Kuma gömm
Etrafa belli etmeden
Işaret koymayı unutma..
Kuma gömm
Etrafa belli etmeden
Işaret koymayı unutma..
Efendim talimatname açık! Cereyanı-ı tehlike-i vuku, emanetleri mabadına duhulu...
immoblizer olan anahtarı ıslatmayın çip okumaz aman ha.
Vakumlu saklama kabına telefon cüzdan anahtarı koyuyorum enduroda çantada koruyor telefonu , plajda da havlunun altına kuma gömülebilir
Mayonun cebine koyma da nereye koyarsan koy.
Mayo belden ipli ise onlara bağlanabilir
ortasında delik olan küçük kuvvetli neodyum mıknatıslardan bitane al,motorun anahtarlığına tak,,motoru kitleyip bıraktıktan sonra anahtarı motorun altında görünmeyen metal biyerine el yordamıyla yapıştır
neodyum mıknatıs çok güçlü olduğundan anahtarın yapıştırdığın yerden asla düşmez ancak elinle zorlayarak alabilirsin
Aslinda vakumlu su gecirmez ufak bir silikon canta olsa guzel olur anahtar icin geri kalanida top case e atilir veya onlarda cantayla beraber gelir guvenli olurdu
Zaten bugüne kadar hırsızlar önce anahtarı,sonra motoru çalıyordu....
Tüm ıvır zıvırımı (anahtar, telefon, güneş kremi vs)sırt çantama veya poşete koyup plaj havlumun altına koyarım. Bir gözüm hep sahilde olacak şekilde yüzerim.
Evet keyif kaçıran bir durum ama yapacak bir şey yok, en iyi çözüm bu. Malum, memlekette çok fazla ahlaklı ve namuslu insan var!!!!
Ben kaskın içindeki pedi açıyorum ve ped ile kaskın arasına sıkıştırıyorum
Kimsenin aklına gelmez bence kaskın zaten kılıfı var.
Biz teknede birakiyoruz ama simdi agzi kilitli poset mi diyeyim torba mi diyeyim, kola bilege vs baglanan zamazingolar var su almiyor, onlar baya ise yariyormus.
Sen beni dinle kuma göm.
Onca kedi köpek yanılıyor olamaz
Ben eşyaları bagaja koyup 5 cm lik çukur açarak anahtarı oraya koyuyorum. Daha sonra üzerini kapatıp ön lastiğin oraya denk gelmesini sağlıyorum (Anahtarı gopro nun batarya kutusu var onun içine koyduktan sonra gömüyorum ne olur ne olmaz anahtarı poşetle bile olsa bir şekilde muhafaza edin.)
Benim motorda topcase varken,
Anahtarı topcase bırakıp topcase in anahtarını mayononun fermuarlı cebine koyardım,fermuarlı cep yoksa birtane metal halka alın (şu ucu bastırınca açılan dağcıların kullandığı) mayonun bir tarafından geçirip anahtarı ona bağlayın.
Ben önce metal halka ile denize girdim sonra baktım şık durmuyor mayoda eskiydi fermuralı bir mayo aldım,
Fermuarlı bir mayo her motorcuya lazım.
(-immobilizer'lı anahtar ile denize kesinlikle girmeyin
- Olmaz ama hadi oldu diyelim, bu yöntem ile en fazla topcase anahtarı kaybolur, motorunuzu her zaman çalıştırma imkânınız olur)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)