Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Motorsiklet mi araba mı ?

REKLAM ALANI

motosiklet ihtiyactir. araba ise zevk.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    kaan898 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motoran torro,salcano astro 40
    kime göre?

TAYFUNBORA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ktm 690 Sm
    İkisi de önemlidir.Ancak bu kişiye göre değişebilir.Ben ikisi de olmadan yapamam.

Motosikleti
    Bajaj Discovery 125 ST
    Bu durum kişinin maddi durumuna, sosyal durumuna, tercih ve alışkanlıklarına göre değişir..

Sen Öğrencisin, Motosiklet Sürmeyi bilmiyorsun, Evde Hastan var (ne durumda bilmiyoruz.) evli değilsin ve çocuk yok...

Motosiklet Almış Olsa İdin: Motor maliyeti + ehliyet maliyeti + öğrenme zamanı ve kendi kendine "Tamam şimdi oldu istediğim tam da buydu." diyene kadar geçecek zamana tahammülün var mı?

Araba Almış Olsa İdin: -Bilmiyoruz- hemen kullanabilir misin?

Evet ise.. ; Hiç düşünme buralarda zaman kaybetme git bir araba al... Sonra para biriktirmeye devam et. Bugün bu kararsızlığın yarın karşına yine çıkacak. kesinlikle Motosikleti ihmal etme bugün olmazsa yarın başını kemirecek bu düşünce... Ve sonra illa alacaksın

Hayır ise..; Araba ehliyetin yok ise bununla uğraşana kadar git bir motosiklet al.. onu öğrenmek ve diğer teferruatlar için vaktini harca...

Motosiklet sadece keyif değildir... Hem keyif sürersin hem de keyfini sürerken işini de yaparsın...

Motor alırsan trafikten kurtulursun işlerini rahat halledersin hafta sonları maliyeti düşük geziler yaparsın...
    Araba alırsan son model araba bile alsan trafikte bekler sıkıntı çekersin... Yıllık maliyetlerin sana pahalıya gelir...
    Ailen araba al diye ısrar ediyor... bu normal onlar motosikletin zevkini anlamazlar... Hemen akla ölüm gelir amannn alma derler.. Sanki yolda yürüyünce ölmüyosun...

Ben hem evliyim hem eşim karşı hem cocuklarım var hem işe gidip gelmek için otobüs derdi çekmek istemediğim için arabadan önce motosikleti tercih ettim ve burada bilen bilir alma aşamasındayım... (Merak ediyorsan tanışma bölümünde bir konu açmıştım.)

ÇÖZÜM MÜ: Ben kendim çözümü şöyle gördüm eşime dedim ki motosiklet alayım, sabahları evden daha geç çıkar eve daha erken gelirim, tasarruf eder motosikletin taksitleri bitmeden bir araba alırız onu kapının önüne koyar hafta sonları oraya buraya gideriz... ama şimdi araba alırsam yine trafikte sıkıntı çeker fazla masraf yaparım bu sefer arabayı daha çok kullanırım maliyet artar v.s. kanına girdim şimdi motor alıcam, sonra araba.... ha paran varsa ikisini de al ama ben param çok ya da az bile olsa bundan sonra araba olsun olmasın motosikleti her daim kapının önünde hazır bekleticem....

En son 2000 yılında motosiklet kullanmıştım.. Arabadan önce motor ehliyetini almıştım. Yıllar geçti geldik bu güne arabadan önce motor peşine düştüm... (Gerçi daha önce motosikletim yokken arabam oldu ama şimdi durum değişti ve düşüncem değişti.)

biraz karmaşık yapıda yazdım ama acele ile bu kadar oldu.. Herkes kendi hikayesine göre yorumlar... benim hikayem de bu... sana ne kadar uyarsa o kadarını al.. gerisini bana bırak...

abeciMotoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Cb125E-SymWolf-Inazuma-XJ6 F
    evli falan değilseniz araba ihtiyaç falan değildir. sadece külfettir, motosiklet varken araba ne la :D
    cece89 ve Being bunu beğendiler.
    Motosikletimin üstü açık..
    https://www.youtube.com/channel/UCp4K0dvqaCd6YAr_beEsudA/featured?view_as=subscriber

Motosikleti
    MONDİAL 150 ZC (Alayına Gider)
    Bence ikisini de alma, Mondi al..

EnesBeyter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SalcanoWolfS125 Memleketi:Mudurnu/Bolu
    Araba alıp sadece kendin kullanacaksan alma, ama ailem var başkası da binecek çocuğumu okula götürücem vs. diyosan araba mecbur
    ayriyeten bu işin kışı, soğuğu, yağmuru da var 4 mevsim herkesin harcı değil. Tatlısu motorcusu diye bi tabir var ben şahsen o gruba giriyorum Kışın makine garaja babamın arabayla devam
    facebook.com/SalcanoMotosiklet

ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    bütçen ne kadar önce onu söylesen?
    bende hem otomobil hem motor var.
    örneğin;30000TL' lik araba alacağıma 20000TL' lik araba aldım,10000TL sinede motosiklet aldım...
    sende ayağını yorganına göre uzatırsan ikisinide alabilirsin...

