Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

kullandıgımz kasklar !

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mondial Drift
    Konuyu hortlatıyorum yazalım lütfen

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    oknglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya Nostalji 125 , Pulsar 200NS
    askın markası:LS2
    kasın modelı :FF384 MOBY
    agırlık:
    avantajı:Dusuk bütçeye uygun. Güneş vizoru olması. Pinlock. Parçası ucuz ve bol
    dezavantajı:çok rüzgar alıyor. Malzeme kalitesi vasat (vizoru açıp kapayan düğme mesela) Pinlock ile denemedim şu haliyle buğu yapiyor
    soylemek istediğiniz. Bütçe birazdaha artırılabilirse daha kaliteli birşeyler bakılabilir. Onun dışında düşük bütçeli er için (benim gibi ) fiyat performans ürünü.

yusufozugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Marka: Icon
    Model: Variant Etched
    Ağırlık: 1690 ±50
    Avantajları: Büyük ve çok sayıda hava girişi, geniş gagası sayesinde kolay nefes alınabilen ferah yapı, hydradry yıkanabilir iç pedler, vloggerlar için mikrofon koymaya müsait boş alan, antifog vizör, bol miktarda renkli/aynalı vizör seçeneği, sabit durulduğunda rüzgara karşı çok stabil, şekil bakımından apaçilikte son nokta.
    Dezavantajları: Görece yüksek fiyat, yüksek hızlarda omuz üstü kontrollerde rüzgarın çok bastırması, çok gürültü alması.
    Söylemek istediğim: Kabileye katılın.

[IMG][/IMG]

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Bende gt air kullaniyorum. Konforu cok guzel gunes vizoru mevcut tabiki 70-80 sonrasinda ses aliyor bunun disinda bir sorun yok forever kulak tikaci ;)

biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    Marka: shoei
    Model: SHOEI NXR KENAN TC-1 KASK http://www.ozenmotor.com.tr/ProductD...-kask/114/6112
    Ağırlık: 1287 gr ( m beden )
    Avantajları: yüksek süratte sessizlik ,hafiflik ,pinlockla gelmesi ,kaza anında kolay çıkarma (eğer bilen varsa )özelliği olması ,double d ring bağlama olması , şimdi baktım içine 21 kasım 2014 üretim tarihli olması ve m. kudou isimli çalışan abimiz son kontrolünü yapmış

dezavantajı yok bence
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

hsk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DAELİM S2 250 SUZUKİ AN 125 HK MONDİAL MASH
    Marka: LS2
    Model: shogun ff375
    Ağırlık: 1440 gr
    Avantajı: Düşük butçede sağlamlık ve ekstra güneş vizörü olması
    Dezavantajı: Rüzgar sesi alması
    34 HSK 57
    ASYA AS125 T21 - DAELIM S2 250 - SUZUKI AN 125HK
    MONDİAL MASH

Berkec. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Spacy
    kaskın markası: LS2
    kasın modelı : FF 320 Lunar
    agırlık: 1500 gr civarı
    avantajı: Güneş vizörü, pinlock uyumlu, hava yastığı sayesinde tam oturabilme
    dezavantajı: rüzgar sesi
    söylemek istediğiniz: ön hava kapağından çok az hava girdiği hatta hiç girmediği sanılabilir ancak yüze değilde direk cama verdiği için hissedilmiyor

Green Arrow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Moto Guzzi v7 850 Special + Kymco People S 200

