benim tiger seninkinden güzelmiş la. hem benim kle de seninkinden güzel zaten
oo burası baya renklenmiş ya bensiz olmaz
Güzel kareler geliyor,gösterin sanatsal yönünüzü yarın bende 1-2 foto daha ekliyebilirim.
Demek öyle hakim delil yetersizliği demesin bari buyrun!!
yazarak ne kadar anlatılabilirse anlatmaya çalışayım, sizde hiç adliye mahkeme uğraşmayın
öncelikle motorunuzu gördüm her motorla yapılabilir ama birkaç yardımcı unsur lazım. Yumuşak hamurlu lastik (benimkiler michelin) ve resimdende anlaşıldığı gibi yıpranmamış güzel zemin.
hızım 20-35 arası bir yerlerde giderken debriyajı çekiyorum, ön freni hafiften serte doğru sıkarak düz ve dik olduğundan emin olduğum anda zaten yarıya inmiş olan ön amortisörleri ani bir fren şokuyla dibine indiriyor frenle aynı zamanda ayaklıklardan hafifçe zıplayıp yükü alıyorum. Ayaklıklardan ayaklarım tamamen kesilmeden motoru ayak içi topuklar ve dizlerimle bütün gücümle sıkıyorum. O andan itibaren havalanmış bulunuyorsunuz ve bütün odağınızı ön fren manetine veriyor yükseliş ve gidişe göre ayarlıyorsunuz. pekte zor birşey değil aslında, adaptasyon, uygun zemin ve ani fren ile hafif zıplama işini aynı anda yapmayla alakalı. ufak ufak kaldırmaya başlayıp ilerletebiliyorsunuz.
Yalnız düşme kalkma olabiliyor şekil a;
Ayaklarım durması gereken yerde değil, anlaşıldığı üzere mutlu sonla bitmedi, motoru üzerime devirdim
Asfalta bakarsanız fren izi var, sebebide tam dik değilmiş frenleme esnasında haliyle teker, kaydı gidon döndü yaklaşık 2 metreden çakıldım;
yapmaya niyetliyseniz mont, dizlik, dirseklik gibi kaska ek korumalarınız olsun, motora birşey olmuyor.
Sadece sürerim
Valla bi kere denedim şu stoppie'yi onda da deponun üstünden kayıp ön çamurluğun üzerine düştüm daha da tövbe
Ben yardimci ol derken motor ustunde sicagi sicagina canli yayin ile demek istedim ins istanbuldasindir .ekipmanlar da sikinti yok cifter cifter var .
Ben bi anda zink diye ogrenmek deyilim niyetim .once cok hafif arka teker kalsin yeter mesela 5 cm ilk asamada. Sonra 10 15 cm vs.amacim ani panik fren yaptigimda ön freni son limitinde kitlemeden minumum mesafede motoru durdurabilmek.cunku ön freni siz maksimum kullaniyorsunuz ve bence stoppiyeyi herkes ögrenip tecrube edinmeli.
Ankaradayım malesef, asliye hukuktan açın bari davayıda çok uğraşmayalım
Tekrar ve odaklanma isteyen bir iş, dediğiniz çok doğru ön freni maximum performansta kullanmabilmek, nerde nasıl tepki verdiğini bilmek insanı ölümden kurtarır. Bence biraz deneyin, sizin motorun ön frenleri benimkinden daha güçlü, ön arka teker mesafesi daha yakın, ağırlık merkezi kısalıktan dolayı önde. Daha kolay ve düşmeden yapabilirsiniz.
Başlangıçta tavsiyem dirseklerinizi kırıp belden yukarı ağırlığını depoya yükleyin, frenleme işini yaparkende ayaklarınızla motoru sıkıca kavrayıp öyle deneyin. Racingte ayaklıktan zıplayıp motoru kavramak hakkaten biraz zor, enduroda dizler o denli dik açıda kıvrılmıyor, daha dik.
Şimdi söylediklerimden etkilenip kendinize vereceğiniz olası bir zarardan müessesemiz sorumlu değildir, bir dava tehdidi de burdan almayalım
Sadece sürerim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)