arkadaşlar depoyu fulledim km yi sıfırladım 105 km de yine fulledim 17 lira tuttu.
80 90 da aşşa gitmiyorum kiloda 130.
sizce nasıl yakmış?
arkadaşlar depoyu fulledim km yi sıfırladım 105 km de yine fulledim 17 lira tuttu.
80 90 da aşşa gitmiyorum kiloda 130.
sizce nasıl yakmış?
Benzini 5.10 liradan hesapladım.7.8 litre yakıt almışsın.
150/7.8=19..küsür.Yani 1 litreyle 19 km gitmişin.Sen 1000 likle aynı yakmışsın.
Bitmemiştir.Belki benzin göstergesi bozuktur.Veya azaldı diye evham yapıyosundur.
Ben Cbf ile 40 liralık aldım.7.8 litreydi senin ki gibi.Ve agresif kullandım.350 km yedeksiz
2020 'Tracer 900 İcon Blue
Merhaba,
Bajaj Boxer 150 motosikletim.
100 km'de ortalama yakıt 2.1 litre.
Ayrıca rodaj döneminde olduğumu belirteyim.
Selamlar.
arkadaşım senin motorun 3 litreye inmesi gerçekten zor çok çok iyi kullanman gerekiyor. sonuçta karbüratörlü bir sistem 3.5-4 litre yakması gayet doğal ondan sonrası tabi fazlaya kaçıyor.
bizim insanımız yakıt tüketimini ölçmesini bilmiyorum 2.5 litre diyenlere aldırış etme.
ben xtreme max 150 ile 4 litre ortalama tüketime asahiptim. diğer kullanıcılar 3 litre yakıyordu.
yamaha wr 125 r ile 3 litre ortalamam var ama bazı arkadaşlar 2 ile 2.5 litre yaktırıyormuş.
deponu fulle 200 km yap sonra doldur çıkan sonuç senin yakıt değerindir. yok 20 lira koydum 30 koydum 5 kere çarşıya gitti geldi bunlar hep yanlıs yanıltıcı olcumlerdır
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:51 ----------
hocam yanlış anlamayında cbf 150 kendini yırtsa 40 liraya 350 km gidemez. motoru kötülemek için soylemıyorum gıdemez yani.
Yeni yine yeniden
Osirisin dediği gibi küçük hacimlilerin sinirlarini zorladiginda tüketim cok fark ediyor, bende fizy var tam gaz bos yolda uzun süre 100le gidince yakit gostergesinin aşağı inisini fark edebiliyorum .Lastik basinci ve lastik kalitesi de önemli faktör. Kilonu dikkate alarak iki kişilik kullanim agarligina göre hava vermelisin lastiğe kullanim klavuzunda yazar basınç degerleri. Bide 100 kmdeki 2ltli yakti diye bahsedilen rakamlar motoru yormadan olabilir. Benim fizy şehir içi ve arada biraz motoru sikistirarak turlama yapmalı (30km kadar) 6 litrede 210 km yakıyor karburetorlu. Ama rodaj bitmiş olsa bile 3 bin kmden önce tam oturmaz yakit tüketimi tahminimce.
İnşallah düzelir
Kazasiz belasız surusler
Cbf'im var 100 km de ortalama 2.6 ile 2.8 arası yakıyor. Km'de 14 15 kuruş yakıyor .
Ben gezilerde genelde uzun yolda 70 km hızı geçmediğim zamanlar 9 kuruş civarı yakıyor (benzinin 5.30 olduğu zamanlar)
Şehir içerisindede sakin kullanımda 10~11 kuruş gibi yakıyor
Buda uzun yolda 100km'de 1.7 litre gibi
Şehir içerisinde 100km'de 2.1 litre gibi
Gayet makul,en azından içim acımıyor
dostum son verdiğib veriler bana normal geldi 130 kiloyum dedim şehir içi kullanduysan o kadar yakabilir ama normalde 100 km de 13-14 liralık benzin alırsın o motorlarda
benim motorum 80-90 km hızlarda 3.9 litre
100-120 arası 4.3 litre yakıyor
ama şu sıralar bişey oldu 5 litre yakmaya başladı göstericez doktora yakında
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)