İhtiyaç olduğunda devreye giren piston sistemi
Reklamlar
-
23 Haziran 2014, 12:36
selamlar iyi forumlar
bir zamanlar mercedes araçlarında yakıt ekonomisi için şöyle bir düzenek olduğunu duymuştum. Aracın fazla güce ihtiyacı olduğunda hali hazırda çalışan 4 pistonun yanına ek olarak 2 pistonun daha kendiliğinden devreye girerek motora artı güç kazandırıyordu. acaba şimdi motosiklette böyle bir sistem kullanan marka var mıdır arkadaşlar, eğer ki yoksa niye mercedes motosiklet çıkarmaz ki ;(
Reklamlar
-
23 Haziran 2014, 12:45
Öööle bişi var da...
Mercedeste değil... Başkasında..
Mercedes alanın.... zaten ekonomi gibi bi derdi yok.. Bizim ülkemizde dert edinenler ise TÜP taktırıyor.
Motosikletlerde başka düzenekler var.
Urban, racing vs gibi ayarlarla motosikletin şekli-şemali-huyu-suyu ve de yemi, arpası değişiyor.
Ducati ve BMW nin enn pahalı modellerine bi bakıver..
-
23 Haziran 2014, 12:47
benim bildiğim o sistem 4 silindir arabalarda denendi. Araç şehir içinde 2 silindirde ateşleme ile gidiyordu ani güç ve belirli hız üstünde diğer iki silindir devreye giriyordu. Motosikletle bunun uygulanması bana göre zor dünyadaki ekonomik buhran sebebiyle motosikletlerin silindir sayısı sürekli azaltılıyor.bu gibi bir teknolojinin şirketlere kar getireceğine pek inanmıyorum...
-
23 Haziran 2014, 13:35
Bahsettiğiniz sistem Maserati Quattroporte'de var. Araç Urban(şehiriçi) moddayken 6 silindir devrede oluyor, sport moduna alınca ise 8 silindir birden çalışıyor Nereden mi biliyorum
-
23 Haziran 2014, 14:13
Bu sistem Audinin rs modellerindeki TFSI motorlarında mevcut , sistemin adı Cylinder on Demand (silindir kapatma).. Motorsikletlerde kullanılırmı , zaman gösterecek...
-
23 Haziran 2014, 15:09
benim bildiğim ferrari manarello da vardı ona benzer manuel bi sistem. 12 silindirin 6 sını ihtiyaç olmadığında kapatabiliyordunuz. 15 sene önceki bi araçtır.
-
23 Haziran 2014, 15:13
bu anca tur motorlarında olur(k 1600 gtl 6 silindir) millet zaten performans için alıyor 4 silindiri
-
23 Haziran 2014, 16:24
Bu sistem halihazirda bilindik markalardan vag grupta vw vs. Araclardackullaniliyor act adi altinda. Motosiklete uygulamak mumkun hatta daha mumkun fakat maliyetli oldugu icin kaciyorlar bu sistemden.
-
25 Haziran 2014, 14:56
hani benim param var parami basip ustun teknolojik bi cins alacam diyelim istedigim zaman piste istedigim zsman ulke turuna cikabilecegim bir motor ben bilmiyorum. harley desen pistte o biçim toz kaldirir ducsti desen kars mecralarinda girmedik yer biraktirmaz. biraz uc orneklemeler ama iki silindirin yanina ucuz basit bi dişli ile iki silindir daha katan bi kanuni bir mondialin bile bence sahane bir numara gideri olur. sonucta hepsi ayni fiyattan benzin aliyor fark tuketim ve performansta. ayrica hep spor yada turing bi zaman sonra bunaltir diye dusunuyorum
-
25 Haziran 2014, 15:20
Bahsettiğiniz sistem benim bildiğim amerikan hemi motorlarda var. 8 silindir motor sakin kullanımda 4 silindir çalışıyor, agresifte 8. Tamamen gaza basışınıza ve yol koşullarına bağlı olarak
-
25 Haziran 2014, 15:59
harley davidson tanıtımında duymuştum, çalışır durumda beklerken ışıklarda vs... tek silindire düşüyor, harekete geçince diğer silindir de devreye giriyor demişlerdi
-
25 Haziran 2014, 22:28
dediğinize benzer bir sistem audilerde prototipti enson, 2014 modellerde kullanılacağını duymuştum evvel zamanda.
4 silindirli motorda sabit gazda düz yolda iki silindire yakıt gönderilmiyor. netice olarak hem yakıt ekonomisi hem de emisyonda düşme sağlanıyor.
dediğinizi şöyle anladım:
arabada çalışmayan 2. bir motor var ve fazladan güç ihtiyacında devreye giriyor. eğer böyleyse,
-bu blok fazladan ağırlık yapmazmı?
-ihtiyaç halinde ilk hareketi nasıl alır?
-ana motorla senkronu nasıl sağlanır?
-
25 Haziran 2014, 23:30
Bahsettiğiniz teknoloji 2003ten beri chyrysler jeep dodge ailesinde kullanılıyor. 5.7, 6.1 ve 6.4 hemi'ler. v8 yapıdalar, gerekmediği sürece 4 silindirde ateşleme olmuyor, diğer 4 silindire bağlı olarak kranktan dönüyorlar. Gerektiğinde v8 tüm gücüyle hizmete hazır oluyor. almanların prototipini falan bilmem, alman arabası da sevmem. Amerikanlar bu sistemi 60larda geliştirmeye başlamışlar. Amerikan candır
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)