NEXX XR2 Pure Carbon kaskı kullanıyorum. Benimki neon sarısı olan modeli. Saf karbon olmasından ötürü kuş gibi hafif. Geceleri parlayarak farkındalık yaratıyor ve güvenlik sağlıyor. Siyah vizörle kullanıyorum gayet kaliteli ve gece de görüş sağlanabiliyor. Kask el yapımı olduğu için ufak tefek el işçilik hataları mevcut yapışkan kısımlarda ancak silikonla giderdim ve hiç sıkıntı çıkmadı ondan sonra. Pedler ile alakalı global bir sıkıntı var sebebi de şu. Kask standart ebatlara göre dar bir kafa giriş kısmına sahip buda tak çıkar sırasında bir taraftaki pedin atmasına sebep oluyor kullanıcıların büyük çoğunluğu bu sıkıntıya sahip ancak ben takmıyorum. Standart M giyen bir adam L almalı kısacası. Kask havalandırma, ses ve kalite açısından üst düzey performans sunuyor. Bu fiyata da bu kalitede saf karbon bir kask göremedim açıkcası piyasada rakip olarak.

k_ayhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar 200 abs
    Alıntı biyeybaraküs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Marka: shoei
    Model: SHOEI NXR KENAN TC-1 KASK http://www.ozenmotor.com.tr/ProductD...-kask/114/6112
    Ağırlık: 1287 gr ( m beden )
    Avantajları: yüksek süratte sessizlik ,hafiflik ,pinlockla gelmesi ,kaza anında kolay çıkarma (eğer bilen varsa )özelliği olması ,double d ring bağlama olması , şimdi baktım içine 21 kasım 2014 üretim tarihli olması ve m. kudou isimli çalışan abimiz son kontrolünü yapmış

dezavantajı yok bence
    Bende bunu kullanıyorum.iyi kask rüzgar sesini bence alıyor.kulak tıkacı candır gerisi heyecan.
    İstemez misin ey Ömer? Dünya onların olsun, ahiret te bizim!

Motosikleti
    Searching.
    Alıntı k_ayhn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende bunu kullanıyorum.iyi kask rüzgar sesini bence alıyor.kulak tıkacı candır gerisi heyecan.
    Bende gt air kullaniyorum, ses gecirgenligi ayni oranda ve 80-90 dan sonra ses kafa sisiriyor..
    k_ayhn bunu beğendi.

Naked150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Rks-150-Naked
    cox diye bi kaskım var çene açılır vizor ü silmeden çıkamıyomrum yoksa görünmüyor yollar buğu hiç yapmıyor kesinlikle buğu yapmaz çünki içeriye hava giriyo püfür püfür rüzgar sesi full bi kaza oldu çenesi tutmadı çıktı ama olmasa daha kötüydü :D

Motosikleti
    4. motor Honda
    Marka: Shoei
    Model: GT-Air
    Ağırlık: 15000 gr
    Avantajı: Kaliteli iç pedleri, kabuğun sağlamlığı, güneş vizörünün pahalı bir güneş gözlüğü gibi olması (uv yi tutabilen) hava kanalları süper
    Dezavantajı: 90 dan sonra Rüzgar sesi alması(Başka kask denemedim onlara göre belkide daha sessizdir) kabuğu hızlı çiziliyor benimki parlak siyah ve çizilen yer hemen beyaz noktacık oluyor.

Bence güzel bir kask ben memnunum gözlük koyma yeride varmış, birde bağlantı yeri çift D değil ama shoei kilitleme sistemi bana takıp çıkarırken daha pratik geliyor, M beden uzun yüzlü biri olarak rahat ediyorum.

Motosikleti
    Searching.
    Alıntı c4gin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Marka: Shoei
    Model: GT-Air
    Ağırlık: 15000 gr
    Avantajı: Kaliteli iç pedleri, kabuğun sağlamlığı, güneş vizörünün pahalı bir güneş gözlüğü gibi olması (uv yi tutabilen) hava kanalları süper
    Dezavantajı: 90 dan sonra Rüzgar sesi alması(Başka kask denemedim onlara göre belkide daha sessizdir) kabuğu hızlı çiziliyor benimki parlak siyah ve çizilen yer hemen beyaz noktacık oluyor.