ilkervirlan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 150 (2012)
    Her ikisinin de kullanım maliyetlerini ölçüp tartmak lazım. Satın alırken ödeyeceğin plaka, ruhsat, sigorta vb. masraflar, kullanırken harcayacağın akaryakıt, yapacağın tamir bakım masrafları, 6 ayda 1 ödeyeceğin MTV vb. Buna bakarsan motosiklet daha ekonomik görünüyor. Sonra da ihtiyaçlarını ölçüp tartman lazım. Bu ulaşım aracını ne için kullanacaksın? Sadece kendin için kullanacaksan motosiklet tercih edilir. Ama evde hasta var demişsin, hastanın otomobile ne kadar ihtiyacı olacağını düşün, örneğin ayda bir kere arabaya ihtiyacı olacaksa bunu ticari araçlarla çözebilirsin. Ama sık sık otomobile ihtiyacı oluyorsa otomobil daha mantıklı olabilir. Bir de bu açıdan bakalım, her gün otomobil kullanmanın masrafı her gün motosiklet kullanmaktan daha pahalıdır. Bir motosikletin olursa otomobil alacak parayı tekrar biriktirme şansın olabilir ama otomobilin olursa motosiklet alacak parayı biriktiremeyebilirsin. Kolay gelsin.

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Önce araba sonra motor.

iyice kafamı karıştırdınız birisi araba diyor birisi motorsiklet :(

copycat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2023 CF 650MT- 2023 Peugeot Django
    romantik davranma gerçekçi ol. şimdi arabanı al ileride motorunu da alırsın. illa ki gün gelecek üç kişi binmen gerekecek. eşya taşıyacaksın. yağmurda, karda soğukta binmen gerekecek. çok uygunsuz bir yere gideceksin motoru bırakıp gitsen hırsızlık paranoyasına kapılacaksın. kaskın montun bazen elinde kalacak. kışın motora binmek için komando gibi giyineceksin, kapalı sıcak bir mekana girdiğinde terden bayılacaksın.

uzun lafın kısası şimdi arabanı al, ileride allah sana daha iyi imkanlar verdiğinde motorunu da alırsın. bir de evde hasta var demişsin, o açıdan da araban ambulansın olabilir (allah mecbur etmesin de).
    faruk05 bunu beğendi.

ilkervirlan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache RTR 150 (2012)
    Alıntı faruk05 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyice kafamı karıştırdınız birisi araba diyor birisi motorsiklet :(
    Sen insanlara fikirlerini sormuşsun, insanlar da kendi mantıklarına göre cevap vermiş. Sana düşen hepsini harmanlayıp kendi fikrini oluşturman ve kendi kararını kendin vermektir. Kolay gelsin.

kngsze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Apache *11
    chicken bus
    Dünyada taklit edilemeyen tek şey cesarettir.Doğrusunu bildiğim yalanları dinlemek çok hoşuma gidiyor.http://ulubahtsizhasan.blogspot.com.tr/ dan beni tanıyabilir,neler çektiğimi görebilirsin

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    evli değilsen motor , evliysen araba...

para çoksa ikiside. İkisininde yeri ayrı...

Alıntı ilkervirlan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen insanlara fikirlerini sormuşsun, insanlar da kendi mantıklarına göre cevap vermiş. Sana düşen hepsini harmanlayıp kendi fikrini oluşturman ve kendi kararını kendin vermektir. Kolay gelsin.
    Yok canım ben zaten onları suçlamak için demedim fikirlerinizi açıkça söyleyin diye ben dedim zaten , herkese yorumları için teşekkür ederim yorumlara açığım ramazan boyunca düşüneceğim İnşAllah

Gönül ister ki ikisi de olsun.Tercih yapmaya gelince araba alınırsa senin için mi alınacak ? Yani senin araban mı olacak ? Eğer öyle ise kesinikle fiat albea düşünme derim

Alıntı laliberty adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gönül ister ki ikisi de olsun.Tercih yapmaya gelince araba alınırsa senin için mi alınacak ? Yani senin araban mı olacak ? Eğer öyle ise kesinikle fiat albea düşünme derim
    benim olacak zaten benden başka araba süren yok ailede

cece89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 390
    Faruk selam

Nerede yaşadığını nerelere gittiğini bilmiyorum ama eğer memleketine giden adamsan araba zaten şart motor keyif işidir.
    Hava güzeldir aşağı iner bi temiz yıkarsın yağına zincirine bakarsın sonra giyinip bir sahil turu atarsın tek başına yada artçın ile bunlar keyfi işlemdir ayrıca araba ile de yapılır.

Motosikletle hasta taşıyamazsın motosiklete 3 kişi binemezsin ki bindirmekte çok istemezsin bilmeyen insanın vebalini almaktan korkar insan.

Kesinlikle önce arabanı al dursun kapıda 3 ay sonra sezon bitecek yağmur çamur soğuk deyip zaten yeni yeni alıştığın motora binmek istemeyeceksin.

ha çok heves edersen arabana biner gider motorunu seçersin araba bamnbaşka birşeydir müziğini açar keyfine bakarsın eğer istanbuldaysan trafikte öndeki aracın plakasından isim türetirsin

Zevk meselesi
    faruk05 bunu beğendi.
    https://www.facebook.com/cenk.toker.3
    Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]

ama kızlar motordan hoşlanıyorlar onu napcaz

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)