Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Çok yakıyor be abi

REKLAM ALANI
    Dash_1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 200kt
    Merhabalar. Mondial motorumun eksozlarının kapaklarını sesinin artması için söktüm. Bence gayet iyi de oldu en azından biraz daha farkedilir oldum. Ama benzin sarfiyatı inanılmaz derecede arttı. Örnek vermek gerekirse bugün 5 litre benzin aldım 50 km gittim gitmedim bitti. Var mı aramızda böyle birşey başına gelen?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    mümkün değil, egzosu borusuyla söküp atsan o kadar yaktıramazsın sorun egzosta değil başka bir kısmında
    hakanuygun bunu beğendi.

İhtiyarbebe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLE 500
    hava filtresiyle oynadınızmı?

Motosikleti
    Mondial 200kt
    Alıntı İhtiyarbebe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hava filtresiyle oynadınızmı?
    Geçen hafta hava filtresini değiştirdim. Yani ondan kaynaklanacağını sanmıyorum ayrıca geçen ay da japon malı galiba ybr olması lazım karburatörü değiştirdim. Karbüratörle birlikte yağınıda değştirdim. Motul 5100 yağ koydum. Fakat 150 ml fazla koymuşum 1 hafta sonra farkedip o fazlalığı aldım.

İhtiyarbebe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLE 500
    hava filtresini kontrol et, hava yakıt karışımı zenginleşmiş. egsoz açmak yakıtı arttırır ama bahsettiğin kadar olabilmesi için hava filtreside normalden fazla emiş yapıyor olması gerekir, kaçağı, yerine oturmayan biryeri varmı kontrol et. hava filtresinde Japon/Çin pek farketmez, önemli olan motordaki yerine tam uyup uymadığıdır. fazla yağı alman iyi olmuş, yağ değişiminden sonra motor farkedilebilir seviyede hızlandımı? eğer hızlandıysa fazla yağı yakmaya başlamıştır.

nisanci93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial MR 150 Vulture
    jikle falan açık kalmış olmasın

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    100 kmde 10 lt yapar ne yaptın sen ?

Motosikleti
    Mondial 200kt
    Alıntı İhtiyarbebe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hava filtresini kontrol et, hava yakıt karışımı zenginleşmiş. egsoz açmak yakıtı arttırır ama bahsettiğin kadar olabilmesi için hava filtreside normalden fazla emiş yapıyor olması gerekir, kaçağı, yerine oturmayan biryeri varmı kontrol et. hava filtresinde Japon/Çin pek farketmez, önemli olan motordaki yerine tam uyup uymadığıdır. fazla yağı alman iyi olmuş, yağ değişiminden sonra motor farkedilebilir seviyede hızlandımı? eğer hızlandıysa fazla yağı yakmaya başlamıştır.
    Bu dedim olay dün başladı daha önce olmadı . Hızlanmada da yaklaşık 5 km lik hızlanma oldu

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:02 ----------

Alıntı nisanci93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    jikle falan açık kalmış olmasın
    Jikle benimde aklıma geldi . Ama
    kapalıydı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:04 ----------

Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    100 kmde 10 lt yapar ne yaptın sen ?
    Haklısın. :D Harley den faha fazla yakıyor. Sportster 883 ler tam gaz 5.5 lt yakıyor diye biliyorum.

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Alıntı Dash_1905 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...söktüm. Bence gayet iyi de oldu en azından biraz daha farkedilir oldum...
    Farkedilme değil o..
    Sövüyorlar sana ama sesten duymuyorsun..
    Dash_1905 bunu beğendi.

numangokce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    "Bade" bajaj discover 125st
    usta şöförler de hep söylerler "arabanın eksozuyla oynama çok yakar" diye.

sebebiyse şudur: eksozu ile oynadığın aracın sesi gazı kökleyince daha tatlı gelir. o ses bağımlılık yapar, gaza getirir. devamlı dipgaz da daha fazla yakıt sarfiyatı demektir. bir de yeni değiştirdiğiniz karbüratörün ayarsızlığı eklenirse vay halinize...

diye düşünüyorum

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Dash_1905 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçen hafta hava filtresini değiştirdim. Yani ondan kaynaklanacağını sanmıyorum ayrıca geçen ay da japon malı galiba ybr olması lazım karburatörü değiştirdim. Karbüratörle birlikte yağınıda değştirdim. Motul 5100 yağ koydum. Fakat 150 ml fazla koymuşum 1 hafta sonra farkedip o fazlalığı aldım.
    burada demişsin karbüratörü değiştirdim demişsin bence karbüratör de sorun var

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)