Merhaba arkadaslar,
Simdi sizden degerli zamaninizin kucuk bi kismini yazdigim bu yaziya vermenizi rica edicem. Ben bilgisizligim sebebiyle hem magdur hemde caresiz taraf oldum. Kendi kazam icin artik yapabilecegim bisey yok ama belki sizden birinizin cok isine yarar benim bu kazayi yapmis olmam.
Ilk once olayi anlatiyim size. 20.06.2014 gunu saat 23.00da arkadasimin daveti uzerine sile otobani madenler mevki yanyoldayken sumerogullari logolu 34 gh 3706 plakali transmikser bana kirmizi isikta beklerken carpti. Yere dusmedim. Ardindan bana senin ne isin var orda deyince ip koptu bence acikcasi. Saga cek kaza tutanagi hazirlicaz dememe ragmen gazlayarak ara sokaklara girdi bu erif ve hayatinizda gorebileceginiz en hizli transmikse olduguna eminim. Bende o ofkeyle bi 10 dakka takip ettim adami. Arkasindan butun gucumle bagiriyorum saga cek diye butun sokaktakiler bana bakiyo. En son dedim dur olum akillilik yap elinden bi kaza cikmasin. Avrupali biri olsa bu yaptigim hareketleri hayatta yapmazdi diye dusundum polise dilekce verir adamin hayatini kaydirirdi. Fakat benim salakligim. Biz avrupada degiliz, polisimiz avrupa kalitesinde degil, savcimiz avrupa kalitesinde degil. Cbr 250r motorumun egzos muhafazasi ile sag arka sinyali kirilmisti. Durdum bi sakinlestim gidecegim arkadaslarim merak edip geldi yanima o gece ofkeden hic bisey dusunemedim.
Sonraki gun sikayette bulunmak icin cekmekoy karakoluna gittim bana trafik mahkemesine gitmemi soyleyip basindan atti. Sonra dedim bu eleman biraz tembel ben bide duddullu karakoluna gideyim esegi saglam kaziga bagliyim. Bu karakolda yaptigim hatayi ogrendim. Kaza aninda polisi aramadigim icin sigorta zarari karsilamiyacakti cunku karsilamasi icin alkol testi uygulamasi gerekiyomus. Tamam dedim parayi bosver o okuz cezasini ceksin. Polis basindan atmak icin taklalar atmaya basladi "yok bu saatten sonra bisey olmaz. Bosuna zamaninizi harcamayin". Resmen basima is cikarma diyo yani ama bi motorcu olarak bu hayvanlarala ugrasmak benim gorevim sonucta. Bi gun sizin birinizin canini alsa ben rahat uyuyabilirmiyim? Zorla yazdircam o sikayeti kardesim. Aldilar beni afra tafra icinde, odadaki eleman dedi benim mesai 1 saate bitiyo simdi isim var gelen arkadas ilgilenir. Bende baska kimse yokmu dedim sikayeti yazicak oda yok istiyosan beklicen dedi. 1 saat bekletcek yani. Artik bu kadar saygisizligi kaldiramadim kalktim gittim karakoldan.
Acikcasi zararimi odetemicek olmak bana koymustu ama ben yinede bu sigirla ugrasicaktim. Bu isi en iyi hukukcular halleder dedim gitti anadolu adliyesine verdim ifademi savci dava acilcak dedi ve ben gorevimi yerine getirmis olma mutlulugu ile sevindim.
Taki bugune kadar. Savci bana posta yollamis. Kisaca yaralanmadigin ve olmedigine gore bu adamla ugrasman gereksiz olur demis ve benimde artik yapicak biseyim kalmadi. Acaba o transmikser sana carpsaydi ve kacsaydi ayni seylerimi yapardin savci bey. Gordugunuz gibi ben elimden geleni yaptim 2 gunumu okuzlerle ugrasmaya adadim ama elde var sifir ve sadece tek bir hata kaza aninda hemen polisi aramamak. 350 tl maddi zarar, 2 gun zaman kaybi ve yasadigim sinir harbiki resmen paha bicilemez. Kusura bakmayin biraz icimi doker gibi oldum oyuzden fazla uzun oldu.
Unutmayinki benimki cok kucuk bi kaza ama olurda sizi yere dusurup kacarsa ve siz polisi hemen ararsaniz o adam cinayete tessebusten yargilanir. Sigortorta islemleri icin ise polisi aradignizda size alkol testi yaptiriyo ve sigorta karsiliyo. Carpanin plakasini alin sakin kovalamakla ugrasmayin.
VURUP KACTIKLARINDA DERHAL 155I ARAYIN SIZDE MAGDUR OLMAYIN. ISINIZI YARINA BIRAKMAYIN.