Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

vurup kacma olaylari

REKLAM ALANI
    motorcu adam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 1000 FA
    Merhaba arkadaslar,
    Simdi sizden degerli zamaninizin kucuk bi kismini yazdigim bu yaziya vermenizi rica edicem. Ben bilgisizligim sebebiyle hem magdur hemde caresiz taraf oldum. Kendi kazam icin artik yapabilecegim bisey yok ama belki sizden birinizin cok isine yarar benim bu kazayi yapmis olmam.

Ilk once olayi anlatiyim size. 20.06.2014 gunu saat 23.00da arkadasimin daveti uzerine sile otobani madenler mevki yanyoldayken sumerogullari logolu 34 gh 3706 plakali transmikser bana kirmizi isikta beklerken carpti. Yere dusmedim. Ardindan bana senin ne isin var orda deyince ip koptu bence acikcasi. Saga cek kaza tutanagi hazirlicaz dememe ragmen gazlayarak ara sokaklara girdi bu erif ve hayatinizda gorebileceginiz en hizli transmikse olduguna eminim. Bende o ofkeyle bi 10 dakka takip ettim adami. Arkasindan butun gucumle bagiriyorum saga cek diye butun sokaktakiler bana bakiyo. En son dedim dur olum akillilik yap elinden bi kaza cikmasin. Avrupali biri olsa bu yaptigim hareketleri hayatta yapmazdi diye dusundum polise dilekce verir adamin hayatini kaydirirdi. Fakat benim salakligim. Biz avrupada degiliz, polisimiz avrupa kalitesinde degil, savcimiz avrupa kalitesinde degil. Cbr 250r motorumun egzos muhafazasi ile sag arka sinyali kirilmisti. Durdum bi sakinlestim gidecegim arkadaslarim merak edip geldi yanima o gece ofkeden hic bisey dusunemedim.

Sonraki gun sikayette bulunmak icin cekmekoy karakoluna gittim bana trafik mahkemesine gitmemi soyleyip basindan atti. Sonra dedim bu eleman biraz tembel ben bide duddullu karakoluna gideyim esegi saglam kaziga bagliyim. Bu karakolda yaptigim hatayi ogrendim. Kaza aninda polisi aramadigim icin sigorta zarari karsilamiyacakti cunku karsilamasi icin alkol testi uygulamasi gerekiyomus. Tamam dedim parayi bosver o okuz cezasini ceksin. Polis basindan atmak icin taklalar atmaya basladi "yok bu saatten sonra bisey olmaz. Bosuna zamaninizi harcamayin". Resmen basima is cikarma diyo yani ama bi motorcu olarak bu hayvanlarala ugrasmak benim gorevim sonucta. Bi gun sizin birinizin canini alsa ben rahat uyuyabilirmiyim? Zorla yazdircam o sikayeti kardesim. Aldilar beni afra tafra icinde, odadaki eleman dedi benim mesai 1 saate bitiyo simdi isim var gelen arkadas ilgilenir. Bende baska kimse yokmu dedim sikayeti yazicak oda yok istiyosan beklicen dedi. 1 saat bekletcek yani. Artik bu kadar saygisizligi kaldiramadim kalktim gittim karakoldan.

Acikcasi zararimi odetemicek olmak bana koymustu ama ben yinede bu sigirla ugrasicaktim. Bu isi en iyi hukukcular halleder dedim gitti anadolu adliyesine verdim ifademi savci dava acilcak dedi ve ben gorevimi yerine getirmis olma mutlulugu ile sevindim.
    Taki bugune kadar. Savci bana posta yollamis. Kisaca yaralanmadigin ve olmedigine gore bu adamla ugrasman gereksiz olur demis ve benimde artik yapicak biseyim kalmadi. Acaba o transmikser sana carpsaydi ve kacsaydi ayni seylerimi yapardin savci bey. Gordugunuz gibi ben elimden geleni yaptim 2 gunumu okuzlerle ugrasmaya adadim ama elde var sifir ve sadece tek bir hata kaza aninda hemen polisi aramamak. 350 tl maddi zarar, 2 gun zaman kaybi ve yasadigim sinir harbiki resmen paha bicilemez. Kusura bakmayin biraz icimi doker gibi oldum oyuzden fazla uzun oldu.

Unutmayinki benimki cok kucuk bi kaza ama olurda sizi yere dusurup kacarsa ve siz polisi hemen ararsaniz o adam cinayete tessebusten yargilanir. Sigortorta islemleri icin ise polisi aradignizda size alkol testi yaptiriyo ve sigorta karsiliyo. Carpanin plakasini alin sakin kovalamakla ugrasmayin.

