Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

xj6n mi mt 07 abs mi ?

Motovento
    REKLAM ALANI
    hocaseko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 XJ6 , 2014 MT 07 abs , 2018 cbr 650 FA
    Arkadaşlar abssiz xj6n sahibiyim...abs li mt 07 ile motorumu değiştirmek istiyorum. İnanmayacaksınız belki 30 tecrübeli kişi ile görüştüm sadece 1 kişi değiştir dedi. Şimdi de sizlerle beraber bu konuyu + ve - yönleriyle masaya yatırmak istiyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Lütfen şu özelliklerinden dolayı şunu seçerdim şeklinde cevap vermeye çalışın...
    her fırsat elinde vardı,o ise sadece milletini düşündü.....

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Modeller hakkında pek fazla bilgi sahibi değilim, fakat sırf ABS için değiştirmeniz gerekmiyor. Eğer sıkıldım, farklılık arıyorum diyorsanız karar sizin.

Motosikleti
    Sıkılma kesinlikle yok. İlk cevap hep 4 silindir bırakılır mı oluyor...

Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200
    Bence hiç gerek yok değiştirmeye,değiştiricekseniz mt-09'a kaymakta fayda var
    Volki34 bunu beğendi.

asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 700
    xj6 kullanmadım ama az buçuk tahmin ediyorum, mt 07 tork olayı öyle böyle değil, hız ne olursa olsun, yüksek viteste bile olsa, motor öne atılmak için çabalıyor, ses olayına ben takılmadığım için mt07 aldım, ortalıkta yeterince apaçi var zaten, yüzlerce şahin doğan ve kontrolsüzce gazlayan racingcilerden farklı olmak adına da güzel. Ses yok dedim ama derinden gelen, hoş bir homurtusu var, her şeyden öte görüntü olarak mt07 bana göre daha iyi.. Motorumun yakıt ortalaması şehiriçi ara ara gazlamalı , 5,5 litre civarı, sakin kullanımda bu çok daha düşer.. karar senin..

Trasabaglar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache rtr 150
    ben çok bi fark göremiyorum arada xj6 düşük devirlerde zayıf kalıyor kilo farkıda var sanırım 25-30kilo kadar falan mt07 daha hafif yakıtları hemen hemen aynı yakar 4silindire göre biraz titreşim hissettirir ama alışırsın diye tahmin ediyorum ben olsam değiştirmezdim fz8 alırdım herkese bunu öneriyorum adsf

asot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 700
    mt 07 nin bir de dikkat çekmeyen en büyük güzelliği sıvılarla beraber 180 kg. olması , şehiriçinde scooter gibi kolay hareket çevre yollarda racing gibi hızlanma

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    iki motor arasında güç farkı yok ikiside hemen hemen aynı fark olmalı diyosanız mt09 daha iyi .tabii para. biraz pahalı mt07e göre. aksi halde her ikiside birbiriyle değişeblir sıkıntı yok.

s.e.c - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 250, Mt25 abs, Cb250r, cbr 1000rr, Yamaha Fz8
    mt-07 kullanma fırsatım olmadı fakat xj6n kullandım ve beğendim. Benim en çok dikkat ettiğim konulardan biri motosikletin ağırlığıdır, xj6 ağır bir motor olmasına rağmen kullanırken bunu hissetmedim. Ama tahmin ediyorum ki mt-07 hafifliğininde etkisi ile daha kıvrak, gaz tepkisi daha ani, anlık ileri atılma hissi yüksek fakat 4 silindir gibi yüksek devirlere kadar uzayıp gitme konusunda daha tıkanık. Ama kullanmadan karar vermek çok zor, bence mutlaka biyerlerden bulup test etmeye çalışın, bu şekilde kararınız daha net olur.
    xj6 yı çok sevdim, yağ gibi titreşimsiz motoru, konforlu yapısı çok hoş. Tek sevmediğim yanı; konfora yönelik olduğundan dolayı süspansiyonlar biraz gevşek geldi, ilk iki vites tam gaz ivmelenmelerde motoru tam tutamıyor gibi hissettirdi ama kesinlikle tehlike boyutuna ulaşmıyor.
    Blmiyorum belkide 1000rr kullandığımdan dolayı bana öyle gelmiş olabilir.
    Bu arada 5 aydır litrelik ss dışında bir motor kullanmamış biri olarak xj6 nın ivmelenmesi beni tatmin etti, beklediğimden iyi geldi.
    barodi bunu beğendi.

Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    Alıntı s.e.c adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mt-07 kullanma fırsatım olmadı fakat xj6n kullandım ve beğendim. Benim en çok dikkat ettiğim konulardan biri motosikletin ağırlığıdır, xj6 ağır bir motor olmasına rağmen kullanırken bunu hissetmedim. Ama tahmin ediyorum ki mt-07 hafifliğininde etkisi ile daha kıvrak, gaz tepkisi daha ani, anlık ileri atılma hissi yüksek fakat 4 silindir gibi yüksek devirlere kadar uzayıp gitme konusunda daha tıkanık. Ama kullanmadan karar vermek çok zor, bence mutlaka biyerlerden bulup test etmeye çalışın, bu şekilde kararınız daha net olur.
    xj6 yı çok sevdim, yağ gibi titreşimsiz motoru, konforlu yapısı çok hoş. Tek sevmediğim yanı; konfora yönelik olduğundan dolayı süspansiyonlar biraz gevşek geldi, ilk iki vites tam gaz ivmelenmelerde motoru tam tutamıyor gibi hissettirdi ama kesinlikle tehlike boyutuna ulaşmıyor.
    Blmiyorum belkide 1000rr kullandığımdan dolayı bana öyle gelmiş olabilir.
    Bu arada 5 aydır litrelik ss dışında bir motor kullanmamış biri olarak xj6 nın ivmelenmesi beni tatmin etti, beklediğimden iyi geldi.
    Eyvallah iltifat ediyorsun :-)
    s.e.c bunu beğendi.

Motosikleti
    Hornet 650
    Değiştirirsen pişman olursun bence. Pek bi fark olmayacak çünkü 2 side çıplak, hemen hemen aynı yakıcaklar. Torkmuş bilmem neymiş, hikaye dragmı yapcan sanki. Değiştirmek için o kadar masraf yapıcan. Üstünede 2 kat fazla vergi vercen ohh miss.

deep_far - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Pcx150 2015 Siyah
    xj 6 fz6 olsun başka nevar 4 silindir 90 beygir civarında hepsini hemen verin mt 7 alın derim

CP2 teknolojisi bir başka

egzoz motor sesini sevmek ayrı bir şey ama 2 silindiri küçümsemek çok yanlış ;)

MNS-FZ6 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda1000RR
    Xj6'dan sonra MT-07 beğenemeyeceğin kesin. Ama ilk mt'ye binseydin o zaman onu beğenirdin. 200km kadar MT kullandım iki motor birbirinden çok farklı senin yerinde olsam FZ8 yada FAZER800 bakardım.
    Maslak ve Volki34 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Görüsleriniz için çok teşekkürler

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bana kalırsa senin yerinde olan birisi için bu motoru mt07 ile değiştirmesi mantıklı değil nedeni ise elindeki 4 silindir motoru verip hemen hemen AYNI motordan başka bir tane ama iki silindirlisini almak oluyor. Bence mantıklı değil şu olabilirdi elinde hiç motorun olmayıp bu ikisi arasında ikilemde kalmak olabilirdi kızma ama mt 07'ye kanın kaynamış (başka sayfalar'dada yanlış hatırlamıyorsam buna benzer soru sorduğunu görmüştüm) belliki içinde bir şey sürekli seni dürtüklüyor al al diye bazı dönemlerde bizlere'de oluyor git bir yerde kirala hevesini al sonra unutur gidersin.

dental_land - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Yeni alıcam hangisi deseydiniz ben dahil çoğunluk mt 07 dicekti .

Ama zaten motor sahibisiniz xj6 yı satıp mt07 almak için 2 neden var
    1-abs
    2-görünüm

Bu iki seçenek sizin için önemli ise alın

ya da

siz de Benim gibi abs siz motora binmem diyorsanız hemen mt07 alın .

İzmir İl Temsilcisi CEM. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    Yazılıp cizilenlerle hemen hemen aynı şeyi söyleyecegim o yüzden özet olarak Xj6N'den vazgeçme diyorum

Fazerla aynı motor bloguna sahip.

Motosikleti
    Alıntı TIGERSHARK adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bana kalırsa senin yerinde olan birisi için bu motoru mt07 ile değiştirmesi mantıklı değil nedeni ise elindeki 4 silindir motoru verip hemen hemen AYNI motordan başka bir tane ama iki silindirlisini almak oluyor. Bence mantıklı değil şu olabilirdi elinde hiç motorun olmayıp bu ikisi arasında ikilemde kalmak olabilirdi kızma ama mt 07'ye kanın kaynamış (başka sayfalar'dada yanlış hatırlamıyorsam buna benzer soru sorduğunu görmüştüm) belliki içinde bir şey sürekli seni dürtüklüyor al al diye bazı dönemlerde bizlere'de oluyor git 9bir yerde kirala hevesini al sonra unutur gidersin.
    Valla haklısın içim kaynamış galiba...kiralama için marmariste şansımı deneyeceğim
    her fırsat elinde vardı,o ise sadece milletini düşündü.....

OnurTr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    XJ6 ya devam
    ...Bir acaip Mühendis.....3 aşağı 5 yukarı yok...1 aşağı...2..3..4..5..6 yukarı

Motosikleti
    güncelleyelim bakalım

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)