3.8 Litre Benzin İle 120 KM ( 100 CC Cup )
Reklamlar
-
19 Haziran 2014, 15:53
Merhabalar.
Motor Mondial 100 MFH Bakımları Tam.
Ayın 9'unda Motosiklerin Depo'yu Fulledim 3.8 Litre Aldı Buda 19 TL Tuttu, Dedim Deneyeyim Ne Yakacak.
3.8 Litre Benzin İle Sadece 120 Km Gitti
Mübarek Mondial Drift Gibi Yakıyor.
Bence Çok Yüksek Bir Rakam Ben Şahsen 2 - 2.2 Litreden Fazla Yakacağını Düşünmüyordum 100 Km'de.
Bu Konu Hakkında Fikirlerinizi İstiyorum.
Sizler Ne Yakıyorsunuz ?
Reklamlar
-
19 Haziran 2014, 16:00
Driftim 100 km de 3 litre,bundan önceki cub motorum 3.5 litreyle 180 km. Bakımları tam olmasına rağmen Senin motor neden bu kadar çok yakmış enteresan.Benim cub bir kere öyle çok yaktı,depo kapağının yanındaki hortumu sızıntı yapıyordu ondan.Hava ayarı vs. ister mi bilmem.
-
19 Haziran 2014, 16:04
istersen su doldur öyle gitsin. Netice bu araç seni a noktasından b noktasına taşıyor e bunu yaparken de birşey tüketmesi gerekiyor. bana kalirsa normal.
-
19 Haziran 2014, 16:13
Bakımları tam değil demekki
-
19 Haziran 2014, 16:20
çok yapmış bende cup vardı 100 km de 2 litreyi hiç görmedim kullanırken.hava filtresine bak hava benzin karışım oranına baktır
-
19 Haziran 2014, 16:22
-
19 Haziran 2014, 16:26
turkish39 adlı üyeden alıntı
Driftim 100 km de 3 litre,bundan önceki cub motorum 3.5 litreyle 180 km. Bakımları tam olmasına rağmen Senin motor neden bu kadar çok yakmış enteresan.Benim cub bir kere öyle çok yaktı,depo kapağının yanındaki hortumu sızıntı yapıyordu ondan.Hava ayarı vs. ister mi bilmem.
Bende Anlamadım Bir Türlü.
porlanoche adlı üyeden alıntı
istersen su doldur öyle gitsin. Netice bu araç seni a noktasından b noktasına taşıyor e bunu yaparken de birşey tüketmesi gerekiyor. bana kalirsa normal.
Tabi'ki Haklısınız Ancak Daha Az Yakması Gerekirken Neden Daha Çok Yaksın'ki ?
solmyr adlı üyeden alıntı
Bakımları tam değil demekki
Tam Hocam.
idmanyurdu adlı üyeden alıntı
çok yapmış bende cup vardı 100 km de 2 litreyi hiç görmedim kullanırken.hava filtresine bak hava benzin karışım oranına baktır
Baktıracağım.
shooter1 adlı üyeden alıntı
motorun kaç km de
9500'e Yaklaşıyor Hocam.
-
19 Haziran 2014, 16:31
Tam değil tam değil
Tam sanıyorsun, ustayı değiştir
-
19 Haziran 2014, 16:33
solmyr adlı üyeden alıntı
Tam değil tam değil
Tam sanıyorsun, ustayı değiştir
Açıkçası Motoru Bu Ayın 2'sinde Aldım.
Aldığım Adam Bakımları Daha Yeni Dedi, Yağa Baktım Yağ Yeni İdi Buna Dayanarak Tam Diyorum.
Ama Ben Yinede En Yakın Sürede Hava Filtresi - Buji - Buji Kablosu Değişimi Yapacağım.
Her Şey Bir Gün Hayabusa İçin
-
19 Haziran 2014, 16:34
hava filtresi bujiden kontrole başla rodajdan çıkmış motorsa çok yakar diye düşünüyordum ama atlatalı bayağı olmuş
-
19 Haziran 2014, 16:37
Adam bakımları eksik demez zaar. Motor denilen nane çok fazla parçadan oluşuyor, çok fazla ayardan sonra randıman alınıyor. İyi bir ustaya gotur, motorun rolanti sesinden, egzoz dumanından seçenekleri bir ikiye duşurur.
-
19 Haziran 2014, 17:44
Değerli Bilgilerinizi Benimle Paylaştığınız İçin Teşekkür Ederim
-
20 Haziran 2014, 23:26
Depo paslı olabilir deponada bak istersen.
-
20 Haziran 2014, 23:42
Benim cıbırla aynı yakıyor be
-
20 Haziran 2014, 23:48
Benzinin litresi 5 lirayı geçmiş boş muabbetlere kulak asma hocam sen çok yakıyor diyenler sokaktan bir tane at bulsun ona binsin
-
21 Haziran 2014, 00:27
Kahvede pişpirik oynamaya giden emekli gibi kullanırsan o motorun yakacağı 1.5 litredir.
