Suan cenderede kardesimin sinava girmesini bekliyorum. Aksama videolarini atacagim ama rezillikler diz boyu. Cin mali motosikletler ayak marslariyla zar zor calisiyor. Dunya para aliyolar ama hizmete bakar misiniz
Suan cenderede kardesimin sinava girmesini bekliyorum. Aksama videolarini atacagim ama rezillikler diz boyu. Cin mali motosikletler ayak marslariyla zar zor calisiyor. Dunya para aliyolar ama hizmete bakar misiniz
haklısın kurstan dolayı bende neredeyse kalıyordum çin malı bir motor getirmişler ne fren var ne sinyal gidip müfettişlere söyledim anlayışla karşıladılar neredeyse o demir mazgalda motoru deviriyordum ALLAH 'tan son anda kurtuldum ama benden önceki bir kaç kişi motorun yüzünden kaldılar.
kesinlikle katılıyorum. onlar motor değil ki onda insanları deniyorsunuz şaka gibi
Bende sınava girdiğimde bi motor getirdiler markası bile belli değil scooter. motoru normalde kapatmadılar sürekli çalışır vaziyetteydi benden önceki akıllı herif motoru durdurdu yan sehpaya alıp bıraktı sıra bana geldi 10 dk. çalıştıramadık motoru ilk başta utandım benmi bişey bilmiyorum diye sonra hocayı çağırıdk 10 dk. uğraştı :D o moralle zar zor geçtim 78 mi ne almıştım :(
Ben de saçma sapan bir motor ile sınava girdim, yok arkadaş motorda gaz-debriyaj kontrolünü yapamıyorum. Bir ani gaz kesmek zorunda kalıyorum bir gaz veriyorum sarsılıyorum derken 1. viteste bıraktım dubaların arasından yüksek devirle geçtim; kurstan hoca geldi uyardı bak hava atmaya çalışıyorsun sanıyorlar çok bağırtma motoru dedi dedim böyle böyle olmuyor yani dedim, trafiğe çıkarttılar kalkıp hemen 1. vitesten kurtulunca paşa paşa sürdüm zaten, 85 ile de aldım ehliyeti, 5 ay oldu. Kimlere kimlere ehliyet veriyorlar bir görseniz.
Videoları bekliyoruz
Sınav aracı cbf 150 olan bir kursa diğer kurslardan 100 lira fazla verip yazılmıştım rezillik olmasın diye.Videoları bekliyoruz.
Bugün kursumun çin malı motoru ile sınava girecektim zinciri kopmuş başka bir kurstan başka bir çin motoru getirmişler. Motor sıkıntı çıkardı kaldım sınavdan :(
Istanbul Anadolu yakasinda olup surucu kursu arayanlara Kadikoydeki Gelisim surucu kursunu tavsiye ederim. Hem Enis ve Ibrahim hocalar cok ilgili hem de sinavin yapildigi parkurda ogrenmek ayri bir avantaj. Oncesinde Honda GS1 e gitmistim ama orada sanki motoru biliyormusuz gibi bir dunya karisik parkura sokuyorlar hemen ve insanin akli iyice karisip eli ayagina dolaniyor. Burada sinavda kullanilan ayni parkuru gide gele daha rahat ve iyi ogrendim acikcasi. Motor olarak agirlikli ybr125 kullaniyorlar. Gayet rahat bir motor. Ilave edeyim her kursiyere kulaklikli telsiz veriyorlar ve surus boyunca soyle yap boyle yapma diye yonlendirip birebirde ilgileniyorlar.
Gittiğim kursun motoru mg125ti. Böyle lanet bir motor olamaz. Vitesleri geçmez debriyajı kaçırır deli gibi titreşimi var falan. Bu dönem sınava gircem ama o motorla nasıl geçerim bilmiyorum. Artı bide şöyle bişey var sürüş eğitimi veren hocaları yok. Motorcu bi arkadaşımı alıp gittim o ilgilendi yardımcı oldu sağolsun. Türkiye genelinde kurslar hep böyle sanırım. Nadir bir iki yer harici tabi
hiç kusura bakmayın ama üç kuruş ucuza mal etmek için kalitesiz kurslardan eğitimsiz bir şekilde ehliyet almaya kalkan halkımıza bu rezillikler müstehaktır. ben bursa'da adam gibi eğitim verip cb 125 ile sınava sokuyorum öğrencilerimi. Allaha şükür bütün öğrencilerim ile hala irtibattayız ve aramız çok iyi. haftaya bütün kursların 5-8 arası motosiklet öğrencisi var (hiç eğitim vermemelerine ve çin malı ile sınava sokmalarına rağmen) benimse 1 öğrencim sınava girecek. yakında zaten biz de kursu kapatıcaz ucuzcular yüzünden. iyice rezillik yaşayacaksınız geçmiş olsun. kursun kapısından girer girmez motor ehliyeti ne kadar diyor adamlar yaa
Benim bu gün başıma geleni anlatayım size bize Motor kullanmayı öğreten göya kurs hocası olan kişi bu gün bizimle beraber ehliyet sınavına girdi. Bizden daha heyecanlıydı hatta. Hea ucuza falanda kaçmadım ayrıca 550 TL kurs ücreti ödedim..
