Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Manuel kesici tesisatı (Kendi projem)

REKLAM ALANI
    EsesLifan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial mcx 150, Lifan tay100
    S.a Motora kesici yaptım bugün 5dakikamı almadı çokta güzel oldu, motorumun marka modeli mondial mcx 150. Yapım aşamaları:
    Soldaki yan kapağı açıyoruz yan ayaklığın kabloların bağlı olduğu soket var o soketi birbirinden çıkarıp ayaklığa bağlı olanı biyere güzelce klipsliyoruz yada bantlıyoruz, geriye kalan parçanın kablolarını soketten kesiyoruz, kabloların ucunu açıyoruz 2tane kablo olması lazım elektrikçiden aldığımız kabloları o kablolara ek yapıp bantlıyoruz uzattığımız kablonun ucunada sadece bastığımız zaman devreye giren düğmelerden alıp bağlıyoruz ve bu kadar gerisi size kalmış fazlalık kabloları güzelce biyere toplayıp bantlayın düğmeyide istediğiniz yere monte edin gerisi sizin el hızlılığınıza kalmış ne kadar hızlı basıp çekersiniz okadar hızlı kesici ritmine girer istediğiniz devirde yapabilirsiniz şimdilik bukadar yaptım zamanım yetmedi yarın birgünde 10liraya ceviz büyüklüğünde röleler var onlardan alıp kabloların arasına onu ekleyip biraz daha kolaylaştırıcam tesisatı düğmeye basılı tuttuğumda kendi hızlı olarak gircek kesiciye isteyen direk röleli yapabilir isteyen 1-2liraya sadece manuel yapabilir size kalmış...

Lütfen ama lütfen rica ediyorum bakın, boş işler, apaçimisin, senin gibilere sövüyorum, gereksiz ve benzeri yorumlar yapıcaklar o güzel parmaklarını yormasınlar bi fikir düşündüm ve yaptım kimim hoşuna gidebilir kimi sevmeyebilir olumsuz yorumlara açığım tabiki işte motora zararlıdır falan gibi ama dediğim gibi saçma sapan gereksiz yorumlar yapmayın abilerim kardeşlerim Fikir benden yapmak isteyen arkadaşlara inş yarın video çekersem kısacıkda olsa buraya koymaya çalışırım

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:03 ----------

Motora zararlı olmadığını eklemek istiyorum motosikletlerde birçok stop elemanı olduğundan marş motoruyla alakamız yoktur cdı yanabilir falan dicek abilerim karrdeşlerim olucaktır cdı'yle alakamız yok yan ayaklık müşürünün şimdiden fikirimi uygulucak olanlara kolay gelsin

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MhmtcnKoral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GT250R 2011
    Hocam ne işe yarıyor bu kesici benim bildiğim kesici redline da gitmeye motorun izin vermemesi devri düşürmesi ?

EsesLifan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial mcx 150, Lifan tay100
    Prof iş değil tabiki bizimki yani motora bi yararıda yok zararıda yok tamamiyle zevki bişey fabrika çıkış gibi red'e girmemesini engelleme gibi bi yarar yok bizimkinde egzoz gibi farzedelim sesli egzozlar nasıl zevki bişey buda öyle gibi tamamen zevki bişey

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Dostum ilk olarak şunu söylemeliyim O KABLO CDI (beyin) 'dan çıkış alır,

bu arada günün birinde o kablo yağmur ve su yardımı ile ŞASE yaparsa motorun çalışmaz aklında olsun,
    ve tesisatında o yan sehpa müşürü biri pek çok yerde SİYAH BEYAZ kablo var
    ve o siyah beyaz kablo herhangi bir şase'ye veya YEŞİL'e değerse motor ateşleme keser,,

Tebrikler,,,Güzel düşünce...
    mterayes26 bunu beğendi.

empa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    mondial prince 150cc
    yani yan ayaklığı acınca motor stop ediyor ya sen onu düğmeye bağlayıp istop etmek isteyince o düğmeye mi basarak istop edeceksin yoksa kesici egsoz patlamayla alakalı kullanacaksın

motoru istop ettirmek için yapılırsa motor dururken kontağı kapatmadan motoru istop ettirmek için kullanabiliriz yani ?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)