En çok yakanlar 150cc scooterlerdir, bu yüzden çalınmıyor.
Hırsızlar bile (ömür boyu kullanacak sanki) benzin parasını düşünüyor.
İlk bakıcam yeri karbüratör olurdu, ola ki 150cc hurdalardan çıkarıp bi tane takmış olmasınlar.
Ne 100cc ne de 9500 km deki herhangi bir 100cc o kadar yak-maz.
-
21 Haziran 2014, 10:51
senin motorda çamur dolmuş hava filtresi, kurum bağlamış buji de olsa 3,8 yakması imkansız. koltuğun depoya baskı yaptığı bağlantı yerlerine bi bak bence delik falan olabilir.
-
21 Haziran 2014, 14:58
Egee22 adlı üyeden alıntı
Depo paslı olabilir deponada bak istersen.
Depo Paslı Değil, Dibinde Pislik Var Onlarda Benzin Tortusu.
Osırıs adlı üyeden alıntı
Benim cıbırla aynı yakıyor be
Aynen CBR İle Aynı Yakıyor Terbiyesiz
cnmkskn adlı üyeden alıntı
Benzinin litresi 5 lirayı geçmiş boş muabbetlere kulak asma hocam sen çok yakıyor diyenler sokaktan bir tane at bulsun ona binsin
Evet Benzinin Litresi 5 Lirayı Geçti Ancak Litre Bazına Böldüğümüzde Çok Yakıyor.
ilkerabi adlı üyeden alıntı
Kahvede pişpirik oynamaya giden emekli gibi kullanırsan o motorun yakacağı 1.5 litredir.
En çok yakanlar 150cc scooterlerdir, bu yüzden çalınmıyor.
Hırsızlar bile (ömür boyu kullanacak sanki) benzin parasını düşünüyor.
İlk bakıcam yeri karbüratör olurdu, ola ki 150cc hurdalardan çıkarıp bi tane takmış olmasınlar.
Ne 100cc ne de 9500 km deki herhangi bir 100cc o kadar yak-maz.
Peki Karbüratörün Kendi Karbüratörü Olup Olmadığını Nasıl Anlarım ? Birde Karbüratör Değişik Olsa Performansıda Artar Sanırım Üzerinde 14 Dİşli Olmasına Rağmen 80'i 40 Yılda Bir Geçiyor Alet
metin_0067 adlı üyeden alıntı
senin motorda çamur dolmuş hava filtresi, kurum bağlamış buji de olsa 3,8 yakması imkansız. koltuğun depoya baskı yaptığı bağlantı yerlerine bi bak bence delik falan olabilir.
Yorumlarınız İçin Teşekkürler.
Bu Testi Yapmadan Önce Şamandıranın Yanından Benzin Kaçırıyordu Şamandırayı Yaptırdım Kaçak Kesildi, İyi'ki Yaptırmışım Herhalde 3.8 Litre Değil 5 Litre Felan Çıkardı o Zaman Yakıt. Henüz Hava Fitresi - Buji Değiştirmeye Fırsatım Olmadı. Ancak Dün Motor Kompresöre Düştüğünde Egzoz Patlatmaya Başladı Büyük İhtimalle Karbüratör'de Bir Sıkıntım Var.
Ay Başında Komple Elden Geçireceğim Motoru, Marş Rolem'de Bozuldu Oda Değişecek.
-
21 Haziran 2014, 15:23
C.Kaan adlı üyeden alıntı
[B]
Peki Karbüratörün Kendi Karbüratörü Olup Olmadığını Nasıl Anlarım ? Birde Karbüratör Değişik Olsa Performansıda Artar Sanırım Üzerinde 14 Dİşli Olmasına Rağmen 80'i 40 Yılda Bir Geçiyor Alet
Öyle olsa arabalardan karburatörleri söküp 125 cc lere takar UÇARDIK.. Silindirde yakabileceğin benzin silindire sıkıştırabileceğin hava ile orantılı. Benzin ile doldursan da belli bir yerden sonra yemez.
Bu 150cc karb:
http://www.rialli.com/urunler/scoote...cooter-serisi/
Bu da cup carb:
http://www.rialli.com/urunler/310_cu...elleri-ms2468/
-
21 Haziran 2014, 15:43
ilkerabi adlı üyeden alıntı
Az Evel Söküp Baktım Cup Karbüratörü Lakin Karbüratörün Arkasında Motora Doğru Olan Kısımda Böyle Petek Gibi Girintili Çıkıntılı Bir Parça Var Onun Bir Kısmı Küflenmiş Bir Kısmı Normal Durumda Nedir Acaba o ?
Her Şey Bir Gün Hayabusa İçin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)