Motosiklet Servislerinde Yaşadığımız İlginç Diyaloglar..
Reklamlar
-
18 Haziran 2014, 14:02
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Her motosiklet kullananın başlarda aşina olmadığı, zamanla öğrenmesi gerektiğine kanaat getireceği,motosiklet bakımı ve tamirini serviste yaptırırken ustalarla ya da servislerde yaşadığımız ilginç diyaloglar mutlaka olur. Biz başlatalım siz devamını getirin
-Müşteri: Usta motosiklet çok yakıyor bi baksan !
-Usta: Hayvan gibi basarsan tabi çok basar,50'yi geçme,gel sonra bana teşekkür et.
-Müşteri: Usta biraz fazla yakıyor bu motor bakar mısın ?
-Usta: Karbüratördendir. Değişmek lazım.
-Müşteri: Temizlesek olmaz mı,ya da ayar yapsanız?
-Usta: Yok yok bunların karbüratörü sorunlu zaten,bi daha açılırsa randıman vermez.
-Müşteri: Ne kadardır ki tahminen yenisi.
-Usta: 350-400 vardır.
-Müşteri. Ok,tmm,kib,bye
-Müşteri: Abi motordan ses geliyor sanki bi dinler misin?
-Usta: Ooooo,krank gitmiş,değişmesi gerekebilir.Motoru indirmek lazım
-Müşteri: Günahı ne olur bunun?
-Usta: Valla motoru açmak lazım. Ben diyeyim 200,sen de 500,çırak desin 1000 lira.
-Müşteri: Tamamdır,müsait zamanda uğrarım (Uğramadı)
-Müşteri: Selamunaleykum usta. Yağ değişecekde,hangi yağları satıyorsunuz? Castrol,Mobil falan var mı?
-Usta: Yok kardeşim,onlar zaten dandik yağlar. Bende bi Xyzzzz marka yağ var,motora 3 buçuk beygir güç verir,amarigan yağı,müthiş.
-Müşteri: Ne kadar ki o yağ?
-Usta: 40 liraya değişiriz.
-Müşteri: Tamam usta bi ara uğrarım (Uğramadı)
Vatandaş motosiklet ilk defa motosiklet alacaktır. Hem servis,hem bayi olan bir dükkana gider.
Müşteri:Usta Selamunaleykum ben motosiklet almayı düşünüyorum. Ybr,Cbf falan diyorlar sen dersin?
-Satıcı ya da usta; Ya onlar yağ yakar,krank kırar,5 litre yakar.Bak burda özel imalat Yamasaki motoru var.Çinde üretilmiş ama Rus motoru. 12 beygir. Sana bi de egzos takarız 17 beygir olur.... İndirimde bindirimde sağlarız,torununa bırakırsın...
Not: Bu yaşadıklarımızın gerçek kurum ya kişilerle tabi ki ilişkisi vardır.
Ancak bu zihniyette olmayan değerli usta ve esnafımızı bunlardan ayırıyor ve sözü sizlere bırakıyoruz
Reklamlar
-
18 Haziran 2014, 14:17
ilk motosikletim 2. el bir scooterdı. satan arkadaş yeni toplattım istersen ustaylada konuş demişti. gittik ustaya sorduk, usta ne diyon bu hususta nasıl ustam masraf çıkartırmı bu motor diye. yok abi ben motosikletin motor bölümüne kefilim ben topladım uzun süre problem çıkarmaz dedi. 6 ay sonra scooter arıza verdi. gittim aynı tamirciye açtı baktı piston krank gitmiş. bakarkende demezmi kim toplamış yaw bunu becerememiş diye. dedim kardeşim sen motora kefil olmuştun sen topladım demiştin. başladı oryantal dansözler gibi kıvırmaya. hesapta motoru yeniden topladı bir şeye benzemedi. en sonunda bu şerefsizden daha fazla bozamam zaten deyip aldım anahtar takımını ve tamir ettim. kuduz gibi gitmeye başladı motor. belli bir süre sonra yeniden arıza vermeye başladı. bıktım uğraşmaktan yenisine sağlık deyip sıfır aldım. o günden beridir %95 tamiratını kendim yaparım.
