Merhabalar...
Motorum mondial 125 mx grumble bugun garajda castol 15-50 yag buldum uygun mudur?
Teşekkürler...
Merhabalar...
Motorum mondial 125 mx grumble bugun garajda castol 15-50 yag buldum uygun mudur?
Teşekkürler...
10-40 da olur, 15-50 de olur özellikle bu ikisini tercih edin, daha kalın yağ sürtünmeyi arttırabilir, daha ince yağ ısındıkça yağlama özelliğinin azalmasından dolayı zarar verebilir. 4 zamanlı motosiklet yağı olmasına dikkat edin.
biraz kalın olur, 10w veya 5w koyarsan daha iyi.
15-50 tam iyi olur şanzuman için de ideal ama yağın üstünde motosiklet resmi varmı yani özel motosiklet içinmi
Nerede ikamet ediyorsunuz bilmiyorum ama yaz sıcaklarında 15-50 daha uygun oluyor,yoğun kullanımda 10-40 su gibi olabiliyor..
Tek sıkıntı sabah ilk çalıştırdığınızda biraz gaz vermeniz gerekebiliyor..
o motora ayçiçek yağı da koysan farketmez. çünkü motorun içindeki önemli parçalar, geri dönüşümsüz inşaat demirinden yapılıyor. ben pizza da çalışıyorum, arkadaşlar mondial motorlarına, diğer honda motorların yaktığı eski yağı koyup devam ediyorlar. son olarak 15/50 yağ kalın ve sıcak havalar için idealdir.
Ben mesela anneme kızartma yağlarını biriktir diyorum, firitözden çıkma yanmış ayçiçek yağına birazda Kars'tan gelme tereyağı atıp onu koyuyrum Mondial marka motoruma. Özellikle tereyağının verdiği o kayganlığı anlayamazsın. Kontağı kapatıyorum, motor bir 40 saniye daha çalışıyor. Düşün sürtünme o derece az.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)