Arkadaşlar süpersport motosiklette yokuş çıkarken kaçıncı viteste olmalıyız?
Arkadaşlar süpersport motosiklette yokuş çıkarken kaçıncı viteste olmalıyız?
düz yolda kaç ile gidiyorsun???
Şu soruyu sorup supersport bir motora biniyorsanız eğer, hemen o motordan inip 125-250 cc arası birşey alın.
Hangi motor olursa olsun ister 100 lük cup, ister 1000 lik ss. Max tork devrinden çok aşağılara inmeyecek devirde yokuş çıkılabilir. Atıyorum 150 ile çıkıyorsan 3. yada 4. viteste, 70-80 ile çıkıyorsan 1 yada 2 de çıkılabilir. Ucu çok açık bir soru sormuşsunuz. Aslında bunu en iyi kullanırken anlarsın ve zaten motoru tanıyor olman gerekeceği için bu hiç sorun olmamalı.
Ek olarak güçlü motorlarda max tork devrinin biraz daha aşağılarında yokuşu rahat rahat çıkabiliyorken küçük motorlarda, özellikle artçılıyken max tork devrinde kalman gerekebilir.
ben mct 250 kullanıcısıyım ve yokuşu herzaman 2nci 3ncü vitesle çıkıyorum yokuşun durumuna göre senin sorunun cevabı süpersport kullanıcılarında ALLAHA emanet ol
Eger sen s.s biniyosan 125 cc ye gecmeni tavsiye ederim
Arkadaşlar biraz daha anlayışlı olsak in o motordan falan demek yerine 20000 devirli bir motorda 12 ile 16 devir arası normaldir desek olmazmı
yanlış anlama olmaz az bile yazdım sırf konu açmak için o kadar çok faktör varki olmaz yokuşa yaklaşım hızı ,virajdan sonra mı yokuşa giriyor ,bölünmüş yol mu , artçı varmı ,motor maksimum kaç devir çeviriyor ,kaç vites ,kaç cc ,kamyonun arkasından mı çıkıyor , yokuşun ortasında kavşak varmı , yol yüzeyinin durumu ,yokuşun eğimi vs vs vs laf olsun soruya bak yokuşu kaçın cı vitesle çıkmak gerekiyor
Tepki almasının tek nedeni sorudaki ss ibaresi tepki gösteren bütün arkadaşlarda haklı kimse kusura bakmasın.
Millet artık iyice oyuncağa bağladı bugün bile sıradan bir günde motor hakkında benimle konuşan 3 kişi oldu birisinin kuzenimde hayabusa vardı şöyle gazladık böyle sıktıkk, öbürünün kasksız 270 km/h hız yapması, diğerinin dilinde 1000 RR pert ettim burnum kanamadı hikayeleri.
Bu iş bu kadar kolay değil arkadaş bu iş böyle kelime kurmak cümle kurmak doğaçlama konuşmak kadar kolay değil şu SS makinalar üzerinden süper kahraman olma çabalarını bıraksın herkes.
15. viteste rahatlila cikarsin, tam gaz.
Son viteste çıkacaksın tabi. Vites ne kadar yükselirse motorun gücüde o kadar yükselir. 6 vitesse şanzıman 6. viteste çıkacaksın yokuşu böyle soru mu olur.
Arkadaşlar soruyu saçma bulduysanız cevaplamak zorunda değilsiniz hey Allah'ım der geçersiniz kaldı ki adam ss kullanıcısımı o bile belli değil, belki sırf merakından soruyor, bize düşen verebileceğimiz cevap varsa vermektir, buna benzer bir olayı ben de yaşadım sırf merakımdan sahibinden.com'da ferrari satan galericilere ne yaktığını sordum kimse sizin yaptığınızı yapmadı, bana alacak mısın yada delimsin demedi bilen bildiğini söyledi bilmeyende kusura bakmayın kullanma imkanımız olmadığı için bire bir hesaplama şansımız olmadı dedi, ve bu sayede bende merakımı giderdim, ortalama 15 litreymiş
herhangi bir araç kaç lt yaktığını bilmek zorunda değilsiniz zaten merak edilen bişi dir ama ferreanin yokuş çıkarken kaçıncı viteste olduğunu merak ettinmi hahahahah
arkadaş herhalde ilk defa rampa ile karşılaşınca yardım istemis tc kara yollarına da telefon acabilirsin
yardımcı olurlar mutlaka
Dalga geçen gereksiz arkadaşlar, unutmayın ki bu forumda verdiğiniz cevapları yalnızca konuyu açan değil, motosiklete yeni başlayan herkes okuyor. Motoru yeni aldığımda arama bölümünde bu soruyu ben de aratmıştım. Yeni motosiklet alacaklar da gelip bu konuyu okuyacak. Sizin dalga geçmek için verdiğiniz cevapları yeni başlayan motorcu gerçek sanıp uygulamaya çalışacak. İyi ihtimalle motoru istop edecek. Onlarca kötü ihtimal senaryosu da sayabilirim. Motoru yokuşta kaldıramayıp devirse elinize ne geçecek. Memnun olacak mısınız?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)