Bence güzel bir kask ben memnunum gözlük koyma yeride varmış, birde bağlantı yeri çift D değil ama shoei kilitleme sistemi bana takıp çıkarırken daha pratik geliyor, M beden uzun yüzlü biri olarak rahat ediyorum.
    Sanirim herkesin ortak sikayeti ses almasi. Bunun disinda cok iyi. Bildigim kadari ile arainin rx 7 gp biraz daha az ses aliyor bir deneme yaptiktan sonra kanaat getirirsem alacagim bir tane

EldekiDebryj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DUKE 200
    Kaskın markası: Arai
    Model:Chaser-V
    Ağırlık:1,440+50
    Fiyat 1.798 tl
    Genel olarak memnunum ama vizör kilidini hiç sevmedim
    benim kilit ,artik ben mi hor kullandım yada beceriksizligimmi bilemiyorum biraz bozuldu sanırım acıp kapatırken sıkıntı yarattı bir vizorumun üzerinde ..
    Ama oyle bir kilidin olmasıda en azindan artı

Birde kaskın hava kanalları dışında vizorun kendisinde 2 hava cizgisi bulunuyor acıp kapanan ordan gelen hava vizor kapalıyken baya işe yariyor o kısmını sevdim
    Ses olarak aşırı sessiz diyemem ama aldığı ses başımı agritacak derecede degil

m_arslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 Diversion F
    Alıntı Green Arrow adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.agoramoto.com/wp-content/...3554-copie.jpg

NEXX XR2 Pure Carbon kaskı kullanıyorum. Benimki neon sarısı olan modeli. Saf karbon olmasından ötürü kuş gibi hafif. Geceleri parlayarak farkındalık yaratıyor ve güvenlik sağlıyor. Siyah vizörle kullanıyorum gayet kaliteli ve gece de görüş sağlanabiliyor. Kask el yapımı olduğu için ufak tefek el işçilik hataları mevcut yapışkan kısımlarda ancak silikonla giderdim ve hiç sıkıntı çıkmadı ondan sonra. Pedler ile alakalı global bir sıkıntı var sebebi de şu. Kask standart ebatlara göre dar bir kafa giriş kısmına sahip buda tak çıkar sırasında bir taraftaki pedin atmasına sebep oluyor kullanıcıların büyük çoğunluğu bu sıkıntıya sahip ancak ben takmıyorum. Standart M giyen bir adam L almalı kısacası. Kask havalandırma, ses ve kalite açısından üst düzey performans sunuyor. Bu fiyata da bu kalitede saf karbon bir kask göremedim açıkcası piyasada rakip olarak.
    Bu kasktan bende almak istemiştim. Normalde M beden giyerim. Bu kaskıda M beden sipariş ettim. Kask geldi denedik, takıp çıkarırken dediğiniz gibi aşırı zorladı, içindede hiç rahat edemedim. Satıcı her ne kadar sonradan açılır desede açılacak gibi değildi. L bedende ellerinde olmadığından deneyemedim. Şimdi görünce aklıma geldi, içimde kalmış :D
    Şuanki kaskım
    Shark R-Speed Carbon Fiber
    1350 gr
    Genel olarak memnumum. 120 km hızların yukarısına çıkmadığımdan ve kulaklıkla kullandığımdan gürültü bakımından şikayetim yok.
    Green Arrow bunu beğendi.

SHOEI NXR INCEPTION TC-1 MOTOSİKLET KASKI

1350 gr sessiz rahat sessiz görüş açısı iyi bir kask memnunum ben

k_ayhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    pulsar 200 abs
    Alıntı leopessia adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende gt air kullaniyorum, ses gecirgenligi ayni oranda ve 80-90 dan sonra ses kafa sisiriyor..
    Aşağı yukarı aynı kask bencede.

sonalp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha tracer
    Kaskın markası: Icon
    Model: AIRFRAME GHOST CARBON
    Ağırlık:1,450 gr (+-50 gr) M beden ( Ben XS kullanıyorum)
    Fiyat 1.680 tl (gümüş aynalı vizor ile)

