Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

250 buffalo arıza

REKLAM ALANI

arkadaşlar merhaba

mondial 250 bufalo motorum var ve yan ayak müşürü arızalanınca iptal etti ustam

sonrasında defalarca yolda kaldım iptal sonrasında birbirine bağlanan kablolar ( orjinal müşür kabloları ) okadar kalitesizki bağlantı yapılan yerden tekrar kesip biraz daha yukarıdan tekrar bağlandığında çalışıyordu en azından eve götürüyordu ...

dün yeşilköyde bir kaldım artık bu şekilde de çalışmaz oldu

motor 2011 model,9000 km,yeni akü

elim ayağım bu motor ve acaip mağdur oldum tam bir ay dört gün oldu hala yedek parça gelecek .....

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:09 ----------

çekici çağırdım sefaköyde moto 27 var yeşilköyden oraya çekeceğiz 80 liraya halledecek arkadaşlar ve dedilerki sizin aracınız yoksa biz otaraflardaysak sizi alıp geçelim dediler helal olsun tam esnaflar . !!!!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Aga başka bir marka modele gecme imkanı yok mu acaba

crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    iptal edilince sanırım iyi yalıtım yapılmamış. yani neticede iptal olan bir yer çalışmayan çalışmaması istenen bir aksam neden arıza yapsın ki ?

Valla bunu saticam ekim ayi gibi yerine de yerine daha az yakan ve daha az masrafli bi motor almayi planliyorum ama cok kararsizim 125 znu lara bakiyorum asya nostalji serisi gibi ama kararsiz kaliyorum ayda yaptigim km 300 - 350

Cup bile geciyo aklimdan yardimci olun bana kararsizlik zor )

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:36 ----------

Su anda tamircide butun elektrik aksami soketler kablolar vs .. temizleyip kontrol edecek bi yerde bisey var ama bulursa ve tamir ederse burdan paylasicam forumlarda bu modelle ilgili dogruduzgun bilgi paylasimi yok insanlar bilgilensin deneyimleri paylasinca incilerimiz dokulmuyo

oknglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya Nostalji 125 , Pulsar 200NS
    Bana kalırsa bunu satacaksanız çinliye bakmayın. Hernekadar ben kendi motorumdan memnun olsamda yolda bırakmayacak diye birşey yok. Çinliden inip başka bir çinliye binmeyin bence. Ayrıca nostaljiler yakıt konusunda pek cimri değil 3,5 litreyi görüyorum bazen :D PCX falan alabilirsiniz üstüne ekleyip, yada honda spacy. Cup olucaksa yamaha crypton Ben olsam öyle yapardım yani. Veya direk ybr tvs apache veya bajaj discoverda fena değil

PCX çok hoşuma gidiyor aslında tam inceleme fırsatı bulamadım henuz ama o paraya karşı ufak gibi duruyor .. ama hoş bi makina

bu arada eşim için düşünüyodum pembe beyaz nostalji beraber gezicektik tedirginliklerim bu nostaljiler bakımda çok masraf çıkartıyomu bide daha hafif olduğundan temin akıcı trafiğine uyum sağlıyormu ??

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:14 ----------

bufalo 250 nin görüntüsü göz doyuruyor ama arka varyatör gacır gucur edip duz yolda trafikte lap lap atmaya başladı motoru acaip bi sirkeleme oluyor masraf 450 lira .

düzyolda yokusta pat diye duruyor gazdan elimi çekince ... bi gittik enjektör arızası masraf 460 lira

arka disk ve arka balata 80 lira

ön balata 15 lira

bu arada kontağı kurcalamışlar kontak açmıyor basit kontak taktırdım 70 lira

artçı yolcu yan tutma kolu kırılmış motoru orta sehpaya alırken yenisi 50 lira ( buna para alınmadı )

3 kez elektriksel bi arıza çıktı yolda kaldım usta geldi 20 lira sıkıştırdım ama kalıcı çözüm olmadı 4. de yolda kaldım çekici hizmeti ve gece oldugundan taksi parası ikisi beraber 100 lira da ona verdim

daha ne kadar tamir masrafı çıkacak başıma yorumları alayım :DDDD

Motosikleti
    ybr125 2008
    1200 küsur masraf çıkartmış daha 1 veya 2 yaşında bir motor.bir motor bu kadar masraflı olmamalı.yedek parçası ucuz olmadıktan sonra mondiale binmenin bir esprisi kalmıyor. bence 2 seçenek var.
    1. si iyi bir scooter ustası bulunup komple elden geçirilmeli.
    2. seçenek ise uygun fiyata bir pcx alıp tamirci yolu unutulup keyfe bakılmalı. bu arızalara edilen masrafla pcx 100lerce km yol gider.

3 yasinda bi motor 9000 km de ve mondialin en iyi ve en pahali iki scooterinden birisi kullanim hatasi olmasi mumkun degil olsa bile 9000 de varyator gitmez . . Hadi tamam ben bilmiyorum diyelim adam gibi kullanmayi arkadas enjektoru demi ben bozdum ?

Hem 250lik motor yapacaksin hemde 150lik scooter gibi 9000 de sagi solu dagilacak 1200lira masrafa sokacak hemde ben etrafima mondial alin iyidir diyecem hemde mondial kendini agirdan satacak arkadas ben bu motoru binmeye aldim ama motor bana bindi resmen
    crxforever bunu beğendi.

Motosikleti
    ybr125 2008
    mondialin bazı modelleri gayet problemsiz ve kullanıcıları memnun. benim anlamadığın neden sağlam modelleri üzerine yoğunlaşmak var iken
    problemli modelleri satmaya devam ediyor. 9000de bir motor aslında çinli de olsa yeni bir motor.

Tabikide oyle benim dikkat cekmek istedigim konu da bu iste. 9000 bu problemlerin cikacagi km degil . Bu arada son durum fren musuru kablolarindan kontaga giden kablo icinde kopukluk olmus hic ellenmedi bu gune kadar yeni kablo cekti usta calistirdi sinir oldugum sey hic el girmeyen bi yerde kablo icinde kopukluk olabilen dandik kabloyu kullanip beni yolda birakmasi .. bir an once mondial kendine ceki duzen vermeli elektrik tesisati tasarruf yapilacak yer degil. Bak sirf bu yuzden commutere gecicem her yani kapali scooter modelleri mudahele ettirmiyor hic biyerine acil durumda .

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)