No matter how bad your day is
Your bike will always make you feel better.
Ben şaşkınbakkal sürücü kursuna kayıt olup geçtim sınavı bu Cumartesiydi sınav , kurs çok iyi ve çok ilgileniyor 3 farklı commuter test etme şansım oldu eski kasa ybr 125 honda cb 125 ace ve cb 125 e , ybrnin debriyaj biraz sorunluydu şansıma cb 125 ace geldi sınavda daha sıfır rodajda mis gibi motor , kurs ücreti 400 tl B sınıfından fark olduğu için , mutlaka kurslara sorun ders veriyorlar mı diye çünkü neredeyse kimse vermiyor , ben 4 ders aldım ücretsiz ve tertemiz geçtim sınavı
haha çok komik. ses çıkarmak gidip mahkemede hakkını aramak ile olur. veyahut her şehir için yeni başlık açılıp memnun kalınan veya kalınmayan sürücü kurslarını nedenleriyle birlikte ifşa etmek ile olur. burada yapılan şey sadece mızmızlanmak. kendi düşen ağlamaz diyorum konuyu saptırıp sorumluluktan kaçmanın manası yoktur. suçlu, ucuz mala rağbet gösteren vatandaşın bizzat kendisidir! buyrun örnek vereyim: işte 1 liraya tavuk döner satan adamın fotoğrafı..
Lawyer_16;
Gereksiz bir çıkışta bulndun ve devam ediyorsun..
Heryer İstanbul İzmir Bursa değil..
1 bilemedin 2 sürücü kursu bulunan ilçeler var,senin eğitim verdiğin kaliteli kursunun 2 katı fiyat çekip kırık dökük motosikletle sınava sokuyorlar insanları..
Onu napacaksın?
Pahalıysa iyidir mantığıyla olmuyor bu işler..
Hz İsa'ya sormuşlar: Ölüyü diriltmekten daha zor ne olabilir?
Demiş ki: Anlamayana anlatmak..
Dikkat edersen yorum yapan hemen herkes İstanbullu. Hangi şehirde olursan ol bilinçli tüketici olmak lazım. Pahalısını değil, kalitelisini araştırın. 1-2 kurs olan ilçeler istisnadır, kaideyi bozmaz.
Türkiye'de 3300 sürücü kursu var. Eğer site yönetimi uygun görürse her şehirdeki memnun kalınan veya kalınmayan sürücü kurslarını ifşa edebilirsiniz. Başka çözüm yolu olduğunu sanmıyorum. Çünkü kurslar kendi kendini adam etmez! Hele forumlara girip "hakkımızda neler düşünüyorlar ona göre kendimize çeki düzen verelim" hiç demezler. Dertleşmek, sıkıntısını paylaşmak tabi ki herkesin hakkı. Sesinizi çıkarmayın demiyorum. Fakat bazı şeylerin farkına varmalısınız ki ucuz ehliyet arzını siz yarattınız. Sizin sayenizde devam edecek. Sorumlunun kim olduğunu asla unutmayın. Herkese hayırlı ramazanlar..
Ben ucuz olmasının problem olduğunu düsünmüyorum. Asıl problem kursların özensizliğinden. B ehliyeti aldım 3 yıl önce ve 400 lira civarı ödemiştim kursa. O düsük fiyata ragmen 3 adet nissan ile eğitim alıp, sınavada onlarla girmiştik, hocalar üstüne motor,ilk yardım gibi eğitimler verip üstüne kitap+cd vermişlerdi.
Oysaki aynı fiyata aldığın motor eğitimine ve kullandığın araçlara bak. İnsan şaşırmıyor değil.
Ama sunda haklısınız forumda bu tür bir konu olursa herkes nerenin iyi nerenin kötü olduğunu bilir ve ona göre kayıt olur. Özensiz kurslarda böylece kapanır yavas yavas.
Ben de bir sürücü kursuna dergi reklam çalışması yapmış ve karşılığında B ehliyetimi almıştım. Sürücü kursu gerekli tüm eğitimleri ciddi anlamda titizlikle yapmıştı, benimle ilgilenmişti. Ben beş kuruş para vermemiştim gerçi reklam çalışması yapmıştım ama yinede para vermemiştim, ona rağmen hafta sonları 8 hafta boyunca bazen iki gün eğitim vermişler gık dememişlerdi. Hatta kendileri çağırıyordu. O zamanın şartlarında orta üst segmentte araçları vardı..
Dergi reklamını yaparken öğrenmiştim ki; Bu sürücü kursu Tüm Türkiye sürücü kursları arasında kursiyerlerine %87 gibi bir ehliyet kazandırma oranı ile yüksek kaliteye sahipti..
Motosiklet ehliyeti için ise Avcılarda fiyat olarak piyasa değerlerinin biraz üstünde olmasına rağmen bir sürücü kursuna kaydoldum. Direksiyon sınavında yan komşusunun motorunu günlük kiralayacaklarını söyleyince dedim ben kendi Cross'umu getireyim.. Tamam dediler kendi aracımla sınavdan geçmiştim... kiraladıkları motor muu haa o bir mobiletti...
İki sürücü kursu, iki ödeme şekli ve sonuç... gerisini siz hesaplayın...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)