Grenajda ki kırığa ne yapabilirim(resimli)
Reklamlar
-
Merhaba arkadaslar,abiler.
Scooter'daki kirik hakkinda yardim almak istedim.Alttaki resimde gorunuyor kucuk bir kirik var 7cm kadar. Malzeme sertlestirilmis plastik. Eger yapabilirsek malzeme listesi eklerseniz sevinirim.
Not : motorun orjinal grenaji yok. Honda spacyninki tam uyuyor ama oda en ucuz 85 lira .
Not2:mobilden yazdim hatalar affola
Resimler:
http://hizliresim.com/4Ym5QL
http://hizliresim.com/JdLvNY
Akıl Adama Sermaye...
Remember remember the fifth of november
Reklamlar
-
Sen değil ama plastik kaynakçıları orayı kaynatıp astar boya yapabilir.
Sende kozmetik önemli değil yeterki kopmasın dersen zımbayı ısıtıp ısıtıp plastiğin içine bastır bir nevi dikiş olur.
-
Poliüretan mastik satın alın grenajı sökün,daha sonra bu mastiği içten çatlağa sürün
Aralık varsa hem dolgu olur,hemde eskisinden daha sağlam olur,boyanabilirde
-
benim motorunda ön çamurluğun bağlantı yerleri 2 taraftan da kırık...
5-6 cm lık çivi felan ısıtıp batırdım... soğuk sıcak ne varsa tüm kaynakları yaptım...
ilk 1 ay felan güzeldi... suan kopma felan yok ama gevşediği için zırıltı yapıyor...
çamurlugun yenisi 100 tl... bu ay sonunda Türkiye ye geçtiğimde alacağım...
bence sizde fazla uğraşmayın 85 e bulmuşsanız alın başınız rahat etsin...
-
Siz bilirsiniz yinede her kırılan parçayı değiştirirseniz bu işin sonu gelmez,motorun yan ayaklıkta dururken bile düşme ihtimali var
Benim herzaman yaptığım tamir şeklim,kaliteli bir silikon alırım(sista~Würth),daha sonra çatlak kısmın büyüklüğüne göre alüminyum bir levhadan parça kesip bunu içten silikon vasıtası ile grenaja yapıştırırım,bugüne kadar yapıştrdığım yer birdaha yerinden ayrılmamıştır
Tavsiye ederim
-
kırık grenajların nasıl yapılacağını anlatan bir video. Aslında azıcık emek ile hepimiz yapabiliriz fakat sonradan boyatmak gerekiyor. Bunu yap demiyorum sadece bu şekilde tamir ediliyor göstermek istedim bilmeyenler vardır.
-
oyunageldim adlı üyeden alıntı
Siz bilirsiniz yinede her kırılan parçayı değiştirirseniz bu işin sonu gelmez,motorun yan ayaklıkta dururken bile düşme ihtimali var
Benim herzaman yaptığım tamir şeklim,kaliteli bir silikon alırım(sista~Würth),daha sonra çatlak kısmın büyüklüğüne göre alüminyum bir levhadan parça kesip bunu içten silikon vasıtası ile grenaja yapıştırırım,bugüne kadar yapıştrdığım yer birdaha yerinden ayrılmamıştır
Tavsiye ederim
ben de tamir edip kullanmadan yanayım... değişime karşıyım ama...
motor çinli... titreşim had safhada...2 senedir o kadar cok tamir ettimki çamurluğu...
artık gına geldi... titreşimli olduğu için çamurluk zırıltı yapıyor... ona gıcık oluyorum...
değiştirip kurtulacağım artık ne yapayım...
4 teker gövdemi ,2 teker aklımı alır...
-
japon yapıştırıcısı EMS Force 801 marka önerimdir, üzerine karbonat yada herhangibi kimya sanayiden bulabileceğiniz plastik tozu ile videodaki uygulamayı yapabilirsiniz. Çok özel malzemeler değil kolay gelsin. Sana grenaj tamiri nasıl yapılır anlatıyoruz hiç oralı değilsin =) Konuyu laf olsun diye açmışsın meğer.
-
düşen parça kayıp değil ise yapıştırıcı ile yapıştırıp lehim makinası ile sağlamlaştırabilirsiniz.
