Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Rodaj Dönemi

REKLAM ALANI
    gokhandenise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax-250
    Arkadaşlar selam..

Rodaj döneminde motorun arkasına birini almamız rodajı nasıl etkiler..Ayrıca rodaj döneminde motorun aşırı ısınmamasına dikkat edin diyolar..bu tam olarak ne anlama geliyo? uzun yolda yapılan rodajda motorun ısınmaması gibi bişey olamaz ki ? yardımcı olursanız çok sevinirim..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    moukijin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Rodaj için genelde uzun yola çıkmayın mümkün olduğunca şehir içinde ve bol vites değiştirerek yapın diyor benim kullandığım servis.
    gokhandenise bunu beğendi.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Rodaj aslında uzun yolda yapılır . Çünkü motor sıkıdır , çok hatta aşırı ısınır içinde yağ olduğu sürece motor kor gibi olsa bile kilitlemez . Aslında hazır sıcakken her sürat denenmeli mesela yavaş yavaş hız yükseltilmeli , son süratler 1 - 2 dakıkalık kısa periyodlar görülmeli unutmayın nasıl alışırsa öyle gider . 2 kişi binmen hiçbirşeyi etkilemez .

kurye şirketi olan bir arkadaşımdan 1000 tl ye cbf 150 aldım , motor indi şasi ayrıldı . Temizlik ve polisaj yapıldı . Motorun içinde şanzuman hariç değişmeyen parça kalmadı 1500 tl kadar masraf ettim . Cumartesi günü saat akşam 8 de işi bitti . Hemen bastım bursaya mudanya gemlik gezdim motoru ağlattım yolda , 1 ay sonra bir pazar günü dükkandayım ayakkabı almaya gelen müşterim motor arıyormuş , bnm cbf e bındı gitti . Hanımı dükkanda kaldı ustasına gösterdi ve geldi . Motoru hiç fikirde yokken sattım , diyeceğim o nasıl alışırsa öyle gider hala biniyor . Ben hızdan nefret eden bir chopper pilotuyum , cbf ler 120 de falan kalıyor düz yolda bu 140 abi . ;

saygılarımla
    gokhandenise bunu beğendi.

Siyah&Beyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250
    Motorun kullanma kilavuzuna bakin. Mesela cbr icin zorlamayin ve ani hizlanma yapmayin der. Zorlamamak gerekiyorsa son hizi da zorlamamak gerekir. Nasil alisirsa oyle gider dogru bir onerme gelmedi bana.

moukijin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Bencede!! Uzun yolda sadece 5. vitesin mi rodajını tamamlamayı düşünüyorsunuz acaba ?? Neden tüm markaların klavuzunda yüklenmeyin motora yazıyordu ?? Benim motorun kullanım klavuzunda yazdığı değerler aynen şöyle :
    ilk 500 mil: 1/4 gaz
    ikinci 500 mil : 2/4 gaz
    üçüncü 250 mil 3/4 gaz
    dördüncü 250 mil full gaz verebilirsiniz yazıyordu.
    Ve de dediğim gibi en iyi rodaj şehir içinde mümkün olduğu kadar vites değişimi yaparak ve motora yüklenmeden yapılır !!
    Not: benim motorumda 1/4 gaz yaklaşış 4bin devir ve 60-65 km hıza denk geliyordu.

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    her yerde aynı kural var sürekli aynı devir kullanmayın

SULH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    '15 Xmax 250 10bin km - '13 CBF150 21bin km
    aslında şehir içinde kullandığımızda tüm kurallara uygun rodaj yapmış oluyoruz. gazı sert vermediğin sürece şehir içi 2 haftanı ayır. kasmadan biter:D

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Alıntı mterayes26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rodaj aslında uzun yolda yapılır . Çünkü motor sıkıdır , çok hatta aşırı ısınır içinde yağ olduğu sürece motor kor gibi olsa bile kilitlemez . Aslında hazır sıcakken her sürat denenmeli mesela yavaş yavaş hız yükseltilmeli , son süratler 1 - 2 dakıkalık kısa periyodlar görülmeli unutmayın nasıl alışırsa öyle gider . 2 kişi binmen hiçbirşeyi etkilemez .

kurye şirketi olan bir arkadaşımdan 1000 tl ye cbf 150 aldım , motor indi şasi ayrıldı . Temizlik ve polisaj yapıldı . Motorun içinde şanzuman hariç değişmeyen parça kalmadı 1500 tl kadar masraf ettim . Cumartesi günü saat akşam 8 de işi bitti . Hemen bastım bursaya mudanya gemlik gezdim motoru ağlattım yolda , 1 ay sonra bir pazar günü dükkandayım ayakkabı almaya gelen müşterim motor arıyormuş , bnm cbf e bındı gitti . Hanımı dükkanda kaldı ustasına gösterdi ve geldi . Motoru hiç fikirde yokken sattım , diyeceğim o nasıl alışırsa öyle gider hala biniyor . Ben hızdan nefret eden bir chopper pilotuyum , cbf ler 120 de falan kalıyor düz yolda bu 140 abi . ;

saygılarımla
    Herkes böyle yapsın o zaman...

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkes böyle yapsın o zaman...
    Ben böyle yapıyorum yapmak isteyen , yapan lisine gelen yapsın

Bendeki activa yi görün sonra karar verin . Eskişehir e yolu düşeni beklerim
    TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU

Karachali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Saçmalamayın , nasıl alışırsa öyle gider ne demek? Eşek mi bu? kitapçıkta olduğ gibi yap. Yada çok zormalandan devirle oynayarak kullanın. sonra motor yağ yakmaya başlayabilir, fazla yakıt tuketir.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    eşek değil motor , hiç sağır motor kelimesini duydun mu . Öyle sündürmeyle motor yağ yakmaz , sen zamanında değiştirme yağı istersen 50 50 git . Neyse arkadaşlar subab deyınce lastıge bakanlar hala var demekkı

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)