Çene açılır kaska olan rahavet ??
Reklamlar
-
12 Haziran 2014, 12:19
bazı arkadaşlar çenesi açık kasklar ile açılabilen kasklari bir tutuyor bu farka dikkat etmeleri gerek ikisi ayrı kasklardir açılır kasklar neden güvenli değildir sorusuna gelir isek kaza anında kaskın ön kısmı açılabiliyor sharp sitesine girin açılır kasklara baktığınızda üstte bir kilit resmi var üzerinde yüzde yazar orada kaskın darbe alır iken açılıp açılmadıginı yazar ama sadece 48 km hızda bende açılır kask kullanıyorum çatalca gibi yerlerde düşük hızlarda kullanmak çok zevkli oluyor
Reklamlar
-
12 Haziran 2014, 12:26
Bir kere güvenlik anlamında full face kaskların çene açılır kasklardan daha güvenli olduğuna itirazı olan olmadığını düşünüyorum. Hal böyleyken terliyorum, sigara içicem vs gibi sebeplerle çene açılır kask alarak güvenlikten ödün vermenin bir anlamı yok.
Fazla kilolarımdan dolayı çok terleyen bir insan olmama rağmen hiçbir ekipmanımı bu sebeple kullanmama lüksüm olduğunu düşünmüyorum.
Not: kurye, pizzacı vs dağıtıcı arkadaşlar için sök tak full face kask kullanması zor geliyor ondan çene açılır kask kullanıyor olmaları bir nebze mantıklı olabilir.
-
12 Haziran 2014, 13:16
hadi hepsini geçiyorum full face kaskı sadece kafanın üzerine konduranlar var birde. Düşersem saçlarımın şekli bozulmasın diyen apaçi arkadaşlar bunlar :D
-
12 Haziran 2014, 14:34
Ben senelerce rahat ettiğimi düşündüğüm için çene açılır kask kullandım.Geçen sene kırmızı ışıkta durduğum zaman bir aracın arkadan çarpması neticesinde yere düştüğümde kaskımın çene bölümünün dağılıp çıkmasından sonra bir daha çene açılır kask almamaya yemin ettim.Böyel bir düşmede dağılabilen bir kask,yüksek hızlı veya daha şiddetli bir kazada ne kadar beni koruyabilirdi diye düşünmeden edemiyorum.Ayrıca kaskımda öyle ucuz bir kask değildi.
-
12 Haziran 2014, 14:49
saykem adlı üyeden alıntı
Ben senelerce rahat ettiğimi düşündüğüm için çene açılır kask kullandım.Geçen sene kırmızı ışıkta durduğum zaman bir aracın arkadan çarpması neticesinde yere düştüğümde kaskımın çene bölümünün dağılıp çıkmasından sonra bir daha çene açılır kask almamaya yemin ettim.Böyel bir düşmede dağılabilen bir kask,yüksek hızlı veya daha şiddetli bir kazada ne kadar beni koruyabilirdi diye düşünmeden edemiyorum.Ayrıca kaskımda öyle ucuz bir kask değildi.
Zaten 30-40 ile gidiyorum diyenlere nokta atışı bir cevap olmuş.
-
12 Haziran 2014, 14:55
Kaskın markasını söylerseniz satın alacak kişilere yol göstermiş olursunuz
-
12 Haziran 2014, 15:01
oyunageldim adlı üyeden alıntı
Rahavet ne olaki,rehavet demek istemiş olabilirmisin?
Çenesi açılır kaskımı taktığım gibi üzerime bir rehavet düşüyorki anlatamam
Yok yok buda değil
Ya sondaki çift soru işareti! aman Allahım yoksa
serkanabbas adlı üyeden alıntı
Evet rehavet demek istemiştim yazım yanlışı yapmışım aslında gayet anlaşılır bir şekilde anlattım ,alaylı bir şekilde cevap vermenizi gerektircek bir durum yok bence.Yinede teşekkürler.
biraz kitap okuyun dostlar...
