Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Castol 15-50 yag 125 lik motoruma uygunmudur ?

REKLAM ALANI

Merhabalar...

Motorum mondial 125 mx grumble bugun garajda castol 15-50 yag buldum uygun mudur?

Teşekkürler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    10-40 da olur, 15-50 de olur özellikle bu ikisini tercih edin, daha kalın yağ sürtünmeyi arttırabilir, daha ince yağ ısındıkça yağlama özelliğinin azalmasından dolayı zarar verebilir. 4 zamanlı motosiklet yağı olmasına dikkat edin.

forewer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZZ-R1200
    biraz kalın olur, 10w veya 5w koyarsan daha iyi.

Sosyete59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni windy s
    15-50 tam iyi olur şanzuman için de ideal ama yağın üstünde motosiklet resmi varmı yani özel motosiklet içinmi

CrosseR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nerede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama yaz sıcaklarında 15-50 daha uygun oluyor,yoğun kullanımda 10-40 su gibi olabiliyor..
    Tek sıkıntı sabah ilk çalıştırdığınızda biraz gaz vermeniz gerekebiliyor..

Mikuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda pcx125
    o motora ayçiçek yağı da koysan farketmez. çünkü motorun içindeki önemli parçalar, geri dönüşümsüz inşaat demirinden yapılıyor. ben pizza da çalışıyorum, arkadaşlar mondial motorlarına, diğer honda motorların yaktığı eski yağı koyup devam ediyorlar. son olarak 15/50 yağ kalın ve sıcak havalar için idealdir.

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben mesela anneme kızartma yağlarını biriktir diyorum, firitözden çıkma yanmış ayçiçek yağına birazda Kars'tan gelme tereyağı atıp onu koyuyrum Mondial marka motoruma. Özellikle tereyağının verdiği o kayganlığı anlayamazsın. Kontağı kapatıyorum, motor bir 40 saniye daha çalışıyor. Düşün sürtünme o derece az.
    abeciMotoru bunu beğendi.

Motosikleti
    As cg 125
    Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben mesela anneme kızartma yağlarını biriktir diyorum, firitözden çıkma yanmış ayçiçek yağına birazda Kars'tan gelme tereyağı atıp onu koyuyrum Mondial marka motoruma. Özellikle tereyağının verdiği o kayganlığı anlayamazsın. Kontağı kapatıyorum, motor bir 40 saniye daha çalışıyor. Düşün sürtünme o derece az.
    Süpersin

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)