Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

enduro motor tavsiyesi

Motovento
    REKLAM ALANI
    beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    berkut v storm güzel makina
    ama enduro değil asfalt motoru benim için ...
    bende ya v storm yada bi tenee 660 alacağım kısmet se gönül enduro diyor mantık v storm çok zor bi dönem benim için
    Hayırlısı olsun abi hakkında.
    Eğer V-stromla ilgili soruların olursa cevaplarım istersen özelden mesaj atarsan.

Seninde dediğin gibi V-stromla ağır arazilere girilmez fakat toprak yollarda veya hafif arazide çok eğlenceli açıkçası.
    Ben V-stromla kum a da girdim, az daha kalıyordum fakat kurtardım
    Açıkçası bence tenerede V-stromdan çook çook farklı olmaz arazide , ağırlığından dolayı.
    Ama tabiki arazide daha iyi performans alacağın kesin.

Fakat mesela haftada bir stabilize yola giderim , çok düşmeyi kalmayı sevmem vs diyorsan tenere seni sıkar diye düşünüyorum asfalt yolda.
    Çünkü asfalta çıktığın zaman tenere ile vstrom arasında gerek konfor gerek güç gerek viraj olarak ciddi fark olur.
    Tenerede abs varmı bilmiyorum fakat 2007 ve sonrası dl de abs var bunuda gözünün önünde bulundur derim.
    Tabiki seçim senin , kalbinin sesini dinle derim ben sana.
    Çünkü sonradan pişman olmak daha kötü. Yani kalbin tenere diyorsa hemen al derim çokta düşünmeden
    Mecnun bir bilseydi motosiklet sevgisini , severmiydi hiç Leyla zillisini ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı beko12345 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlısı olsun abi hakkında.
    Eğer V-stromla ilgili soruların olursa cevaplarım istersen özelden mesaj atarsan.

Seninde dediğin gibi V-stromla ağır arazilere girilmez fakat toprak yollarda veya hafif arazide çok eğlenceli açıkçası.
    Ben V-stromla kum a da girdim, az daha kalıyordum fakat kurtardım
    Açıkçası bence tenerede V-stromdan çook çook farklı olmaz arazide , ağırlığından dolayı.
    Ama tabiki arazide daha iyi performans alacağın kesin.

Fakat mesela haftada bir stabilize yola giderim , çok düşmeyi kalmayı sevmem vs diyorsan tenere seni sıkar diye düşünüyorum asfalt yolda.
    Çünkü asfalta çıktığın zaman tenere ile vstrom arasında gerek konfor gerek güç gerek viraj olarak ciddi fark olur.
    Tenerede abs varmı bilmiyorum fakat 2007 ve sonrası dl de abs var bunuda gözünün önünde bulundur derim.
    Tabiki seçim senin , kalbinin sesini dinle derim ben sana.
    Çünkü sonradan pişman olmak daha kötü. Yani kalbin tenere diyorsa hemen al derim çokta düşünmeden
    bende bu segmentte motor alacak herkes gibi alternatiflere bakıyorum
    650 gs transalp i baştan eledim
    baktığım motorlar versey v storm tenere ve tdm 900
    aradığım ilk özellik
    abs
    yakıt
    yedek parça
    konfor
    önceliğim bunlar
    tenere nin boyuna hastayım onda da tek sıkıntı tel cant tek silindir
    v storm daki tek sıkıntı abs de olsa frenler zayıf
    diğer motorlarda kusur da 2 eli olmaması
    1 ay daha beklerim parayı toparlarım artık ondan sonra kısmet
    beko12345 bunu beğendi.
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Darkcity2000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC 750X
    en iyi frenaja sahip fiyat performans tartisilmaz, varederonun kardesi, africa twinin akrabasi transalp ile tork canavari kaya gibi saglam, 100 km de 3.2 lt yakit tuketen f650 yi neden elediniz?
    emrello bunu beğendi.

zizulander - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Şu aralar mecburen otomobil
    Bu videoda bir kaç model var karşılaştırmalı olarak. Bakmanı tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=-jFd05kkuKQ
    Motosiklet üstünde itlik yapmak çok zevklidir, fakat bu itliğin bütün motosiklet camiasına zarar vereceğini aklınızın köşesinde tutun.

Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Alıntı Darkcity2000 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    en iyi frenaja sahip fiyat performans tartisilmaz, varederonun kardesi, africa twinin akrabasi transalp ile tork canavari kaya gibi saglam, 100 km de 3.2 lt yakit tuketen f650 yi neden elediniz?
    aynı gün içinde
    nc 700x transalp 650 ve varadero kullandım
    ve nc ile ta yı eledim sebebi ise varadero nun mühendislik harikası olduğunu anlamam oldu motor akıyor viraj a kendisi giriyor yatıyor kalkıyor
    eğer bu nc yi ve ta yı beğenmediysen hiç 650 gs deneme dediler titreşim ve tek silindir olduğundan dolayı pek tavsiye eden olmadı
    ondan sonra şöyle kaymak gibi yolda v storm denedim onuda beğendim
    birde şu versey e denesem ondan sonra karar vereceğim
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    hmmm benim bahsettihim 700 luk cift silindir transaldi.. f650gs evet titresimli ama insani rahatsiz etmiyor, parcasi bol anlayani cok vur daga tasa seni yolda birakmaz sehir ici cok kivrak 2. eli cok canli, versys guzel makine bende cok baktim ama satilmiyor birader 2. eli zor parcasi pahali...versys in 2009 ile f650 ni 2005 ayni paralara aliniyor..eger 18-20 bin tl butcen varsa tum yoar 700 luk transalp e cikar.. eger 12-17 bin tl butcen varsa abs li injection lu elcik isitmali yuksek torklu uzun omurlu F650 den baska pek motor kalmiyor secenekler arasinda ... bulduklarinda ya abs olmuyor yada abs var karburatorlu.. yada hepsi olsun fiyat yukari o zamanda asfalttan ayrilamiyorsun...
    F54 bunu beğendi.

HELLAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VSTROM BEYAZ
    F 650 ALMA OCAGiNA INCIR AGACI

V STROM AL SENI UCURUR RAHAT EDERSIN

Bende v strom da var abs li zing diye frende tutuyor bilgine oyle zayif felen degil........
    F54 bunu beğendi.

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Once kullanim amaci iyi dusunulmeli vtrom turkiyede cok tutuluyor iyi bir vstorm 20 den asagi degil, ancak frenaj sikintilari ayyuka cikti.. Eger tatlisu motoru olsun asfaltta kaysin yormasin diyorsa arkadas vstorm da degil cbf 600 enjeksiyonlu , yada Deauville baksin bunlar kaymak gibi giden ve duran motorlar fiyat perfor!ans oranlari cok cok iyi.. Eger 500km yol gidip son 10 km koy yolu olacaksa vstorm,500 un son 100 km si bozuk arazi olacaksa transalp yada f650 , 500 un 400 u bozuksa tenere..

salim 47 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xtz1200 ST
    Valla bende bu aralar bu sınıf motor bakıyorum ve baya kararsızım tenere ye daha yakınım ama versys 650 de aklımı çeliyor,vstrom piyasası iyi ama az km. temiz bulmak zor ve yüksek fiyat çekiyorlar,f650 nin 2008 öncesi kasa tipi hoşuma gitmiyor..

pnongrata - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GSX S1000 GX
    Bütçenizi aşabilir ama Enduroların KRALI Kawasaki 650 Versys 'dir...
    2015 modeli de muhteşem görünüyor..

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Alıntı pnongrata adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam o egzoz versyde ordayken suya bile giremez verys.
    Yani hani hiçbiri enduro değil tabi ama verys ile asfalttan çıkamazsın kesinlikle o egzoz oradayken.

Çok devrik kurmuşum cümleyi umarım dediğimi anlamışsınızdır

HELLAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VSTROM BEYAZ
    Versy cook cirkin abi be abeci cingene motoru gibi

Deville de desen 50 bg agir hantal motor

SEEN STROM AL BENCE RAHATLARSIN

BENDE TA VAR 700 AYNI ZAMANDA SATCA,M BAKALIM AMA TAVSIYE ETMEM TA YI

Motosikleti
    HONDA NC 750X
    Alıntı pnongrata adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Versys enduro degildir...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:36 ----------

Wikipedia dan alintidir..
    The Kawasaki Versys 650, also known as the KLE650, is a middleweight motorcycle. It borrows design elements from dual-purpose bikes, standards, adventure-tourers and sportbikes; sharing characteristics of all, but not neatly fitting into any of those categories.

kisaca standart touring macera ve spor motor bu kategorilerin karakteristiklerini tasir ama bunlardan biri degildir...

