Arkadaslar kullanim amaci olarak kendime en uygun motor tarzinin arazi ve yolda kullanabilecegim enduro motorlar oldugu kanisindayim. Cok fazla motor bilgim olmadigi icin marka model konusunda kararsiz kaldim. Yardimci olursaniz sevinirim.
Arkadaslar kullanim amaci olarak kendime en uygun motor tarzinin arazi ve yolda kullanabilecegim enduro motorlar oldugu kanisindayim. Cok fazla motor bilgim olmadigi icin marka model konusunda kararsiz kaldim. Yardimci olursaniz sevinirim.
Cok genel yazmissiniz. Tecrubeniz, fiyat araliginiz biraz daha acik belirtirseniz daha isabetli fikirler alirsiniz.
Motorla su anda 7bin km civari tecrubem var ama onumuzdeki sene almayi dusunuyorum biraz daha tecrubelenmek icin. Fiyat araligim 15 bin civari cunku motora da canta falan ekipmandaki bi iki eksikle 20 ye yaklasir. Cok buyuk bise olmasada olur rahat ettirsin yeter. Modellere baktim genelde ama artilari eksilerini bilmem gerekir. Boy da 1.72 onuda hesaba katmak lazim
benim de kullandığım f650gs uygun olabilir sizin için.
Bajaj Pulsar 200 NS
yamaha wr 250 r hakiki enduro dur. touring dersen xt 660 r
kullanım amacınıza göre enduro modelleri değişir.
ktm250-450f gibi modeller hard enduro'dur. Arazi kullanımı için uygundur.
xt660 r gibi modeller de hafif arazi ve yol motorlarıdır. Toprak yollarda, düzgün olan yangın yollarında gidebilirsiniz fakat, ağırlık gibi nedenlerden dolayı sert arazide kolay ilerleyemezsiniz.
Birde adventure modelleri var. KTM 990 gibi, Bunlar da her yol şartlarına uygun motosikletlerdir. Uzun yola çıkıp, asfaltta kullanıp, yeri geldiğinde offroad yollara da girebilirsiniz. Diğer modellere göre rahat motorlardır.
Sizin araştırdığınız motorları bize söylerseniz tam olarak kullanım yerleri konusunda daha çok yardımcı olabiliriz.
Evet haklisiniz crf250, xt660r, gs650, vstorm gibi motorlara baktim ama kimi krosa yakin sele dar rahat edebilirmiyim diye dusunuyorum. Kimisi tek silindir devir yukselince titresim yaprmi onu bilmiyorum. Bunlarda onemli seyler. 4mevsim bi motor almam lazim. Ayrica artcili kullanimada uygun bi motor konusunda yardim ederseniz bi fikir olusturabilirim
Ben dl650 V-Strom diyorum.
TDM 900 iyidir hacı her türlü istek ve arzularını karşılar.....
bir çok kişi v storm der fakat kendisi enduro değildir
biraz stabilde gidebilir fakat ormanda gezmeye ne kg olarak nede yapı itibari ile uygun değildir
bana sorsan bende v storm derim
ama enduro dersen kle 500
transalp
650gs
Fatih abi söylediklerin doğru fakat şu videoyu izledikten sonra V-Strom la bence çok ağır olmasada orta derece bir araziye girilir.
8 dakikanın hepsini sabırla izlerseniz demek istediğimi anlarsınız.
CRf250 L modeli sizin için daha uygun olabilir. Yakıt konusunda çok cimri, Sele bakımından rahat, bakım aralıkları fazla(bildiğim kadarıyla 12bin kmde 1 bakım oluyor) Hemde çok fazla tecrübeniz olmadığı için kontrol etmesi kolay bir motor. CRF250yi arazi şartlarında ve asfaltta rahatca kullanabilirsiniz. üzerindeki lastikler sizi idare edecektir.
Fakat dikkat edin 2. el alacaksanız crf250 R ve X modelleri vardır. Bunlar yarışlara odaklı tam arazi motorlarıdır!!
Edit: Büyük motosiklet önermişler fakat arazide gaz kontrolü bilmeyen için tehlikeli olabilir. Gazı fazla veya ani açarsanız anında arkası kaymaya başlıyor. Düşe kalka öğrenirim diyorsanız tabi sizin kararınız yinede
7000 km tecrübeden sonra dl650 bence güçlü kalır. Düşük sele transalp veya düşük olmayan seleli f650gs diyorum ben.
Evet dediginiz gibi tecrube olarak 7 bin az ama ben surekli kullandigim icin bi kac aya 15 bine ulasir tahminim. Bu isi aceleye getirmeden guzel bi motor aliyim diyorum arastirmaya erken basladim acikcasi. Bu modeller hakkinda ve yeni onerileriniz olursa yine kendimce degerlendirme yapabilirim. Sifir da alabilirim biraz paraya kiyip ama binemicegim motora para verilmez.tesekkur ediyorum size ve arkadaslara
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:32 ----------
Valla bu sekilde bi kullanim degilde en azinda karadeniz de yaylalara falan cikarken toprak yollarda kullanabileyim diye dusunmustum. Acikcasi etkilendim yani
xt600e Başkada bakma hem yol hem arazi bizim arkadasta var ormanada giriyor uzun yolada gidiyor onu bozamassın hele bide tortunu görsen aşık olursun resmen 6bin 7bine çok temiz bulursun
Herkese Verecek Bir Gülümüz Vardır Elbet; Yeterki Layık OLsuN.
xt660r 5 sene uzun kısa yol,toz toprak kullandım
seni hiç üzmez,sorunsuz motordur.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)