Motoru serviste test etme fırsatım oldu Arkadaşlar. Yani öyle bir 20-30 km değil 100-150 metre
NC700'le kıyaslama yapmak anlamsız ve imkansız. Ben motorumdan inip ona binince baya supersport da hissettim kendimi. Bir kere kalite her zaman ki Honda yani gayet başarılı. Şase sanki Ducati 796'dan alınmış baya benziyor. Güç olayına gelince çok 4 silindir tecrübem yok fakat. Hani içinden geçer diyorlar ya aynen öyle :D Servistekilerden de duyduğum dedikodulara göre bu fiyata alın 2 sene binin yine bu fiyata satın
Yalnız bişe söyleyeceğim, maksimum tork MT-07'den daha az ve daha üst devirde. İlginç geldi valla...
Arkadaşlar honda fiyat politikasında çok başarısız ve en çok çalınan motor markası honda , yedek parça çıkma parça bu kadar fazla olması sebebi bu , yani hırsız bi yamaha bi de honda görse hondayı çalmak ister çünkü elinden çıkarması en hızlı ve en kârlı olan marka hırsızlar için
Anlamadığım ( belkide hiiç anlayamacağım ) , şimdi bu alet efsane "Hornet"'mi oluyor, yok değilse "Hornet" hangısı oluyor aceb
Arkadaslar motoru alali 1 ay oldu 3250 km yaptim uzun yol ve sehir ici tecrubelerimi paylasayim.5.4 litre ortalamayla kullaniyorum. Yol tutusu muazzam. Frenler zaten abs oldugu icin tahmin ettiginiz gibi cok iyi.varsa akliniza gelen sorular cevaplamaya calisabilirim
Yaklaşık 1 ay önce almış olduğum Motorum 8 yıllık motor tecrübem içerisinde en hoşuma giden motor oldu... Daha önce ağırlık olarak naked motor kullanmışlığım oldu CBF1000 cb600F hornet gsr 600 FZ6 Fazer Kawasaki z1000 kullanmış olduğum Naked motorlar idi...
Gelelelim Çok Hoşuma giden taraflarına.
1- 35 Derece sıcaklıkta yaklaşık 2 saat şehir içi turunda Yoğun dur kalk da Arkadaş hiç mi ısınmaz bi motor. Daha önceki 4 silindirli motorlarımın tamamında alttan gelen sıcaklık yüzünden stop etmek zorunda kalıyordum motoru... Ama bunda motor buz gibi. hornet bile yanıyordu Hornetin 63 NM tork 10500 rpm hız bunda ise 63 nm Tork 8000 rpm lik motorları arasında güç kesinlikle aynı ama ısınma %50 daha düşük...
2- 90 km sabit hızla 1 saatlik yolu 4.1 litre yakıt ile tamamladım. Şakamı bu Tek silindir mi bu makine ?
3- Gelelim Konforuna Cb650F imiz süspansiyonları bulunduğum şehrin berbat yollarında gayet konforlu ve rahat bi sürüş sağlıyor. ön amartisörleri ters ve ayarlanabilir değil ama... Gayet başarılı.
4- Fren sistemini test ettiğimde cb600f hornetin combine abs sisteminden daha başarılı bir tutuş sağlıyor. Neden combineyi çıkardıklarını daha iyi anlıyorum. Abs ve fren sistemi 10 numara...
5- Kesinlikle Masrafsız bi motosiklet. Yakıt sağlamlık yedek parça ve servis ücreti harika.
6- Şehir içi 10 numara şehirler arası ise 130 km hıza kadar gayet güzel 130km hızdan sonra biraz rüzgar etki etmeye başlıyor. Ön cam sparişi verdim takıp tekrar kontrol edecem... max 235 km hızı gördüm yol bitti 240km hızı rahat görürdüm yol bitmese idi eğilerek tabi...
Sormak istediğiniz her türlü soruya açığım
Bende xj6s kullanıyorum hiç de dediğin gibi virajlarda gezme gibi bir sorunla karşılaşmadım.bu durum o motorun lastikleriyle alakalı olabilir.Yani xj ler 4 silindirin hakkını oldukça veriyor belki bg çok yüksek olmayabilir ama şehir içi kullanımda çok rahat bir kullanım sunduğu kesin ayrıca xj lerin naked,yarım grenaj ve tam grenaj gibi alternatifleri var ayrıca xj'ler de abs alternatifi olduğunu da belirtmek gerekir.Bu honda da abs olabilir ama kasa seçeneği tek
MT-07'den daha ucuz vergi diliminde. Yakıt tüketimi de daha düşük. Uzun vade kullanılacaksa 3000 farkı ödeyip 4 silindirliye binmek daha mantıklı.
Volkswagen Jetta 2010 - Opel Insignia 2.0 2012 - Volkswagen Amarok 2012
Son yıllarda honda da düşüş gözlemliyorum. Özellikle tasarımları hiç ileri gitmiyor gibi geliyor bana.
Neden çok beğeniyorum bu motoru ben anlamış değilim herkes tipsiz diyor :D....
Ben alıcam sanırım bu motoru...
Bir Aşk dır gidiyo bakalım...
Fuarada az kaldı... Fuarda bir kıyak yaparlar mı acaba?
XJ6 bende kullandım denildiği gibi virajlarda hiç bir sıkıntı yaşamadım ben ki sınırlarını zorlarım makinaların. Bugüne kadar bir çok büyük makinaya da bindim sahipte oldum ve içlerinde viraj olarak en güvenli gelenleri sıralasam xj6 ilk 3 e girer. Bu honda da şimdi yeni gözdem ve hedefim. Kesinlikle bu motoru alacağım . Unutmayın arkadaşlar Honda kötü motor yapmazzzzzzzz...
hmm güzel alet tam benlik )
Motosikletimin üstü açık..
https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber
Vay be daha 2014'ün 2. yarısında 23,500 olan makine şimdi 37,400.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)