Motosikleti
    crf 1000L + dio
    beyler benim araştırdığım motosiklet ler içinde sadece tenere 660 var diğerleri enduro değil tuning dir
    kle 650 versey de o egsozla her türlü sudan çamurdan geçer biz kullanmadık bilmiyoruz veya kullansakta sudan geçmeye maçamız yemez bak elin oğlu nerelerden geçiyor

http://www.youtube.com/watch?v=V2ZOzs4Sikw

metanecho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS K4, DL650 K5 - 93 323 HB
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aradığım ilk özellik
    abs
    yakıt
    yedek parça
    konfor
    hem 2004 f650gs hem 2005 vstrom sahibi olarak diyebilirimki ikisi kıyaslanacak motorlar değil. bambaşka dünyaların insanları. sürekli asfalt otoban yolculukları yapacğaım bu yolculuklarımıda 150+ km hızlarda yapacağım dediğinde vstrom tercih edilir yakıtı göze alınırsa. ama ben 90-120 km hızlarda şehirlerarası turlar yapacağım, araziyede gireceğim, cross parkuru seviyesinde olmayan yerlerden de geçebileyim dediğinde yakıt, dayanıklılık, denge vs vs konularınıda göz önüne alınca f650gs rakipsiz kalır. -ki f650gs çıktıktan sonra, 2000den sonra diğer enduroların satış grafiklerindeki ciddi düşüşten bunu görebiliriz. tenerenin yeni kasa ile bi ivme mevcut sebebide fiyatı tabiki, o kadar ucuz olmasa kim alır merak ediyorum arkadaşımın 2011 vstromunu kullandım abs li. bmw nin frenlemesinden sonra hikaye, çok kötü frenlere sahip. hele abs siz versiyonu yani bendeki durmuyor

aradığın ilk özellik abs ise standart donanım olan bmw önde gelir.
    yakıtsa tartışmaya gerek yok :D örnek vstrom ve f650gs olarak yaptığımız turda, aynı kullanım ve yük şartlarında aynı yolda bmwnin ortalama tüketimi 3.2 litre, vstromun 4.9 litre. 10k lık bir turda ciddi yakıt farkı ortaya çıkıyor. aynı şekidle şehir içi tüketimlerde bu fark daha da fazlalaşıyor.
    yedek parça; borusanda hepsi mevcut. bir şehir efsanesi var bmw pahalı şeklinde. orjinal parça kullanırsan hepsi aynı, japonlarda muadil veya yan sanayi parçaları ucuza alıp bide dışarda ustaların işçilik ücretide az olunca borusan pahalı ortaya çıkmış. bmw motorları yapamayan ustaların ortaya attığı safsatadan başka bişey değil emin olun. örnek vereyim; lastik değişiminde piyasada en ucuz ön-arka lastik 650 lira iken ben borusanda serviste, lastik, sökme takma, balansa 550 lira verdim. 2 bin lira ucuz olsun diip bakımsız motor alırsanız 3bin lira bakımı göze alın derim sadece ;)

konfor: 120 km nin üstüne çıkılmayacaksa f650gs vstromdan çok daha konforlu emin ol. tabi bu kıyaslama comfort sele den dolayı. 150 ile giderken sele konforu yine f650gs ama rüzgardan dolayı burda vstrom fark atıyor konforda.

özetle ne istediğine karar vermen lazım. bahsettiğin kriterlerin hepsi f650gs i gösteriyor. yolda çok rahatsız olması ve benim gözümde enduro değil cross olması sebebi ile ben XT660 ı hiç düşünmedim. yakıt olayı olmasa idi TA düşünürdüm. ama enduro sınıfında vstrom veya nc700 değerlendirilmez. yol tur motoru olarak çok güzeller. dediğim gibi beklentiler ve istekler ;)
    B rh(+)
    Aynada Herkesin Baktığı Yabancı

hacı az çok biliyosunda hiç anlamam endurodan ben pulsar 200 NS sahibiyim crf 250 almayı düşünüyorum çoğunlukla arazi değilde merdiven çıkmak falan gibi şeyleri yapabilirmiyim teşekkürler )

Bir buçuk senelik konuyu neden hortlattın ?

Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    merdiven mi cikmak mi motor mu

REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)