-
18 Haziran 2014, 14:26
motorum 8 bin km civarındaydı abi benim motor subap ayarı nerden anladın subap ayarı istediniğini dedi anlattım işte sabah kolay çalışıyo ısıtıyorum yola çıkıyorum sonra stop ediyor marş almıyor tamam dedi neyse bekledik motor soğumasını buraya kadar güzel açtı subap başlarını elle ayarladı yeni yağ koyduk(içindeki yağ 300 km likti) subap ayarı yapınca yağda değişmesi lazım dedi yağıda değiştirdik çıktım yola motor gitmek istemiyor gaz yemiyor heralde çok sıktı subaplar tam kapanmıyor eve geldim dedim o elle yapıyorsa bende yaparım elimle çok az boşluk kalcak şekilde ayarladım o günden beri sıkıntı çıkarmıyor bizim burda sentille iş yapan usta yok motor konusunda biraz bilgiliyim elle yapılcaksa ben yaparım bi dahada bırkatım servisi garantiden çıakrsa çıksın
-
18 Haziran 2014, 14:28
Zincir arayışında olduğum geçen yaz sözde motor usta'sı dükkanına uğradım,(aynı zamanda parça satışıda yapmakta)
Bendeniz ; Selam ustam kolay gelsin, bana 520 tip zincir lazım, elinizde varmı acep?
Usta (sözde) ; A.slm var tabii, 2dkk işim var otur bi çay iç bu arada
Bendeniz ; Peki ustam, çay'da iyi gitti o sıcakta ^^
Usta (sözde); İş bitti çırağa; oğlum 510 zinciri ver bakam,
Çırak ; surat aynen raftaki zincirmi usta,
Usta (sözde) ; evet başka varmı'ki oğlum ver işte
Bendeniz ; ustam bunun 520 olduğuna eminmiyiz? (kutunun bir köşesinde 428 yazmakta zatende)
Usta (sözde) ; (ustamız'dan salvo atışları başlar) işte bu, caponya'da üretilmekte, gizli plastik conta var (oring) içinde(halbuki yok bildiğin en adi zincir), çeliği Alman mühendisler, Caponlar'a yaptırıp dünyayı tur attıktan kelli, (ne İspanya kaldı ne Brezilya), buraya büyük uğraşlar altında getirttik,vsvsvs
Bendeniz ; Hmmm ustam güzel zincirmiş hakkaten, cezası ne olaki?
Usta (sözde) ; normalde 35'e veriyorum ama senin için 30, olur bak
Bendeniz ; peki ustam bi yere uğramam gerekli, rica etsem şunu güzeeelce bir gresleyelim, kutusunda kalsın ben gelirim(gelirim tabii, 10.000 sene sonra )(herif kendi eli ile gresledi malı, aslında mal olan kendimi, yoksa neyse, dükkanın önünden her geçtiğimde korna çalıp selam atıyorum, artık korna sesime alıştı tepki vermez oldu )
İşin özü, at izi it izine karışmış, ahir zaman işi, işler ehillerinde değil malesef(ekserisi, elbette istisna çok az Adam gibi ustalar var.)
-
18 Haziran 2014, 16:40
kaskın üretim tarihi mi olur diyenler
sen bin motora yola alışacak sonra hiç bir sıkıntın kalmayacak diyenler mi ararsın, eline iki anahtar alan tamirci olmuş, zamanın bisiklet tamircileri şimdi motosiklette ahkam kesiyorlar
sentil çakısının ne olduğunu bilmeyen tamirciler var
-
18 Haziran 2014, 17:43
Valla hayattan bezdirdi şerefsiz hangi birini yazsam bilemedim. Neyseki sattım motoru, kapısının önünden geçmem artık.
-
18 Haziran 2014, 17:53
http://www.motosiklet.net/forum/mt-atolye-teknik-servis/54372-tamirhane-ve-teknik-servis-lugati-el-kitapcigi.html
-
20 Haziran 2014, 01:02
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Ne kadar çok sorun yaşayan motosiklet kullanıcısı varmış meğer böyle
-
20 Haziran 2014, 01:34
yaw bu muhabbetler yetkili serviste olmuyor değil mi? Oluyorsa vazgeçeceğim motor almaktan nerdeyse..
-
20 Haziran 2014, 02:10
Uğur Ak adlı üyeden alıntı
Ne kadar çok sorun yaşayan motosiklet kullanıcısı varmış meğer böyle
hiçbir sorgulama yapmadan nasıl bir ustadır soruşturmadan, sırf bu ilde servisimiz var dedirtmek için at hırsızlarına servis verilirse olacağı bu tabiiki.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)