Artıları : fiyat performansı yüksek, karbon fiber kabuk, kafama çuk diye oturması, uzun kullanımda dahi rahatsızlık vermemesi, başarılı havalandırma, vizor seçeneğinin genişliği, çıkarılabilir / yıkanabilir antibakteriyel padler, d-lock, fog free vizor, abd, avrupa, japonya gibi tüm standartlardan geçmiş olması, mat siyah bir kask olmasına rağmen gümüş aynalı, gold aynalı vizor ile çok şekil durması.

eksileri : prolock adını verdileri vizor kilitleme sistemi kullanışsız evet kolaylıkla kilitleniyor ama açmaya çalıştığınızda zorlanıyorsunuz öyle baş parmakla yukarı itmekle olmuyor bu sefer kaskta hafif yukarı oynuyor sevmedim. Eğer yandaki kapakları ki gürültüyü önlemek için koymuşlar takıp çıkarmayacaksanız kolay, yok o kapaklarıda söküp çıkarmak isterseniz uzun iş, o kapakları tutan çentikler iki üç tak çıkarda kırılır. Ben kapaksız kullanıyorum. Kask sarı vizor ile geliyor ki ben sevemedim, özellikle trafik ışıklarında sorun oluyor. Kırmızı mavi gibi gönüyor vs. Aynalı gümüş rengi vizor ile kullanıyorum. Tek sorun yansıma oluyor ama bi süre sonra alışıyor insan kendini görmeye, çok büyük bir problem değil. Eğer sizde benim gibi gözlük ile kullanacaksanız ilk bir hafta padler alışana kadar gözlük takmak mümkün olmayacatır. Ön çene havalandırmasını eldivenle açıp kapatmak maharet istiyor. açıldımı kapandımı hissi yok. Güneş vizorü yok ama benim için büyük bir eksiklik olmadı. 100 kmh üstü hızlarda ses alıyor ama rahasızlık vermiyor. omuz üstü kontrollerinde hafif bir sağ sol yaptırıyor ama tehlike arz etmiyor. Son olarak arai deki gibi kaza anında padleri çıkarmaya yarayan zıbırtılardan olmaması.

Tercih nedenim ise benim kafaya çuk oturan tek kask olması diyebilirim.

ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bir çok kaskın dezavantajı bölümüne 'rüzgar sesi ve gürültüsü' olarak yazılmış. (arai ve shoei kullanan bazı arkadaşlar dahil)

daha önceki bir çok yazımda belirtmiştim beni haklı çıkarmışlar sağolsunlar, rüzgar sesinin iki tane kesin çaresi var : 1- kulak tıkacı 2- schuberth kask :D

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    Marka: Nitro

Model: Aikido

Ağırlık: 1.5 kg

Fiyat 300-400 TL arası

Avantajı: Double-D kilit sistemi, full face, fiberglass malzeme, sharp 5 yıldız

Dezavantajı: Alın kısmındaki sünger çok ince, 10 dakika sonra alnımda kıpkırmızı iz yapıyor.
    Aşırı derecede ses alıyor.
    Pinlock kısmı mevcut ama pinlock zımbırtıları yanında gelmiyor, ekstradan almanız veya aldığınız yerden istemeniz zor bela getirtmeniz lazım, ben baya uğraştım çünkü.
    Vizörü 2-3 kere çıkartıp takayım dedin mi 3. de mekanizma elinde kalıyor. Yine aynı mekanizmayı güç bela almak için uğraştım. Garanti kapsamına girmiyor dediler, bu kadar dandik malzemeye 2 yıl garanti vermeyin madem dedim, ertesi gün ücretsiz gönderdiler

Söylemek istediğim: Nitro Aikido'dan uzak durun, kaçın!
    Levent bunu beğendi.

5. sayfa BirinciBirinci ... 3456 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)