Başlangıç motoru bence 250 cc olmalı.
En az 25.000 km yapip bir üst cc ye geçmeli.
155/175 boyu arasındaysanız, kilonuz 70 i geçmiyorsa 125 den başlayabilirsiniz.
Ancak ağırsanız, hatta iki kişi kullanımınız olcaksa 125 cc çile.
şu 600rr vb motor alacak arkadaşlar cc değil de biraz beygir hesabı da yapabilirler mi acaba?
yani 6,12,15 beygirlerden 100 beygire geçiş yapmak mantıklı mı? arabamızda bile o kadar beygir yok.
bu arada forumun adı çıktı; neymiş yeni motor alacak adamlara çullanılıyormuş, hep de kıskançlıktanmış gülüyorum sadece.
tatlıya bağlandığına da seviniyorum.
Yeni motorunuz hayırlı olsun. 600RR' dan vazgeçmekle en doğrusunu yapmışsınız. İlk mesajınızda küçük scooter ile uzun yola çıkamıyorum demişsiniz. SS makinelerle zaten uzun yola çıkmak büyük sıkıntı. (Berbat sürüş pozisyonları nedeni ile)... Belki de bir sonraki motorunuz DL-650 gibi bir touring, ya da vitesli hoşunuza gitmezse güzel bir Burgman 650 olabilir... ;)
kazasız, belasız sürüşler dilerim.
Kutlarım seni dostum, sağ kaldığın sürece süremeyeceği motosiklet olmaz illa bineceksin birgün. Tadını çıkar makinenin.
en iyisini yapmışsın,hayırlı olsun. 600 lük makinalar şakaya gelmez.
ayrıca fazla kullanmıyacağım demiştin,e kardeşim zaten bütçem kısıtlı deyipte bi motora 15-20000TL para bağlayıp haftada 1-2 kez binmen hiç mantıklı değildi.hayırlısı olmuş...
büyük cc ile hemen başlanmaz diyorsunuz ama batman batpod dan önce 125 cc commuter a mı bindi önce bunun cevabını verin?
Kardeşim mt ailesi adına şöyle bir cevap vermek istiyorum sana.
http://m.youtube.com/watch?v=S4QlvDaf4zA
CBR 125R candir, sana cok guzel egitim verir hem yakisiklidir hem kaliteli saglamdir, frenleri cok cok iyidir, malzemesi kalitelidir, insanlar donup donup tekrar bakar..
Senin bu kararı vermende vesile olanlara bende teşekkür ederim senin adına, sende inat etmeyip doğru yolu bulmuşsun helal olsun.Hele ki ezio hocamın söylediği çiftin diğer forumdaki yazılarını falan tek tek okuyunca insan kötü oluyor..
Bu konu benim için de cevap olmus oldu. Ben de uzun suredir scooter kullanicisiyim. Vitesliye gecmek istiyordum. Kismetse haftaya mondial 125lerden birini alip (hangisi oldugunu hatirlamiyorum ama 1 tanesinde fiyat kampanyasi var) vitesliye iyice alisnak istiyorum. Sonra kismet olursa ver elini kawasaki ninja 300 special edition
125 lik skutir dan sonra Cbr 250 sana fişek gibi gelir. Zevkini almaya bak. Ara motora verecegin para canından kıymetli değil.
Haaa bisikletten r1 e geçen arkadaşlar da olabilir. Ama siz yapmayın. Motosikleti her büyüttüğünde aldığın keyfe bak.
Motosiklet ruhlu araba - QQ - kullanıcısı.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)