ay sonra benimde bebeğim olacak tabiiki bende istemem uyanmasını,
    Polisin işi nedir ? Vatandasın huzurunu sağlamak?Sizin benim Bebeğim 5 dk uykusuz kalsın ne olcak ? Modifiye işinden kaç tane bebek sut içiyor biliyormusunuz?

İhracatcısı
    Egsoz kaynakcısı
    Müzik sistemi satan firma ( Toptancı )
    Müzik tesisatı döşeyen firma
    işçiler

Bu açıdan hiç bbaktınızmı olaya ? Sizce 5 dk bebeklerımız uykusuz kalsın değmezmi ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:50 ----------

Dayanamadım eklemek istedim

Aklıma daha geliyor Anfi bozuldu Elektronikci tamiratından para kazanır v.s. Meslek lisesi Elektronik bölümü okudum Anfi ler yapardık Mesela Ordaki çocuklar teşfik edilse anfilere kompenantlara v.s. Belki sony ,pıoneer gibi dev bi türk şirketi olur güzel olmazmı ? Sizce Bebeklerimiz 5 dk uyansa çokmu şey kaybederiz?
    Türkiye nin en büyük dertlerinden bir GARİBANİZM. Uyuyan bebek uyanmasın kardeşim, yolda yürürken serserilerin patlak egzozlerını duymak istemiyorum, yolda yürürken kıroların bangır bangır bağıran müziklerini duymak istemiyorum.Motor kullanırken makas atan şerefsizleri yolda görmek istemiyorum. Avrupa görmüş ve her daim gören insanım, bu yapılanları orada yapın bakalım başınıza ne gelecek.
    acayüp ve otopsici bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    bir zamanlar çok ateşli bi modifiyeciydim yabancı tuning dergileri forumlar vs. bakınırdım. ne yazık ki çok kısa bir dönem arabam oldu ona da ancak benzin bulabiliyordum.
    hayalimdeki araba ve modifiye şekli ise benden çok uzaklarda idi . bkz resim 1

insanları rahatsız etmediği , sadece zaten gürültülü olan piyasa caddelerde müzik açtığı ve şehir dışı yerlerde egzoz bağırttığı sürece modifiyenin kimseye bir zararı yok. hatta şehrin bir rengi olarak görürüm ve güzel modifiye edilmiş bir araca sürekli dönüp bakarım.

emniyetin her yaptığı uygulamaya oh olsun iyi yapıyorlar dediğimiz sürece motosikletlerimize taktığımız faydalı aksesuarlara kadar karışacaklar bunu da bilmek gerekiyor.

srknbdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki kle 500
    egzoz sesine bende karşıyım ama diğer modifiye ürünlerine ceza yazılması saçmalık ve haksızlık. sonuçta o ürünleri getirip dükkanında satan insanlar bunları resmi yoldan yapıyorlar. yani demem o ki o ürünler ülkeye girerken devlet vergisini alıyo, ama alıp aracına taktığın zaman suç oluyo. ironiye bak hele..
    Red One ve crxforever bunu beğendiler.

Camo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 650 F
    Alıntı banro adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye nin en büyük dertlerinden bir GARİBANİZM. Uyuyan bebek uyanmasın kardeşim, yolda yürürken serserilerin patlak egzozlerını duymak istemiyorum, yolda yürürken kıroların bangır bangır bağıran müziklerini duymak istemiyorum.Motor kullanırken makas atan şerefsizleri yolda görmek istemiyorum. Avrupa görmüş ve her daim gören insanım, bu yapılanları orada yapın bakalım başınıza ne gelecek.
    Avrupada Modifiye Suçmu ? Modifiye yapan herkez Sokak aralarında Bangır bangır müzik açıp egsozmu bağırtıyor ?Modifiye yapan herkez deli gibi Şeritmi değiştiriyor? Ben Senelerdir araba kullandım Full müzik sistemleri body kidlerle dolaştım Şahinde kullandım Hondasınıda kılınıda yunununude v.s. ama hiç kimse şikayet etmedi?(İzmir Tuninge girip modifiyeli arabalarım tarzında bir forum olcak orada görebilirsin)Sıkıntı Modifiye yaptıran kişilerde,Arada 1 2 tane çürük elma çıkacak bunların temizlenmesi için vatandaş olarak tabiiki bizde el atacağız,Bu şeye benziyor Motorsikletle Aşırı süratda dolayı kaza yapıp bir arkadaşımız öldü diye Motorsiklet kullanımının Yasaklanması gibi bişey.

