Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

rodaj bitimine yaklaşık uzun yol

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Cbr250r
    Abilerim kardeşlerim motorum 880km'de pazartesi tekirdağa gitmem gerekli ancak gitmeden önce 1000 bakımı için servise veremeyeceğim. zincirini şimdiye kadar yağlamadım ama temiz ve yağlı duruyor şuanda yağmurda falan kullanmadım hiç. döndüğümde motor 1100-1200 km de olacak ve bakıma vereceğim. artık rodaj bitmeye yaklaştı ancak içinde hala çapaklı yağ var. uzun yolda sıkıntı çıkarır mı ? motor yada zincir ? ayrıca artık 6000 deviri geçebilir miyim ? bir de 1000 bakımını biraz geçeceğim için motor garanti dışı kalır mı ? Motor cbr 250.. Teşekkür ederim cevaplarınız için.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Garanti kitapçığındaki bakım aralığında yaptırmazsanız bakımı garanti dışı kalır.
    Rodaj yağıyla uzun yola gitmeyin. Motor için sıkıntı olur, fazla ısınır. Ve çoğu zaman sabit devir gideceğiniz için önerilmez.
    Zincir bir problem çıkarmaz da, motor yağı önemli.
    Hiç bir şekilde servise gidip bakımını yaptırma imkanınız yoksa, yağını filtresini kendiniz alıp değiştirin derim.

Motosikleti
    Cbr250r
    bugün birkaç tane servisi aradım hepsi öğlene kadar çalışıyorlarmış ve getiremezsiniz dedi. pazar günüde kapalılar. gideceğim yol zaten 130 km gidiş bir okadarda dönüş. motoru zorlamadan gitmeye çalışıcam artık. döndüğümde de 1000km dolmuş olur hemen bakıma veririm.

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı emreaydin69 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abilerim kardeşlerim motorum 880km'de pazartesi tekirdağa gitmem gerekli ancak gitmeden önce 1000 bakımı için servise veremeyeceğim. zincirini şimdiye kadar yağlamadım ama temiz ve yağlı duruyor şuanda yağmurda falan kullanmadım hiç. döndüğümde motor 1100-1200 km de olacak ve bakıma vereceğim. artık rodaj bitmeye yaklaştı ancak içinde hala çapaklı yağ var. uzun yolda sıkıntı çıkarır mı ? motor yada zincir ? ayrıca artık 6000 deviri geçebilir miyim ? bir de 1000 bakımını biraz geçeceğim için motor garanti dışı kalır mı ? Motor cbr 250.. Teşekkür ederim cevaplarınız için.
    Git gel bişey olmaz. 130 km ne ki?

Motosikleti
    Cbr250r
    Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Git gel bişey olmaz. 130 km ne ki?
    zaten şehir içinde bir çıktığımda 80-90km yapıyorumda ne bileyim işte tedirgin oldum bilenlere bir danışayım dedim

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    rodajdaki motor için yağ değişimi çok önemlidir

Motosikleti
    Cbr250r
    Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    rodajdaki motor için yağ değişimi çok önemlidir
    100km gec kalsak okadar cok fark edermi ? 1000 degil 1100-1200 de degistirsek kritik bi durum mu olusur ?

100km gec kalsak okadar cok fark edermi ? 1000 degil 1100-1200 de degistirsek kritik bi durum mu olusur ?
    oluşur oluşmaz bilemem garanti konusunda sıkıntı çıkarırlar

Motosikleti
    Cbr250r
    Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    oluşur oluşmaz bilemem garanti konusunda sıkıntı çıkarırlar
    İnsanın motoru varken baska aracla uzun yola cikasida gelmiyo hic. Ama onerilireniz dogrultusunda rodaj bitmeden cikmicam sanirim. 800-900 km de bakima gotursem 1000bakimini yaparlarmi ?

serdar22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda nc 750x
    İnsanın motoru varken baska aracla uzun yola cikasida gelmiyo hic. Ama onerilireniz dogrultusunda rodaj bitmeden cikmicam sanirim. 800-900 km de bakima gotursem 1000bakimini yaparlarmi ?
    Evet yaparlar. servisin bana dediği 1000 bakım için 50-100km geçmesi çok önemli değil! ama daha fazla geçiktirmenizi önermeyiz dediler. bugün 1000 bakımı yaptırdım. 1014 km'de

senin motosiklet nedir bunun hakkında bilgimiz yok kitapçığında yazan kmler arası servise girmek zorundasın

Motosikleti
    Cbr250r
    Motor cbr250. Ozaman pazartesi gunu servis yolu gozuktu mecburen. Bakimini yaptiralim kafamiz rahat olsun

kdiner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    14-16 200ns,16 Mt-25, 17 D400, 18 Mt25abs
    Tekirdağda servisi yokmu garanti kitapçığını al orda garantiye sok çok zor bir şey değil tabi Tekirdağ ve çevresinde servisi varsa.

200 km için sorun yapmazlar. sıkıştırmadan git gel birşey olmaz. bendede 250 km geçmişti. hiç bir şey demeden yaptılar bakımını.

Motosikleti
    Cbr250r
    Alıntı kdiner adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tekirdağda servisi yokmu garanti kitapçığını al orda garantiye sok çok zor bir şey değil tabi Tekirdağ ve çevresinde servisi varsa.
    Alıntı cool113 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    200 km için sorun yapmazlar. sıkıştırmadan git gel birşey olmaz. bendede 250 km geçmişti. hiç bir şey demeden yaptılar bakımını.
    bugün bakımını yaptırdım arkadaşların önerisi doğrultusunda ve yarın gönül rahatlığıyla gidicem Allah nasip ederse. yağmur yağması da güzel oldu vardır bi hayır

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)