45000km yol yapan ve yıllardır motosiklet kullanan hemen hemen herkes 600RR kullanabilir, eğer ki kendini biliyor ve güveniyorsa,
Zaten aklı başında adam ilk zamanlar gazlamaz, motorunu tanır, tepkilerini tanır, test sürüşleri yapar, alıştım diyene kadar gerekirse bisiklet gibi kullanır.
200lük scooterlar kullandım vitesli olarak CBF150 ve ben de cbf150'den 600F'e geçmiştim. CBF ile son gaz giderken CBR600 ile ilk hafta 60-80'i geçmedim hiç
Dönüşler çalıştım, dur kalklar çalıştım, kaldı ki motora çok hakimdim.
Bu arada 14 yıllık motosiklet kullanıcısyım, trafiğe hakimim.
Bence geçiş yapabilirsiniz fakat Eğitim almanız işinizi rahatlatacaktır.
Hem eğitim hem de 1-2 hafta motoru tanıma süreci sizi sıkıntısız yapacaktır.
Bu arada ben yüksek gaz sevmeyen biriyim, belki o yüzden sıkıntı çekmedim.
Hiç bir zaman 170km hızı geçmedim.
CBF150 ile hep 120-130km hızla giderken SS ile 80-100 arası gidiyorum, nedenini bilmiyorum ama daha keyifli, daha hızlı gidiyorum hissi veriyor.
CBR600RR kullandım, tepkileri daha sertti, oturuşu da tekrar 600F'e geçtim. Daha rahat
Genelde yolu boş buldığumda ya da trafiğin açıldığı anda gaz açıyoyurm 0-160 falaan yapmak hoşuma gidiyor, geri kalan zamanlar bir şehiriçi kullanıcısıyım.
Racingi hız için değil tarzını sevdiğimden kullanıyorum yoksa ER6F, Fazer vs daha rahat kullanıma sahip
Bir çok arkadaşın dediği gibi scooterdan 600-1000lik makinelere geçip kendini bilmeden eğitim almadan, yeterli tecrübesi olmadan gaz açanlar var
Bu makinelerin gerçekten şakası yok, eğer benim tarzımda biri değilseniz, yüksek sürat seviyorsanız, kendime hakim olamam derseniz bence de
250-300cc SS'ler ile 1 yıl geçirin.
Eğer kendinizi biliyor ve güveniyorsanız bence tecrübeniz 600lük için yeterli.
Al makineni, eğitimini al
1 hafta motosikleti tanı, tepkileri ölç, dönüşleri antremanla, hız kontrolü yap.
Zaten eğitimde bunlar olacak
hayırlı olsun