Gerçi saman İtal eden bir ülka haline geldik kimsenin sesi çıkmıyor Genç arkadaşlarımız yeni amfi komplar yaratırlar İhraç ederiz pantentini alırlar v.s. gibi hayali şeyler sölüyorum değilmi?Ne gerek var Onlarıda Avrupa yapar biz ithal ederiz ne gerek var değilmi?Doğru Modifiye suç hatta hapis cezası olsun,İnşallah ileride motorsiklet kullanmakta suç olur.
    hakan_biolog ve Recogss bunu beğendiler.

banro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CGL125-CBX250-XL700-CBF150-GW250
    Sayın Camo, yazımda modifiye kelimesi geçmiyor.Modifiye olayını k...ndan anlayıp, gürültü ve tehlike yaratıklarına dönüşen mahluklara tepkimiz var.Vatandaş alır motosikletini, sesi hoşuna gitmez, markalı standartlara uygun bir egzoz alır takar,veya aracın rengini değiştirir çingene kırmızısı yapar,bize ne, veya müzik sistemleri koyar gürültü sınırını aşmadan adabıyla müziğini dinler.Bunlar keyif işidir, çevreyi huzursuz etmeden, rahatsızlık vermeden herkes istediğini yapmakta serbest.Lakin modifiye olayı denilince yurdum insanı "kendini gariban olarak" tanımlıyorsa egzoz söker, şahine hoparlör koyar ses bombası gibi gezer, 3-5 kişi biner yollarda sürat yapar, eli biraz para gören üst sınıf modifiyecilerimizde Bağdat caddesi gibi yerlerde güçlendirilmiş motorlu araçlarıyla yarış yapar, yürüyen diskoya çevirdikleri araçlarla ortalığın altını üstüne getirirler. Sonuçta vatandaşı rahatsız etmesinler de ne yaparlarsa yapsınlar.

Espaniole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cb650F - cb125E
    Alıntı srknbdm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    egzoz sesine bende karşıyım ama diğer modifiye ürünlerine ceza yazılması saçmalık ve haksızlık. sonuçta o ürünleri getirip dükkanında satan insanlar bunları resmi yoldan yapıyorlar. yani demem o ki o ürünler ülkeye girerken devlet vergisini alıyo, ama alıp aracına taktığın zaman suç oluyo. ironiye bak hele..
    Size bu konu hakkında bir otomobil-modifiye forumundaki cevabı atıyorum.

Silah satmak da yasal, ama silah kullanmanın bir yeri - şekli var..

Tır satmak da yasal, satılırken KDV alınıyor ama Tır kullanmanın da bir yeri var.. Helikopteri KDV'sini ödeyerek aldım diye Bağdat caddesinin ortasına indiremezsin.. Vergisini ödüyorsun diye Tır alıp onunla ara sokaklarda gezemezsin, 1. Köprüden geçemezsin.

Satılan modifiye ekipmanlarını da yasal olarak satın alabilirsin ama yasal olarak ( proje çizdirmeden ) trafiğe çıkan aracına koyamazsın. Pist için bir aracın varsa, sadece pistte koşuyorsa, trafiğe lastiği değmiyorsa alırsın o satılan ekipmanları istediğin gibi kimse sana karışmadan kullanırsın.

Sizlerin nezdinde herkese söylüyorum;

Bırakın artık şu 20 senedir diilere pelesenk olan "satması serbest, vergisini alıyorlar ama takması yasak nasıl iş anlamıyoruz" muhabbetini.. Satması da serbest, kullanması da serbest.. Uygun yer ve şekil ile elbette.. Yasal olarak satılan bir malı, yasalara aykırı bir şekil / yerde kullanırsan elbette bu suç teşkil eder...

Yasa değişmeli mi? Evet değişmeli.. Ruhsata işleme mümkün hale gelmeli mi? Evet gelmeli.. Lâkin bunlar olana kadar mevcut yasaya uymaya, uymuyorsak cezasını çekmeye mecburuz. Malın yasal olarak satılabilir olması ile alakası yok bu konunun..
    kngsze bunu beğendi.

online253 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25 2021
    modifiye parçaları devlet kontrolünde ülkemize getiriliyor ve satışından vergi alıyor fakat o parçaları kullanınca ceza yiyoruz trajikomik :D

kngsze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Apache *11
    Alıntı Espaniole adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Size bu konu hakkında bir otomobil-modifiye forumundaki cevabı atıyorum.
    İmza.

Zamanında beni ufak imla hatam yüzünden ifşa eden üstadıma sevgilerle.
    Espaniole bunu beğendi.
    Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin

Espaniole - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda cb650F - cb125E
    Alıntı kngsze adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İmza.

Zamanında beni ufak imla hatam yüzünden ifşa eden üstadıma sevgilerle.
    Hocam biz ona imla hatası demiyoruz, direk hatfiyıls diyoruz
    Ama bak bende öyle bir etki bırakmışsın ki, whatsapp konuşmalarım artık 'karfur,feysbuk,ciyesiksar' rutinine bağladı
    Orijinal adamsın vesselam.
    kngsze bunu beğendi.

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)