Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Plakamı aldim, masrafları da şöyle

REKLAM ALANI
    cpt_caveman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Inazuma
    Bugün itibariyle plakamı aldım işler beklediğimden hızlı halloldu, küçük yerde bulunmanın avantajları oluyor böyle konularda. Toplamda 1 saatte herşeyi hallettim bilgi olsun diye sizinle masrafları paylaşmak istiyorum.

sigorta 50tl
    ek 1, dosya vs 10tl
    trafiğe toplam 162tl
    plaka basımı 12,5 tl
    caferacer21, turkish39 ve Janne bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    dmRhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Megelli 250R - Satıldı
    Hayırlı olsun güle güle kullanman dileğimle, tekerin yere düz bassın Çokta bir maliyeti yokmuş, 234,50 TL zaten şu trafiğin aldığı parayı biraz azaltsalar çok güzel olurdu
    cpt_caveman bunu beğendi.

Motosikleti
    Inazuma
    Teşekkür ederim, tekeriniz düz bassın ;)
    dmRhn bunu beğendi.

sebzelicorba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250r / Yamaha R-25
    Hocam motoru alacağımız yere 250 lira verip onlara hallettirmek mi daha mantıklı, yoksa kendimiz mi?
    1 saat sürdü dedin. Toplamda 1 saatte plaka ve ruhsatı aldın mı. Bir de nerelere gittin. Sigorta ve plaka için, gittiğin tüm kurumları yazabilir misin?

peacetrain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Yapman gerekenler:
    1. Motoru aldığın bayiden, Fatura (Aslı+fotokopisi, faturadaki adresle nüfus sistemindeki adres aynı olmazsa tescil de sıkıntı çıkar), Uygunluk belgesi, Özel Tüketim vergisi makbuzu (Aslı), Bayinin yetki belgesini alıyorsun.
    2. Sigortacıya gidip motor ve şasi numarası bilgilerini verip zorunlu sigorta poliçeni (aslı + fotokopisi)alıyorsun. Sigorta için şirketlerden fiyat alman tavsiye olunur. 600 tl fiyat veren de oldu ben 120 tl'ye yaptırdım.
    3. Trafik Tescil merkezine gidip önce şoförler odasından bir adet yeni kayıt için trafik tescil dosyası (1.25 tl) alıyorsun, sonra bayiden aldığın belgeleri verip ek-1 belgesini doldurtuyorsun. (13 tl) Ek-1 belgesini daktilo veya bilgisayar ortamından çıktı şeklinde istiyorlar (ek-1 belgesine cep telefonu bilgisinin de yazılmasını istiyorlar), tescil merkezinin yakınlarında daha uygun yapanlar vardır uğraşmak istersen.
    4. Eğer bulunduğun ilin tescil merkezine online müracaat imkanı varsa randevu alıp gitmen de fayda var. Ben öyle yaptım. Hiç beklemedim.
    5. Plakayı seriden istemezsen orada bir yerlerde boş plaka listeleri vardır, plakalardan istediğini seçebilirsin. Seçtiğin zaman sana tahsis edildiğine dair küçük bir kağıt veriyorlar.
    6. Sıran geldiğinde dosyayı teslim ederken nüfus cüzdanın yanında olsun, trafik sigortası ve faturanın aslı sende kalıyor, yukarıda belirttiğim evrakları koyduğun dosyayı teslim ediyorsun. Bu arada 162 tl de ödeme yapıyorsun.
    7. Genelde aynı gün içinde belgeler hazırlanıyor. Tescil belgelerini teslim aldıktan sonra plaka çıkartmak için verilen kağıtla (yalnız bu kağıda dikkat et, otomobil ve 2 plaka diye yazmasın, tek plaka basımı motosiklet diye yazacak, başıma geldi emniyete gidip yeni kağıt almam gerekti, alışkanlık diye bakmadan şakirden yazdıkları için sende mağdur olma)şoförler odasının plaka basan yeri neredeyse orayı bulup plakanı bastırıyorsun. (12.5 TL)
    8. Sonra tekrar trafik tescil merkezine gelip plakaya mühür bastırıyorsun.
    9. Plaka ve tescil belgesinde yazan kayıt numarasını sigortacına söylüyorsun, sana yeni poliçe hazırlayıp veriyor.