-
13 Haziran 2014, 14:42
Her şeyi geçtimde güvenlik için kask kullanan birinin motor sürerken sigara içebilmek için çene açılır kask kullanıyorum cümlesini duyduktan sonra kimse güvenlikten bahsetmesin...
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:36 ----------
oyunageldim adlı üyeden alıntı
Rahavet ne olaki,rehavet demek istemiş olabilirmisin?
Çenesi açılır kaskımı taktığım gibi üzerime bir rehavet düşüyorki anlatamam
Yok yok buda değil
Ya sondaki çift soru işareti! aman Allahım yoksa
O kadar incelersek, sizin yazınızda da "misin" ayrı yazılır. "," den sonra boşluk bırakılır. Cümle bittiğinde noktalama işareti koyulur.
Arkadaş düşüncesini paylaşmak istemiş, o yüzden cevabınız biraz alaycı gibi olmuş. Malesef coğumuz yazılarımı tam olması gerektiği gibi yazamıyoruz.
-
13 Haziran 2014, 15:01
gözlük kullanıyorum bu sebeple kaskı takıp çıkartırken full-face'de bayağı zorlanıyorum ve kafamdaykende bi yerden sonra açıtıyo kulak kısımlarımı gözlükten dolayı ama çeneden açılır kask alırkende gidip dandiğini almıyorum adam akıllı bi kask kullanıyorumki oda çok fazla bi risk teşkil etmiyor
ayrıca birşey kafama takıldı şimdi millet alıyor eline çekici kask yerdeyken geçiyiro üstüne sağına soluna ama o kaskın içinde boş iken o kaska vurulmasıyla kaskın içi doluyken içinde kafamız varken aldığı darbeler arasında fark yok mudur? bu testler nasıl yapılıyordur
-
13 Haziran 2014, 22:48
KAZA ANINDA KASKLARIN YÜZDE 20 ORANINDA ÖN KISMA YERE TEMAS EDİYORMUŞ DİYE DUYMUŞTUM YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM O YÜZDEN FULL FACE
-
14 Haziran 2014, 16:47
YouSuffer adlı üyeden alıntı
30 50 ile çenenizi vurursanız hiçbirşey olmaz çok iyidir evet dağılmaz o yüzleriniz terlememek bunalmamak önemli sonuçta
Anlaşabilmek için imla şarttır. Mesajda ne yazdığı anlaşılmıyor.
Terimleri karıştırmamak lazım. Çene açılır kask başkadır yarım kask başkadır.
Çene açılır kaskın, dezavantajı tek parça olmayışı; ve kaza anında parçalara ayrılmasıdır.
Çene açılır kasklar, düşük hızlarda çok tehlikeli değillerdir.
Bu çene açılır kask.
Bu yarım kask
-
15 Haziran 2014, 02:55
Sharp filan hikayeymiş, kask testini 2 kg'lık çekiçle yapmak gerekiyormuş.
Şaka bir yana arkadaşlar; çene açılır kask, sıcaklayınca vb. çene kısmını açıp yol almak için değildir. Fotoğraf çekmek, benzin almak, alışveriş yapmak, birine yol sormak vb. nedenlerle durulduğunda kaskı çıkarmak yerine çene kısmını açıp, yola koyulurken çenesi kapatılmak içindir. Evet; full face kasklar en güvenlisidir ama sürüş sırasında çenesi kapalı tutulan açılabilir kaskların hepsi de güvensiz değildir. Çene açılır kask kullanıyorum, çünkü full face kask kullanmakta ısrarcı olmama rağmen, denediğim hiçbir marka ve model full face kaskı gözlüğümle rahat şekilde takıp çıkaramadım. Ya hep, ya hiç, ya ara yol olacaktı; ara yolu tercih ettim. Herkese, kaskının güvenliğini test etmek zorunda kalmayacağı güvenli ve keyifli sürüşler dilerim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)