Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

EDS

REKLAM ALANI
    natila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 + HD sporster xl 1200 custom cb
    selamlar EDS şeridinden motorla gitmenin cezası oluyormu? bazıları motorları kaale almıyorlar diyor...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    mt 09
    yerlerde sensörler oluyor onların ustunden geçmezsen sorun olmayabilir ama genel itibariyle eds ler motorları görmüyor diye biliyorum

hazarozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125ZN
    Emniyet Şeridi İhlal Tespit Sistemi

Emniyet şeridi ihlal tespiti üç ayrı noktada yer alan kamera ile gerçekleştirilmektedir. Kameralar emniyet şeridinde yer alan manyetik sensörler üzerindeki araçların sistem tarafından fotoğraflanmasını sağlamaktadır. İhlalin cezai işleminin gerçekleşmesi için aracın en az iki dedektör üzerinden geçip emniyet şeridi ihlalinde bulunduğunun kanıtı sağlanmalıdır. Araçların herhangi bir arıza durumunda manyetik sensör üzerinde kalması ve fotoğrafının çekilip çekilmeyeceği aracın hızının tespiti ile doğrulanarak gerçekleştirilir. Emniyet Şeridi ihlali, ihlali yapan aracın seyahatini tespit edecek şekilde en az 50 m. aralıklarla çekilecek üç adet ihlal resmi ile tespit edilir.

Resim Alıntıdır

ahmetersoz1, wolrath, hakanuygun ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    Cbr250r
    Alıntı hazarozan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Emniyet Şeridi İhlal Tespit Sistemi

Emniyet şeridi ihlal tespiti üç ayrı noktada yer alan kamera ile gerçekleştirilmektedir. Kameralar emniyet şeridinde yer alan manyetik sensörler üzerindeki araçların sistem tarafından fotoğraflanmasını sağlamaktadır. İhlalin cezai işleminin gerçekleşmesi için aracın en az iki dedektör üzerinden geçip emniyet şeridi ihlalinde bulunduğunun kanıtı sağlanmalıdır. Araçların herhangi bir arıza durumunda manyetik sensör üzerinde kalması ve fotoğrafının çekilip çekilmeyeceği aracın hızının tespiti ile doğrulanarak gerçekleştirilir. Emniyet Şeridi ihlali, ihlali yapan aracın seyahatini tespit edecek şekilde en az 50 m. aralıklarla çekilecek üç adet ihlal resmi ile tespit edilir.

Resim Alıntıdır

http://i231.photobucket.com/albums/e...oglu/Ceza1.jpg
    Çok net bir cevap vermis abi
    hazarozan bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW F700GS-2014
    Ceza gelirse niye yazdın diyemezsin tabi.Ben arabayla hayatım boyunca emniyet şeridine girmedim,gerekmedikçede girmem.ama motorla durum farklı.Kapalı trafikte araçların arasında bekleyip egzos gazı soluyamam.Emniyet şeridinden giden motor asla orayı tıkamaz.Bir şekilde acil durumda kendini kenara atacak yer bulur.En fazla kendine zarar verebilirsin(şeritte yağ yada atık madde olabilir,biri aniden önüne girebilir vs.) emniyet şeridinden giderek.Ceza gelirsede razıyım diyorum.Şu ana kadarda hiç ceza gelmedi.
    barodi ve OnurTr bunu beğendiler.

ysrats17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache
    Emniyet şeridi farklı olabilir ama Bursa daki eds lerin altından bazen sınırdan yüksek hızla geçiyorum ama hiç ceza gelmedi. Bu eds yolun üzerinde her şeritte 1er kamera olacak şekilde yani öndeki plakayı okuyor motorun arkasını görmüyor.

Siyah&Beyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Cbr 250
    Alıntı eyup39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ceza gelirse niye yazdın diyemezsin tabi.Ben arabayla hayatım boyunca emniyet şeridine girmedim,gerekmedikçede girmem.ama motorla durum farklı.Kapalı trafikte araçların arasında bekleyip egzos gazı soluyamam.Emniyet şeridinden giden motor asla orayı tıkamaz.Bir şekilde acil durumda kendini kenara atacak yer bulur.En fazla kendine zarar verebilirsin(şeritte yağ yada atık madde olabilir,biri aniden önüne girebilir vs.) emniyet şeridinden giderek.Ceza gelirsede razıyım diyorum.Şu ana kadarda hiç ceza gelmedi.
    Motorla emniyet seridinde trafik polisinin onunden vizir vizir gecilirken birsey denmedigine gore eds cezasi gelecegini sanmam. Isguzar bir memura denk gelip de yazarsa tabii birsey diyemem.

supporter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sıyah poset takıp devam et
    Kasksız gezen babam olsa yüzüne bakmam !
    Bizim evde son lafı ben söylerim ' Peki Hanım'

Motosikleti
    yamaha yzf r125
    Alıntı ysrats17 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Emniyet şeridi farklı olabilir ama Bursa daki eds lerin altından bazen sınırdan yüksek hızla geçiyorum ama hiç ceza gelmedi. Bu eds yolun üzerinde her şeritte 1er kamera olacak şekilde yani öndeki plakayı okuyor motorun arkasını görmüyor.

bende hiç sallamıyorum banada birşey gelmedi.

hazarozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125ZN
    Gelmediği gelmeyeceği anlamına gelmez, toplayıp toplayıp gönderme huyu vardır devletimizin

Motosikleti
    DERBI ETX
    Merhabalar
    Yukarıda Hazarozan guzel acıklamıs 50 metre olayı felan demiş ama ilave yapmak istiyorum.

EDS ler yerine gore değişiyor yani illa 3 sensor veya kameraya yakalanmış olmaktan öte durumlar var,başıma geldiği için biliyorum askerden geldiğim gunun ertesinde bir ziyaret için çapa tarafında saga dönüş esnasında en sağ şeritte bulunan eds çizgisini görmedim görsemde ne oldugu konusunda bir fikrim bile yoktu sadece tek gorsel temasdan dolayı ceza makbuzu geldi ödedim.Emniyet şeridinde maksimim 10 metre kaldım tek kameraya yakalandım

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)