VURUP KACTIKLARINDA DERHAL 155I ARAYIN SIZDE MAGDUR OLMAYIN. ISINIZI YARINA BIRAKMAYIN.
    maxi97, Megelli39, schumacher__ ve 7 diğerleri bunu beğendiler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Çok geçmiş olsun... Cana geleceğine, mala gelsin demişler.
    Yapabilecek bir şey yok. Nedenini zaten herkes biliyor. Burası Türkiye

Ama bir hakim-savcı-milletvekili akrabanız olsaydı... O polisler köpek olurdu önünüzde
    Gerçi polislerede bok atmamak gerek. Kanunlar yetersiz arkadaş.
    motorcu adam ve ahmetersoz1 bunu beğendiler.

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    çok geçmiş olsun kardeşim..

geçen haftalarda ramzandan önce arkadaşımla hafta içi boş bir günümüzde şile taraflarına gidelim dedik, atladık gariban scooterlarımıza. aman allahım!! şile yolu tam bir texas. bu kendini yolun büyük şeytanı sanan şerefsiz mixer ve harfiyat kamyonu sürücüleri resmen terör estiriyor. o virajlara 100le giren tır ve kamyonlar.. anlatılmaz..

şimdi bu şerefsizler eylem yapıyor ya bazen, allah bin belasını versin bu zihniyette olanların.
    otopsici ve motorcu adam bunu beğendiler.

skystar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Hocam öncelikle çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız.

Zaten bu tarz araçların(otobüs,kamyon,minibüs,taksi) şöförleri sanki özel seçilmiş gibi arkadaş.
    Nerde öküz tutup oturtmuşlar gibi koltuğa resmen.Birde belli kesmin insanı çalışıyo bu sektörde ve eğitim düzeyi yerlerde hadi onu geçtim (Ekonomik nedenler vs. dolayı)Ya sen hizmet sektöründesin hizmet sektöründeki insanın azcık kibar ve saygılı olması gerekir tabii bu vasıfları kazanmak için önce İNSAN olabilmek lazım ama maalesef memlekette insanların sayısı hızla azalıyor yerlerini öküzler alıyor.

Geçen gün altındağda kırmızı ışık yanıyor bekliyorum.Arkamdan bir minibüs geldi ki korna ve selektör yaparak baktım beni ezecek hemen kenara kaçtım yok verdim yol vermesem beni ezecek kırmızıda geçti gitti.Yok ağbi memleketin polisi hakkaten çalışmıyor kimse kusra bakmasın.Devriye gezenleri çay kahve içiyor bi güzel.Söylesen ya kim uğraşacak onla der.Acaba özel bir firmada çalışsa aynı lafları söyleyebilirmi acaba ?
    Memuriyet = Salla başı al maaşı olmuş zaten memuriyete girebilenlerde öyle yada böyle torpil bulmuş zatlar.Yadırgamıyorum.Eğer o mevkiilere dişleri tırnakları ile gelen işini seven ve benimseyebilmiş bir insan olabilselerdi en iyi hizmeti vermeye çalışırlardı.Bedavadan bir mevkiiye gelince insan haliyle kıymetini bilemiyor.

155 i arayın demişsin ama yapılacağı en fazla tutanak tutarlardı ondan da bi halt çıkmazdı.Bana 2 tane motorlu apaçi çarptı düştük hep beraber herifler anında bastı kaçtı 155 i aradım karakol ise en fazla 100 metre uzaklıkta . Yarım saat polis bekledim kimse gelmedi.O gün bugündur polise zerre güvenmem hocam.Allahın gavuru denilen insanlar bile düşsen elinden tutar bizim polisimiz tutmaz hocam aa ölmemişin bişey yok der afedersin ama s...tirip gider.Bizim polisimizin gücü anca öğrenci dövmeye yeter hırsıza uğursuza dokunmazlar çünkü yemez.
    Orman kanunlarına dönmek lazım elimize silah sopa alıcaz gücümüzü yeteni dövecez herhalde.Çünkü kanunlarımız suçluları koruma konusunda maalesef dünya da 1.

Şimdi polise mok atmışsın diyenlerede umarım aynı şeyleri yaşarsınız birgün de ne demek istediğimi anlarsınız...
    schumacher__ ve motorcu adam bunu beğendiler.

taediumvitae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF600
    Polisten zaten artık ümidimiz kalmadı (bknz: motor hırsızlıkları, motor kazaları, vb.), en iyisi polisin ilgilenmediği durumlarda savcılığa direk müracaat etmekti fakat artık ondan da ümidimizi kesmeliyiz sanırım.
    Savcılığın verdiği cevaba göre işlem yapılması için ölmemiz, öldürülmemiz gerekiyor.

Geçmiş olsun.
    motorcu adam bunu beğendi.