Tescil belgelerini ve poliçeni cebine koyup rodaj bitene kadar aheste aheste biniyorsun sıfır kokan motoruna.
    onuroz, qezgin, Mamba09 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

tirmit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Hayırlı olsun, güle güle kullan.
    cpt_caveman bunu beğendi.

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    o sigorta şehir şehir değişiyor istanbulda o fiytı bisiklete dahi vermiyorlar saırım
    cpt_caveman, ahmetersoz1 ve cenkito bunu beğendiler.

Motosikleti
    Inazuma
    Evet öncelikle fiyatlar Konya için geçerli. Şöyle anlatayım:

İlk önce motoru teslim aldım, bir iki gün sonra fatura, uygunluk belgesi, ötv makbuzu vs yi yetkili satıcı hazırlayıp bana teslim etti. Bu belgeler ile beraber sigoratcıya gidip sigortayı yaptırdım ve ek1 belgesi hazırlattım. Sonra bunların hepsini alıp trafik tescile gittim. Ruhsatı hemen aldım yarım saate. Sonrasında verdikleri fişle plaka basım bölümüne gidip plakayı aldım 15-20 dk da.

Bence hiçbir aracıya ücret ödemeye gerek yok. Ben sıfır aldım ikinci el için birşey diyemiyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Çok sağol bilgilendirme için.

Motosikleti
    CBR 250R
    Alıntı cpt_caveman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet öncelikle fiyatlar Konya için geçerli. Şöyle anlatayım:

İlk önce motoru teslim aldım, bir iki gün sonra fatura, uygunluk belgesi, ötv makbuzu vs yi yetkili satıcı hazırlayıp bana teslim etti. Bu belgeler ile beraber sigoratcıya gidip sigortayı yaptırdım ve ek1 belgesi hazırlattım. Sonra bunların hepsini alıp trafik tescile gittim. Ruhsatı hemen aldım yarım saate. Sonrasında verdikleri fişle plaka basım bölümüne gidip plakayı aldım 15-20 dk da.

Bence hiçbir aracıya ücret ödemeye gerek yok. Ben sıfır aldım ikinci el için birşey diyemiyorum.
    Bende kendim uğraşacağım muhtemelen; bayide sordum 500-600 tl diyorlar işlemler için. Plaka olayını umarım seçebilirim.
    No matter how bad your day is

Your bike will always make you feel better.

serotizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Softail FXSTBI
    İstanbul'da bugün yaptırmaya çalışıyorum işlemleri.
    Sigortayı yaptırıp, geri kalanı için 325TL'ye muameleciye verdim.
    Yalnız emniyet ÖTV makbuzunun aslını kabul etmedi. ÖTV ödeme belgesinin aslını istiyorlar. Yani ÖTV ödenirken bankaya verilen beyanname.
    İşlem yaptıracakların aklında bulunsun, o belgeyi bayiden almakta fayda var.

turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Hayırlı olsun
    serotizm bunu beğendi.

burak5353 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    falcon deserd 277
    bende alcam plaka ruhsat hiç bişeyi yok hersey dahil o fiyatmı bana 350 400tl dediler baska motor satan bayiler

serotizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Harley Davidson Softail FXSTBI
    Sigorta hariç 325TL muameleciden aldığım fiyat. Sabah verdim belgeleri, birazdan gidip plakayı alacağım.
    Sigortayı da 102TL'ye yaptırdım İstanbul'da Ergo'dan. Rize'de muhtemelen daha ucuz olur. Onun dışındaki yerler minimum 334TL dedi.
    Hayırlı olsun size de.

Motosikleti
    Honda
    plaka basımında bıze kitliyorlar 5 tl demekki 17.5 tl.bide bozukları yoktu 20 oldu o

SCelen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Pcx 125
    Yamaha YBR 125 almak için bayilere soruyorum, 4890TL motor + 600tl plaka masrafı çıkarıyorlar. Yer istanbul.
    Sizce de fazla değilmi bu fiyat? Kendimiz yaptırsak daha ucuza gelmezmi istanbulda ki arkadaşlar?

Motosikleti
    Bajaj Discovery 125 ST
    Alıntı SCelen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yamaha YBR 125 almak için bayilere soruyorum, 4890TL motor + 600tl plaka masrafı çıkarıyorlar. Yer istanbul.
    Sizce de fazla değilmi bu fiyat? Kendimiz yaptırsak daha ucuza gelmezmi istanbulda ki arkadaşlar?

Ben de istanbuldayım üç gün önce kendim işlemleri tamamladım.. Dün ruhsatı aldım.. Olayım bitti..

Masraf kalemleri ve miktarları aşağı yukarı yukarıdaki konuyu açan arkadaşınki kadar ama sadece İstanbul sigorta farkı var..

sigorta 167 (Zorunlu Mali Sigorta)
    ek 1, dosya vs 10tl (T.Ş.O.F. gittim kendim doldurttum 10 dakkada iki adet hallettiler)
    trafiğe toplam 162tl (Evrakları verince yapacağın tek ödeme
    plaka basımı 12,5 tl (Evrak ödemesinden sonra alacağın makbuz ile plakacıdan yaptırıyorsun.)

Bunları yaparkenki fotokopi-yol ıvır zıvırı hesaplamazsın artık
    Yaklaşık 350 tl kendin yaptırınca...

Bayii bu işi yapsın istersen yukarıdakilere ek: 80 tl Noter vekaletnamesi, Bayiinin muamele ücreti tabii aşağı yukarı küçük farklar ile değişebilir.. ama 150TL civarı ortalama...

Bu rakam bayii yapınca 600'e böyle çıkar...
    1 günde bütün evrakları önceden hazırlayarak tam takım olarak gidip eksiksiz bir şekilde gittiğinde ben istanbulun kalabalık bir ilçesinde olmama rağmen yarım saat bile sürmedi... evrakları ver istenen günde git ruhsatı al bukadar.. büyütme gözünde kendin yap...
    tekeriniz düz bassın... lastiğiniz kabak olmasın... zinciriniz dişlisiz motorunuz yağsız kalmasın.. bujileriniz ıslak grenajınızda çatlak olmasın.. egsozunuzda mavi duman, artçınız acemi olmasın..

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Kucuk bir hatirlatma , plakayi listeden kendiniz secerseniz daha once kazali olan ve bosa cikmis plakaya denk gelme sansiniz cok yuksektir ve tramer sistemi guncellenmediginden sorgu yapan hasar kaydini gorur..

Motosikleti
    Bajaj Discovery 125 ST
    kesinlikle haklısın..... katılıyorum.... bana da gaygay guyguy, ıbını mıbını tokunu mokunu v.s. gibi saçma plakalar gelmedikçe itiraz etmem polis abiler ne yazarsa kabulümdür....
    tekeriniz düz bassın... lastiğiniz kabak olmasın... zinciriniz dişlisiz motorunuz yağsız kalmasın.. bujileriniz ıslak grenajınızda çatlak olmasın.. egsozunuzda mavi duman, artçınız acemi olmasın..

Motosikleti
    HONDA CBR 600
    BENDE YENİ HALLETTİM BU HAFTA İÇİ İSTANBULDA MASRAFLARIM ;
    T.SİGORTASI 350 TL(EN UYGUN BUNU BULABILDIM YAKLASIK 5 TANE FIRMADAN FIYAT ALMAMA RAGMEN SİCİLİM KÖTÜYMÜŞ OYLE DEDİLER)
    EK-1 için 15 TL verdim(Muameleci butun evrakları hazırladı hangısı lazımsa karakola bır dosya yaptı verdı)
    Trafik 162
    plaka 12,50

Toplamda 540 tl hallettım trafık sıgortası benı mahvefettı

aldıgım trafık sıgortası fıyatları
    axa 350 tl
    hdı 392 tl
    anadolu 430 tl
    sompo 597 tl
    yks 791 tl
    güneş 1454 tl

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler