Direksiyon Sınavını Geçtim Bir Kaç Sorum Var
Reklamlar
-
Arkadaşlar sadece iki ders gitmiştim direksiyon sınavına Ramazan dan vakit olmamıştı. Dünkü sınavdan geçmişim. Ancak bir kaç sorum var.
Bana Çerkeşte bir abim Scooter hediye edecek bende Karabükte oturuyorum. Motor yaklaşık 2 yıldır falan garajda duruyor hiç çalışmadan. Ben bu motoru gidip üstüme alıp Karabüke geleceğim muayenesini sigortasını vs Karabükte yapmam lazım. Motoru Karabüğe nasıl getirebilirim malum sürerek getirsem muayenesi vs yok yaklaşık 90 kilometre falan illaki sıkıntı çıkar. Birde 2 yıldır falan bu şekilde alışmayan motoru ilk çalıştırırken nelere dikkat edilmeli?
Reklamlar
-
Arkadaşım iki derste direksiyon sınavını geçmişsin. Bu durumda motordan önce, kendine dikkat etsen daha hayırlı olur. Tecrübeli birinden rica et, gidip o alsın getirsin motorunu.
Hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah.
-
pnongrata adlı üyeden alıntı
Arkadaþým iki derste direksiyon sýnavýný geçmiþsin. Bu durumda motordan önce, kendine dikkat etsen daha hayýrlý olur. Tecrübeli birinden rica et, gidip o alsýn getirsin motorunu.
Hayýrlý olsun, kazasýz belasýz inþallah.
Yok hocam benim sordugum asil soru muayene falan olmadan motor gelebilir mi buraya yoksa pikap tarzi bir araba bulup motoru getormeyi dusunuyorum.
-
polise yakalanmadan götürebiliyosn götür yakalanırsan bağlarlar yada 1 haftalık süre tanırlar
Mecnun bilseydi HONDA sevgisini
Severmiydi LEYLA zillisini
-
mertekina adlı üyeden alıntı
polise yakalanmadan götürebiliyosn götür yakalanýrsan baðlarlar yada 1 haftalýk süre tanýrlar
Hoacam arkadasimda ustune aldigin motoru 15 gun icinde yaptirma hakkin var diyor 15 gun boyunca polis falan birsey soramaz diyor ama ne kadar doğru bilmiyorum.
-
Madde 1 eğer aracın sigortası ve muayenesi yoksa noter satışı artık yapılamıyor. Yani senin plan yatar hafız başka plan yap sen
-
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun ehliyetin.Motora gelmeden önce kaskın ve koruma ekipmanların yoksa onları temin etmelisin seleye oturmadan önce.Motora gelince sigortasını ve satışını yapman için karabüke gitmendeki mevzuyu anlamadım ama motorun oldugu şehirde bir noter illaki vardır.Oraya gidip satışını üzerine alıp yeni ruhsatlarınıda evine göndertebilirsin.Sigortayıda herhangibir bankadan yada sigorta acentasından sağlıyabilirsin.Bunları yaptırmadan motoru götüreceğim diyorsan.Şehirler arası otobüs firmalara bagaj parası karşılığında motorunu otobüsle götürebilirsin.İçinde benzin varsa boşaltman gerekicek.Motor 2 yıldır çalışşmıyor diyorsun.Muhtemelen sana başta akü sıkıntı yaratacak.O yüzden motoruna yeni akü taktırmalı ve motor yağını değiştirmelisin.Ve motoru ilk çalıştıgında bi 5 10 dk kendi başına birak kendine gelsin..Birde ilk motoru çalıştırırken anahtar yuvaya girmekte zorlanıyorsa makina yağı yada speyledikten sonra kontaga tak.Diyeceklerim bu kadar.Bu arada ehliyetin olmadan yola cıkma 1300 tl cezası var.Sigortasızlığında 300 tl cezası + motoru bağlama cezası var(80 tl cekim ücreti)
-
alpibox adlı üyeden alıntı
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun ehliyetin.Motora gelmeden önce kaskın ve koruma ekipmanların yoksa onları temin etmelisin seleye oturmadan önce.Motora gelince sigortasını ve satışını yapman için karabüke gitmendeki mevzuyu anlamadım ama motorun oldugu şehirde bir noter illaki vardır.Oraya gidip satışını üzerine alıp yeni ruhsatlarınıda evine göndertebilirsin.Sigortayıda herhangibir bankadan yada sigorta acentasından sağlıyabilirsin.Bunları yaptırmadan motoru götüreceğim diyorsan.Şehirler arası otobüs firmalara bagaj parası karşılığında motorunu otobüsle götürebilirsin.İçinde benzin varsa boşaltman gerekicek.Motor 2 yıldır çalışşmıyor diyorsun.Muhtemelen sana başta akü sıkıntı yaratacak.O yüzden motoruna yeni akü taktırmalı ve motor yağını değiştirmelisin.Ve motoru ilk çalıştıgında bi 5 10 dk kendi başına birak kendine gelsin..Birde ilk motoru çalıştırırken anahtar yuvaya girmekte zorlanıyorsa makina yağı yada speyledikten sonra kontaga tak.Diyeceklerim bu kadar.Bu arada ehliyetin olmadan yola cıkma 1300 tl cezası var.Sigortasızlığında 300 tl cezası + motoru bağlama cezası var(80 tl cekim ücreti)
Hocam Çerkeş ilçe ve biraz küçük bir yer olduğu için muayene orda yapılmıyor ancak ayda belirli günlerde gezici muayene geliyor diye biliyorum bu sebeple satış hariç diğer işlemleri buarada yaptırmak istiyorum. Sigorta olmadan satış yapılıyor ve 20 gün süre tanıyorlar ancak aynı şey muayene için geçerli mi bilmiyorum?
-
Ben şimdi hatırladım dostum tam olarak. Muayene olmadan satış verilmiyor, sigorta olmadan da muayene yaptırılmıyor.
-
07 Temmuz 2014, 23:56
muayene olmadan satış olmaz...önce motoru bi ustaya götürün komple bi baktırın temizletin çalışsın sonrası size kalmış...
eğer ehliyetin yoksa hiç yola çıkma derim..öteki türlü sadece muayenesi yok diye (sigortası var sayıyorum ama yatan motorada kimse sigorta yaptırmaz) 70 80 tl ceza yer 1 hafta süre tanırlar.yola devam edersin.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)