Motosikleti
    CBF 150
    Tamam hata yapmışsın hemen aramamışsın ama senin yerinde olsaydım polise gitmeden önce kaza yaptığım yere tekrar gidip oradan polisi ayağıma çağırıp işlemleri ayağıma gelen polise yaptırırdım. Sonuçta kimse sana orada o saatte gerçekten o aracın çarptığını bilmeyecek ve çarpan kişide bunu ispatlayamayacak sigortada hertürlü masrafları karşılacak. Hadi dedilerki ispatla sana araba çarptığını ve sende ispatlayamadın sorun değil adamı yine yakalacaklardfı ve adamında bir günü karakolda geçecekti yaptığı yanına kar kalmayacaktı
    xismailaydin bunu beğendi.

motorcu adam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF 1000 FA
    Alıntı ortamxx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamam hata yapmışsın hemen aramamışsın ama senin yerinde olsaydım polise gitmeden önce kaza yaptığım yere tekrar gidip oradan polisi ayağıma çağırıp işlemleri ayağıma gelen polise yaptırırdım. Sonuçta kimse sana orada o saatte gerçekten o aracın çarptığını bilmeyecek ve çarpan kişide bunu ispatlayamayacak sigortada hertürlü masrafları karşılacak. Hadi dedilerki ispatla sana araba çarptığını ve sende ispatlayamadın sorun değil adamı yine yakalacaklardfı ve adamında bir günü karakolda geçecekti yaptığı yanına kar kalmayacaktı
    Doğru diyosun belki boyle bi katakulli yapsam işe yarıyabilirdi ama hiç aklıma gelmedi çünkü ben magdur oldugumu bildigim için herşeyin yolunda gidip transmikserin cezasını alıcagını düşünmüştüm. Megersem bu ülkede dürüst olmanın hiç bir işe yaradıgı yokmuş.
    schumacher__ bunu beğendi.

SinanATASOY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Hayabusa & Kanuni Ronny
    Allah vermesin ama bi dahakine aramayı dene.. Bak bakalım sonuçl değişiyor mu Öncelikle bekler durursun bi kaç saat polisi, bi kaç kez konuşursun telefonla karakolu vs arayıp, sonra biri der ki madem gitti bekleme orda buraya gel, oraya gittiğinde de niye geldin derler, derken aynı karambolu baştan yaşarsın..
    ahmetersoz1 bunu beğendi.

ahmetersoz1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 KN
    Alıntı motorcu adam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaslar,
    Simdi sizden degerli zamaninizin kucuk bi kismini yazdigim bu yaziya vermenizi rica edicem. Ben bilgisizligim sebebiyle hem magdur hemde caresiz taraf oldum. Kendi kazam icin artik yapabilecegim bisey yok ama belki sizden birinizin cok isine yarar benim bu kazayi yapmis olmam.

Ilk once olayi anlatiyim size. 20.06.2014 gunu saat 23.00da arkadasimin daveti uzerine sile otobani madenler mevki yanyoldayken sumerogullari logolu 34 gh 3706 plakali transmikser bana kirmizi isikta beklerken carpti. Yere dusmedim. Ardindan bana senin ne isin var orda deyince ip koptu bence acikcasi. Saga cek kaza tutanagi hazirlicaz dememe ragmen gazlayarak ara sokaklara girdi bu erif ve hayatinizda gorebileceginiz en hizli transmikse olduguna eminim. Bende o ofkeyle bi 10 dakka takip ettim adami. Arkasindan butun gucumle bagiriyorum saga cek diye butun sokaktakiler bana bakiyo. En son dedim dur olum akillilik yap elinden bi kaza cikmasin. Avrupali biri olsa bu yaptigim hareketleri hayatta yapmazdi diye dusundum polise dilekce verir adamin hayatini kaydirirdi. Fakat benim salakligim. Biz avrupada degiliz, polisimiz avrupa kalitesinde degil, savcimiz avrupa kalitesinde degil. Cbr 250r motorumun egzos muhafazasi ile sag arka sinyali kirilmisti. Durdum bi sakinlestim gidecegim arkadaslarim merak edip geldi yanima o gece ofkeden hic bisey dusunemedim.

Sonraki gun sikayette bulunmak icin cekmekoy karakoluna gittim bana trafik mahkemesine gitmemi soyleyip basindan atti. Sonra dedim bu eleman biraz tembel ben bide duddullu karakoluna gideyim esegi saglam kaziga bagliyim. Bu karakolda yaptigim hatayi ogrendim. Kaza aninda polisi aramadigim icin sigorta zarari karsilamiyacakti cunku karsilamasi icin alkol testi uygulamasi gerekiyomus. Tamam dedim parayi bosver o okuz cezasini ceksin. Polis basindan atmak icin taklalar atmaya basladi "yok bu saatten sonra bisey olmaz. Bosuna zamaninizi harcamayin". Resmen basima is cikarma diyo yani ama bi motorcu olarak bu hayvanlarala ugrasmak benim gorevim sonucta. Bi gun sizin birinizin canini alsa ben rahat uyuyabilirmiyim? Zorla yazdircam o sikayeti kardesim. Aldilar beni afra tafra icinde, odadaki eleman dedi benim mesai 1 saate bitiyo simdi isim var gelen arkadas ilgilenir. Bende baska kimse yokmu dedim sikayeti yazicak oda yok istiyosan beklicen dedi. 1 saat bekletcek yani. Artik bu kadar saygisizligi kaldiramadim kalktim gittim karakoldan.

Acikcasi zararimi odetemicek olmak bana koymustu ama ben yinede bu sigirla ugrasicaktim. Bu isi en iyi hukukcular halleder dedim gitti anadolu adliyesine verdim ifademi savci dava acilcak dedi ve ben gorevimi yerine getirmis olma mutlulugu ile sevindim.
    Taki bugune kadar. Savci bana posta yollamis. Kisaca yaralanmadigin ve olmedigine gore bu adamla ugrasman gereksiz olur demis ve benimde artik yapicak biseyim kalmadi. Acaba o transmikser sana carpsaydi ve kacsaydi ayni seylerimi yapardin savci bey. Gordugunuz gibi ben elimden geleni yaptim 2 gunumu okuzlerle ugrasmaya adadim ama elde var sifir ve sadece tek bir hata kaza aninda hemen polisi aramamak. 350 tl maddi zarar, 2 gun zaman kaybi ve yasadigim sinir harbiki resmen paha bicilemez. Kusura bakmayin biraz icimi doker gibi oldum oyuzden fazla uzun oldu.

Unutmayinki benimki cok kucuk bi kaza ama olurda sizi yere dusurup kacarsa ve siz polisi hemen ararsaniz o adam cinayete tessebusten yargilanir. Sigortorta islemleri icin ise polisi aradignizda size alkol testi yaptiriyo ve sigorta karsiliyo. Carpanin plakasini alin sakin kovalamakla ugrasmayin.

VURUP KACTIKLARINDA DERHAL 155I ARAYIN SIZDE MAGDUR OLMAYIN. ISINIZI YARINA BIRAKMAYIN.
    Teşekkürler arkadaşım inşallah başımıza gelmez ama gelirse ilk yapmamız gerekenin ne olduğunu öğrenmiş olduk....

kyagmur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BAJAJ F250
    bundan 3 yıl önce avcılar e-5 te adam bana 90-100 km hızla vuruyor sonra kaçmaya çalışırken 2 araca daha vurup kalıyor orta yerde. o geceyi yoğun bakımda geçirdim. b..k du püsürdü detaya girmiyeceğim mahkemesi felan adama 2.500 tl para cezası verdiler onuda 12 ye böldüler. adalet sistemi çok sıkıntılı bence kendimizi trafikde araç yerine koymadan kedi misali kaçarak araçlarımızı kullanmalıyız. öldürseler bile ne kadar ceza alırlar , tartışılır :(

papirus00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt-09 Tracer
    elimizde plaka yoksa da polisi arasak ve gelse yine aynı prosedür mü işliyor sigorta için ?

Motosikleti
    Xciting25Ori - SYM WOLF - Xmax400 - NC750D integra
    Açıkçası olay yerinde polisi arasanız dahi pek geleceğini zannetmiyorum. Yaralanmalı olmadığı takdirde artık gelmeleri çok zor. Hee yaralıyım dersiniz gelirler o zaman ona eyvallah.

Diğer taraftan, savcılık şikayetiniz ile ilgili olarak "kovuşturmaya yer olmadığına dair karar" verdi ise, bence tebliğden itibaren 15 gün içinde itirazınızı yapın.

schumacher__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Artık 4 teker..
    ne yazık ki şimdiye kadar birka konuya daha yazmak zorunda kaldığım aşağıdaki mesajı burada da göndereyim. Allah Türk polisinin eline düşürmesin :((

Allah Türk polisinin eline düşürmesin..

Geçenlerde evime hırsız girdi, gelen polis işlem yapmak istemiyor, karakola gittim ifade almak istemiyorlar işi birbirlerine itelemek için şimdi git şu saatte gel, bilmem ne bi sürü bahane. Kamera kayıtlarını istediler, kendi evimin, karşı apartmanın kayıtlarını saatlerce uğraşıp aldım, adamlar bakmadı bile bize çift tıklayınca göstermesi lazım ben saatlerce görüntü mü izleyecem diye. Bütün bir günümü bunlarla uğraşmak için harcadım sonuç sıfır, neredeyse ben suçlu çıkacaktım. O yüzden ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum..
    motorcu adam bunu beğendi.

caneroz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tanıdık bir polis olsa işiniz görülürdü bi şekilde

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)