-
09 Temmuz 2014, 02:06
alper_becker adlı üyeden alıntı
japon yapıştırıcısı EMS Force 801 marka önerimdir, üzerine karbonat yada herhangibi kimya sanayiden bulabileceğiniz plastik tozu ile videodaki uygulamayı yapabilirsiniz. Çok özel malzemeler değil kolay gelsin. Sana grenaj tamiri nasıl yapılır anlatıyoruz hiç oralı değilsin =) Konuyu laf olsun diye açmışsın meğer.
Hocam Almanya'nın Brezilya'ya tecavüzüne kaptırdım kendimi giremedim siteye
Tabiki şu anda okudum cevaplar için teşekkürler ama o kırılan parça,paramparça oldu yani birleştirmek imkansızdı ve bende attım oraya başka birşey koyarak yapmak daha akıllıca gibi geliyor.Ayrıca aslında @oyunageldim arkadaşın tavsiyesi baya mantıklı geldi ama üstüne boya atabilirmiyim nasıl olur ona bakıcam birazda.
Akıl Adama Sermaye...
-
09 Temmuz 2014, 02:09
O konuyu laf olsun diye açmışsın yazdım ya, konuyu başkası açtı sanmışım sen şuan yeni cevap veriyorsun :D kusura bakma lafım sana değildi
-
09 Temmuz 2014, 02:12
ORanın güzel bir şekilde yapılması lazım. Kötü yapılıp kötü duracaksa bu şekilde dursun daha iyi.
Bunun içinde işi bilen birisine ihtiyacınız var. Öyle biriside boyası ile parçanın parasından fazla isteyebilir. Parçanın orjinali boyalı geliyorsa hiç uğraşmadan yenisini almak daha mantıklı.
-
09 Temmuz 2014, 02:13
alper_becker adlı üyeden alıntı
O konuyu laf olsun diye açmışsın yazdım ya, konuyu başkası açtı sanmışım sen şuan yeni cevap veriyorsun :D kusura bakma lafım sana değildi
Olur öyle karışıklıklar hocam sorun yok. Ama malesef aliminyum boyama işlemi zor gibi birşey bakalım araştırıcam
Hocam aslında direk beyaz rengide var benim motorda beyaz ama tam uyarmı yarın bi spacy'nin yanına çekip bakıcam duruma göre hareket edicem.
Akıl Adama Sermaye...
-
09 Temmuz 2014, 02:22
spacy ile uyumlu ise kuba ilede uyumludur, kuba olarak daha ucuza alabilirsiniz.
-
09 Temmuz 2014, 02:31
Tamponcular onu halleder aslinda.
-
09 Temmuz 2014, 02:44
acayüp adlı üyeden alıntı
spacy ile uyumlu ise kuba ilede uyumludur, kuba olarak daha ucuza alabilirsiniz.
Hocam kübanın hangi modeli acaba? Hasat'dan mı bahsediyorsunuz? Ona daha önce hiç dikkat etmemiştim
Akıl Adama Sermaye...
-
09 Temmuz 2014, 02:52
Sanırım haşat diye bir modeli var odur
Parçacılar kuba parçalarını yan sanayi honda parçası diye satıyorlar. Bilmeyen anlamıyor durumu . Neredeyse bire bir uymulular.
-
09 Temmuz 2014, 02:55
acayüp adlı üyeden alıntı
Sanırım haşat diye bir modeli var odur
Parçacılar kuba parçalarını yan sanayi honda parçası diye satıyorlar. Bilmeyen anlamıyor durumu . Neredeyse bire bir uymulular.
araştırıyorum hemen hocam çok teşekkürler çok sağolun
Akıl Adama Sermaye...
-
09 Temmuz 2014, 07:38
biraz araştıralım lütfen http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...-airbrush.html http://www.motosiklet.net/forum/mt-k...i-yapalim.html ayrıca sağlıklı olacağını zannetmiyorum birde 85 tl demişsin yanlış anlamada(belki paran yoktur ayrı mesele ) grenajı 1000 2000 tl olan adam ne yapsın
-
09 Temmuz 2014, 17:02
biyeybaraküs adlı üyeden alıntı
hocam zaten 1000-2000 lira grenajım olsada bu konuyu açardım.Bizim ailede kırılan şeyi atmadan önce tamir etme huyu vardır(bence herkeste olmalı) ayrıca tabiki bir öğrenci için 85 lira çok iyi para.Ama bakalım başka markaların bulabilirsem alıcam
Akıl Adama Sermaye...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler